Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Ninja
Posts: 91
Joined: 30 Dec 2009, 20:58

Re: Koji ste horror zadnji gledali?

Post by Ninja » 12 Mar 2015, 16:49

Hvala, prvog sam gledao kao klinac i odgovoran je za mnoge besane noci. :D

User avatar
woodruff
Posts: 92
Joined: 08 Aug 2013, 13:23
Contact:

Re: Koji ste horror zadnji gledali?

Post by woodruff » 12 Mar 2015, 21:08

Ninja wrote:Hijackam temu jer nemrem nac temu u kojoj se daju preporuke. :D

Ima li netko za preporucit dobar UFO abduction/alien film? Ne mora biti ni strikno horror, moze neki misterij ili nesto slicno.

Hvala.
Ukoliko nisi gledao obrati pažnju na Progeny, Alien Abduction, Almost Human, Extraterrestrial ili The Device. Nisu svi baš najkvalitetniji ali jesu na zadatu temu :)

User avatar
boyko
Posts: 9954
Joined: 11 Mar 2009, 13:50

Re: Koji ste horror zadnji gledali?

Post by boyko » 17 Mar 2015, 23:24

Fear Clinic (2014) - više manje bedastoća od filma. jedina svijetla točka u filmu je Corey Taylor. 5/10
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

GreenHornet
Posts: 4849
Joined: 30 Oct 2007, 01:03
Location: Dubrovnik

Re: Koji ste horror zadnji gledali?

Post by GreenHornet » 18 Mar 2015, 11:25

http://www.imdb.com/title/tt3061836/
Belgijski horror koji je totalno ok i s kojim sam vise nego solidno ubio vrijeme prije spavanja. Naravno, pripremio sam se da mu je to otprilike maksimalan doseg, nemojte slucajno od ovakvih i slicnih filmova ocekivati nesto previse mudro.
Klasicna prica o skautima koji odlaze u sumu oko koje kolaju razne scary price i legende. Film ima jako puno kliseja, zaplet je prebrz, imamo neke rupe u prici... Ali lik djecaka oko kojeg se vrti radnja je jako dobro napravljen uz jako dobru glumu, neki likovi su bas iritantni sto je plus jer prizeljkivas da sto prije skoncaju, imamo par fino krvavih i brutalnih scena,neke su teske i moglo bi se reci potresne te jednu koja se bas nece dopasti ljubiteljima zivotinja. Tokom filma ima puno upitnika, ali u zadnjih odlicnih 20ak minuta mozak se pocinje slagati. Villian sasvim ok za ovakav tip filmova, poprilicno poremecen i bescutan.
5.8/10
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

User avatar
woodruff
Posts: 92
Joined: 08 Aug 2013, 13:23
Contact:

Re: Koji ste horror zadnji gledali?

Post by woodruff » 20 Mar 2015, 21:36

The Iron Rose (La rose de fer) (1973) - Izuzetno minimalistički film sa samo dve glavne uloge i nekoliko sporednih likova. Scenario gotovo da ne postoji jer osim sasvim spontanih i kratkih rečenica sve što čujemo od junaka je poezija koja se mestimično recituje. Film deluje kao vrlo nestvaran dreamlike film, vrlo atmosferičan, melanholičan i ugodan za sva čula. Apsolutna preporuka svima koji u hororima cene ambijent groblja. Ocena: 9/10

Scream (1996) - Dobar film ali mislim da je njegov kvalitet i značaj ipak precenjen. Film karakterišu izuzetni tehnički kvaliteti, fotografija, ambijenti, kasting, pametna upotreba slasher klišea i citata iz brojnih horora pa kao takav on postaje gotovo definicija žanra. S druge strane film je nedovoljno strašan, Ghostface je u svakom pogledu inferiorniji u odnosu na najpoznatije killere žanra a film povremeno guši gledaoca brojnim "parodijama". Ocena: 7/10

The Medusa Touch (1978) - Odličan misteriozni SF triler horor sa Richardom Burtonom, Lee Remick i Linom Venturom u glavnim ulogama. Film se bavi novinarom na samrti koji raspolaže darom telekineze, kojom bi mogao da izazove velike nesreće. Dok njegovo gotovo mrtvo telo leži u bolnici njegov um može da predstavlja vrlo smrtonosno ali nedokazivo oružje protiv čovečanstva. Nekoliko spektakularnih, gotovo vidovnjačkih scena. Ocena: 8/10

User avatar
maddjuro
Posts: 8318
Joined: 05 Oct 2006, 17:55
Location: zagreb

Re: Koji ste horror zadnji gledali?

Post by maddjuro » 21 Mar 2015, 01:21

The Frighteners- jutros, oko 2 iza ponoći, mi je ovaj film pao na pamet i odlučih ga re-watchat. Nakon podosta vremena od zadnjeg gledanja film mi je i dalje dobar. Tko nije, neka svakako pogleda ovaj Peter Jackson-ov film
I may be an idiot, but i am no fool.

jeba
Posts: 2268
Joined: 01 Sep 2008, 14:44
Location: Sopot

Re: Koji ste horror zadnji gledali?

Post by jeba » 22 Mar 2015, 17:43

maddjuro wrote:The Frighteners- jutros, oko 2 iza ponoći, mi je ovaj film pao na pamet i odlučih ga re-watchat. Nakon podosta vremena od zadnjeg gledanja film mi je i dalje dobar. Tko nije, neka svakako pogleda ovaj Peter Jackson-ov film
Slažem se, dobar i zabavan film!

User avatar
Michel
Posts: 11357
Joined: 30 Jan 2012, 04:14

HOROR MIX: PART ONE

Post by Michel » 27 Mar 2015, 06:41

Subspecies (1991) - gluma i dijalozi su sve :zubifale: efekti isto, oni mali demončići jko smiješni, ali atmosfera je odlična, lokacija autentična, oni mali dvorci i tvrđave, brda i doline. Ono kad idu po noći po šumi, uh kako dobro atmosferično. Radu je dobar vampir, nadam se da će mi još draži postati u drugom dijelu. Završna borba dobra. Raduje me to što se drugi i treći nastavak smatraju boljima. Ovo ne znam kako da ocjenim. Loše je, a zbog izvrsne atmosfere i dobrog vampira Radua ima svoj šarm.

Wyrmwood (2014) - čudi me da ovo netko nije spominjao ili gledao jer je već više od mjesec dana vani, zombi je u zadnjih 10-ak godina među najpopularnijim horor podžanrovima i ovo je stvarno zabavno. Prva polovica nema nekih ha ha scena, ali je jako dinamično s puno gorea i dobre akcije. I ima nekoliko stvarno napetih trenutaka, a jedna scena mi je i strašna. Ona sa zombi ženom koja izgleda kao klaun u garaži. Druga polovica idu na sve ili ništa i film postaje jako smiješan :supz: i preblesav. Čak su i postavili neka nova pravila u zombi podžanru
SpoilerShow
krv zombija može poslužiti kao benzin. Zombiji ne proizvode plin po noći pa su zato brži :zubifale: imaju super skokove, ona kontrolira zombije.
Meni bolje od Dead Snow 2

8=======..o/8==========o (7.2/10)

Ovo je od jučer. Tek sam sad ujutro vidio da sam otvorio zasebno temu :facepalm: a cijelo vrijeme mislim da je tu u dojmovima.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

User avatar
Michel
Posts: 11357
Joined: 30 Jan 2012, 04:14

HOROR MIX: PART ONE

Post by Michel » 27 Mar 2015, 07:04

Lemora: A Child's Tale of the Supernatural (1973) - horor fantastične atmosfere. Smješten blizu šuma, starih kuća, a radi se o klinki koja upada u društvo vještaca i vampirice Lemore koja je izvrstan ženski vampir. Fali mi nešto da bude velik horor, ali i ovako je dobar. Većina filma po noći.

8=======o/8==========o (7/10)

Amer (2009) - wow! Kakva posveta Argentu i Bavi te njihovim giallo filmovima. Ovo je prvenstveno čisti art film i horor u pravom smislu te riječi. Film je napravljen u tri akta. Prvi akt je ona klinka. Drugi teenegerica i treći odrasla žena. Prvi akt mi je najbolji. Kao klinka što sve proživljava, napeto od početka do kraja uz nekoliko izuzetno strašnih scena. Jel to njezina podsvijest ili ne, čudovište ispod marame, njezin otac, skrivena seksualnost. Drugi akt mi je najslabiji vjerojatno jer je najobičniji. Jedva solidan. Treći je odličan, skoro u rangu prvoga. Pratimo ju kao odraslu ženu koja se vraća doma, a prati je ubojica ili možda ne. Sve je toliko nadrealno, boje plava, žuta i crvena. Ubojstvo je vrh, remek djelo. Argento na spidu, tako je režirano, a sami film je jedan od najbolje režiranih horora koje sam vidio. Do detalja. Nije ovo za svakog, posebno raspoloženje treba.

8=======-...o/8==========o (7.8/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

GreenHornet
Posts: 4849
Joined: 30 Oct 2007, 01:03
Location: Dubrovnik

Re: Koji ste horror zadnji gledali?

Post by GreenHornet » 27 Mar 2015, 11:07

GIRL HOUSE (2014)
Po meni je ovo jako dobar slasher, i pravo osvjezenje u podzanru koji izbacuje vecinom trash. Odmah imamo poprilicno brutalan uvod gdje upoznajemo odličnog villiana. Totalno poremećenog, zlog i nemilosrdnog lika. Film je sasvim dobro krvav i brutalan, sa dosta dobrim killovima (jedno je jako mastovito u sprezi sa pornom hehe), ali ipak mozda je moglo i mrvicu bolje s obzirom koliko je villian poremecen. Takoder je film u pojedinim trenucima jako napet. Glavna junakinja je bas pogodena. Napravljena je tako da je bar meni stalo do toga kako ce zavrsiti, pa je to vjerovatno razlog sto mi je film bio napet. Ostale stvari su cisti prosjek za slasher, ima dosta kliseja, očekivano, te također neke stvari u zapletu nisu dobro pojašnjene i nekako su prebrzo napravljene. Inače, zaplet treba dugo čekati, ali osobno mi nije teško to palo, jer film obiluje zgodnim, oskudno odjevenim curama.
6.5/10
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

User avatar
Michel
Posts: 11357
Joined: 30 Jan 2012, 04:14

HOROR MIX: PART ONE

Post by Michel » 28 Mar 2015, 19:08

Don't Go in the House (1979) - film je očito nastao pod utjecajem Psiha. Radi se o jednom muškarcu kojemu majka umre, a on ne prijavi tu smrt već ju ostavi u kući. Kroz flashbackove, vidimo da je zlostavljan u djetinjstvu od svoje majke i tako odrastao u psihopata koji normalno radi, izlazi, ali i kupi djevojke koje stopiraju i poziva ih u svoju kuću gdje ih muči i ubije. Film je u svoje vrijeme zabranjivan, ima posebno jedna mučna scena, a sve ostale nisu na toj razini. Film ima neki svoj šarm, gluma jako loša, ostako slabo.

8=====o/8==========o (5/10)

Backcountry (2014) - prvi film mladog redatelja i više nego solidno je to odradio. Podsjeća na Willow Creek, samo što je tamo Bigfoot, a ovdje je u pitanju veliki crni medo koji je gladan. Ima i nekoliko scena u šatoru, ali u Willow Creeku je to ipak fantastično odrađeno i isto smješten u divljinu. Oni kojima se nije svidio WC, mislim da ni ovaj neće jer isto kao u WC-u, i ovdje je prvih 45 minuta jako sporo, ali meni to paše. Volim divljinu i to mi ne može biti dosadno. Jedan od boljih animal attack filmova u posljednje vrijeme. Film je kao rađen po istinitom iako nigdje kasnije nisam našao da je, ali mogu povjerovat u to. Radi se o mladom paru koji odlazi u tu šumu na par dana, ali to je ogromna šuma i uskoro budu na jelovniku crnog mede koji ih želi pojesti. I napad mede je najrealniji napad nekog mede kojeg sam vidio, a i općenito u animal attack podžanru. Nema CGI-a, medo je stvara. I zbilja izgleda ogromno i zastrašujuće. Baš me zanima kako su neke scene napravile, a ubojstvo izgleda odvratno realno i tužno.

8======-o/8==========o (6.5/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

User avatar
Michel
Posts: 11357
Joined: 30 Jan 2012, 04:14

HOROR MIX: PART ONE

Post by Michel » 29 Mar 2015, 17:11

Tourist Trap (1979) - dobar, atmosferičan i zanimljiv horor o grupi prijatelja koji dođu u neku zabit gdje sretnu jednog starijeg gospodina koji se polako pokaže u pravom svjetlu. Lutke su odlične. Oni zvukovi, same maske i jeza pridonose atmosferi filma. I ta zabit kao da nema izlaza.

8=======o/8==========o (7/10)

Clown (2014) - čim sam vidio ime Eli Roth, odmah mi se smračilo. Pao sam u nesvijest, probudio se satima kasnije duboko u noć i počeo gledati film. Eli Roth je precijenjen i filmovi su mu užasni i on je uz Ti Westa nešto najgore što se dogodilo modernom hororu. I tako mi je drago što ih Caprenter ne voli i što ih je odjebao s onih horor večera. Dobro, Carpenter više nije želio dolaziti. Filmu fali atmosfer. Jedina atmosfera koju sam osjetio je posljednjih 15-ak minuta. Klaun je tek na kraju postao pravi klaun i to dobar, ali previše moderno. Nema mi starog šmeka. U sredini jako dosadan, a početak najzanimljiviji. Sad ne znam jel redatelj namjerno radio onako komične scene, ali ne vjerujem da je.

8=====o/8==========o (5/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

User avatar
Michel
Posts: 11357
Joined: 30 Jan 2012, 04:14

HOROR MIX: PART ONE

Post by Michel » 30 Mar 2015, 15:16

Spring (2014) - još jedan dobar horor iz 2014. godine. Mislim da ako se da nekom ovaj film da pogleda, a da ne zna da je horor, bio bi šokiran nakon ove prve horor scene. Ili druga scena i transformacija. Film sa predivnim lokacijama, dobrom kemijom između njih i sviđa mi se što je ovo film koji se bavi starom mitologijom. Kad se vidi u potpunosti pravo tijelo :prayer:

8=======o/8==========o (7/10)

Candyman (1992) - druga polovica filma odlična, ali prva polovica me ubila od dosade. Bila je potrebna za radnju, ali osjeti se porast u kvaliteti kad se pojavio Candyman kojeg je odlično odglumio Tony Todd. Karizmatično, glas mu je odličan i sama pojava zastrašujuća. Sviđa mi se i ta prljava atmosfera iz ghetta. Jebena scena kad Candyman onako odozada izleti kroz prozor.

8=======o/8==========o (7/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

GreenHornet
Posts: 4849
Joined: 30 Oct 2007, 01:03
Location: Dubrovnik

Re: Koji ste horror zadnji gledali?

Post by GreenHornet » 31 Mar 2015, 12:42

http://www.imdb.com/title/tt3148348/ "LET US PREY"
Po meni je ovo vise psiholoski triler sa elementima horrora;ali svejedno-dosta dobar. Bas sam se ugodno iznenadio!
Sami pocetak je totalnoooo mocan i zaista prejeziv! Opcenito volim horrore koji se dogadaju u malim zajednicama, pogotovo u Europi. Ovdje je o Skotskoj rijec. Ugodaj je stvarno creepy i od samog pocetka se nazire da ce se nesto zlokobno dogoditi. Glavni villian vuce pomalo na onoga iz Kingovog "Oluja stoljeca". Jako dobro je napravljen, uz vise nego dobru glumu, prica i misterija oko njega je veliki plus, ali mislim da bi puno bolje bilo da su izabrali nekako strasnijeg glumca. Film ima nekoliko jako krvavih i brutalnih scena, pogotovo pred kraj, a tih zadnjih 20ak minuta je zaista odlicno napravljeno. Da ne spoilam- ogroman je plus kako se jedan od likova transformirao u ludjaka i cijela prica oko njega, te izgled pogotovo. Imamo i par brutalnih scena sa flesbekovima iz proslosti likova, neke oko djece su zaista "teske".
Naravno, kako to obicno biva, neke stvari nisu pojasnjene do kraja, vec je nama ostavljeno da damo svoju verziju sto i kako. I jos nekih rupa u prici ima,uz neke nepotrebne scene, ali nista pretjerano strasno.
7/10
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

User avatar
boyko
Posts: 9954
Joined: 11 Mar 2009, 13:50

Re: Koji ste horror zadnji gledali?

Post by boyko » 01 Apr 2015, 00:20

Death Factory (2014) - što sam bože tako proklet jučer gledo glupost danas opet :facepalm:
ja stvarno neznam koji me vrag natjeral da ovo skinem.. nisam već duže vrijeme videl ovak lošu glumu.
3/10
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

Post Reply