Outpost: Black Sun (2012)

2

Screen Shot 2012 08 27 at 12 46 49 AMHelena je rođena i odgojena u obitelji lovaca na nacističke zločince iz drugog svjetskog rata te je sada preuzela posao u svoje ruke. Nakon što na prevaru dolazi do visokopozicioniranog SS generala, dobiva informacije da će još nekoliko većih meta naći negdje u istočnoj Europi. Put je vodi na mjesto gdje se u Outpostu i 2008. godine četa vojnika u drugom svjetskom ratu borila sa zombificiranim nacistima.

Nakon pomalo razočaravajućeg The Seasoning House još jedan film mjesto zločina ima u ex Jugoslaviji. Film se dešava u današnjosti, a na tom balkanskom mjestu dan danas (?) ima redovnih vojnih intervencija NATO trupa, paravojnih skupina koje upravljaju gradovima itd. Ok, ajde preko ovoga se i može proći, ali kada sam vidio da se Helena dovezla u selo u autu sa naljepnicom države DDR – c’mmon.

U nekom selu nalazi na starog poznanika, fizičara koji je isto poput nje u potrazi za nekim drugim stvarima, a ubrzo se nađu u situaciji gdje se NATO bori protiv njemačkih nazi zombija koji su tu zaostali od prošlog rata. Osim NATO-a i te paravojne postrojbe se bore protiv zombija, pa dodatno ne znaš tko pije tko plaća.

Prvi Oupost bio je solidan, kupio sam si baš DVD da se malo prisjetim, a nastavak je za njega nešto što je REC 3 Genesis za prethodnice – promjena koncepta i povećana dinamika. Jedina stvar je što mi je REC 3 bio zabavan, a ovo je bilo turobno dosadno. Cijelo vrijeme sam imao osjećaj kao da gledam najklasičniji direkt na DVD film, snimljen u Rumunjskoj (a nije, sniman je u Škotskoj) i iskreno jedva sam čekao da film završi.

Nazi zombiji su onako u akciji solidni, ali su previše generični i te borbe sa njima ne daju nikakvu dodatnu vrijednost. Još je to i najbolji dio filma, filozofije vezane za projekt Black Sun, elektromagnetske šokove, ludu vješticu (?!), jezgre stroja koji drži ove naci-bedake na životu meni su bile totalno debilana. Još kada se u priču ubaci komanda NATO-a koja pošalje avione da bace nuklearnu bombu, pih… Ovakvo nešto nije baš za gledati u kinu, ipak kad se nešto pojavi na velikom ekranu, postoji dodatni set filtera vezanih za postizanje pozitivnog učinka na gledatelja.

Za sve vezano uz FrightFest 2012, klik na festivalski logo:

Share.

2 Comments

  1. ništa posebno, a posebno su mi dosadne te fiktivne države koje bi trebale pretstavljati ex-yu

Leave A Reply