Trivia vezana za film Sinister – Q&A sa scenaristom

1

Sinister je jedan od filmova od kojega se nije očekivalo previše, a svima se smjestio na top pet listu filmova prikazanih na festivalu. Moju recenziju pročitajte ovdje.

Nakon podugog pljeska na podij se popeo scenarist C. Robert Cargill i odgovorio na niz pitanja postavljenih od strane publike. Kako je ovo stvarno dobar film, evo da i sa vama podijelim neke tamo izbačene informacije.

IMG 3257

Ideja za film

Ideju za film C. Robert Cargill ima već koje vrijeme, od dana kada je prvi put pogledao Nakatin Ringu. Nije ga inspirirao film sam po sebi, već noćna mora koju je imao nakon gledanja. Sanjao je da se popeo na svoj tavan i našao nekakvu užasnu snimku.

Premijera u kinima

Film izlazi u kina u SAD-u i Europi 05.10.2012. Usput, izgleda da će se pojaviti i u našim kinima pod imenom Zlokoban.

Mogući nastavak

Kaže da uvijek postoji mogućnost nastavka, ali da ako će se krenuti u taj projekt stvarno moraju imati odličnu ideju da nastave Sinistera. Po meni, ovisiti će dakako samo box office zarada, Sinister je stvarno dobar film tako da se nadam da će i dignuti lovu u kinima. Mogućem nastavku se ne veselim, ali ako radi ista ekipa, bilo bi mi lakše progutati tu informaciju.

Negativac i koncept

Tjedan dana su potražili samo čitajući knjige o okultnom i bizarnom da nađu inspiraciju za glavnog negativca i njegovu poantu. Nisu ništa kopirali, već su stvorili svog monstruma.

Ethan Hawke

Imali su kratku listu glumaca koje bi voljeli vidjeti u glavnoj ulozi. Ethan Hawke je bio na vrhu, ali kada je dobio scenarij odbio ga je jer mu je bio prestrašan. U to se upetljala Hawkeova žena i nagovorila ga da se pridruži ekipi.

Humor u filmu

Pomalo komične situacije u filmu su namjerne. Željeli su malo ublažiti napetost sa kvalitetnim karakternim humorom. Nisu htjeli napraviti slapstick zajebanciju. Iz svog dugogodišnjeg iskustva kao filmski kritčar, skužio je da u horrorima ovog tipa fale kratke pojave humora.

Klišeji

Film nema klišeja ili bar tako ne izgleda budući da je scenarij XX puta pročitan i mijenjan, peglali su ga do trenutka dok nisu bili uvjereni da neće nuditi klišejizirane situacije.

Za sve vezano uz FrightFest 2012, klik na festivalski logo:

Share.

1 Comment

Leave A Reply