Calamity of Snakes (1982)

0

Ovaj hongkongški film je, kako bi rekli legendarni pajtonovci, nešto something completely different. Prilikom izgradnje ogromne stambene zgrade, radnici naleću na gnijezdo sa oko petstotinjak zmija. Panika se proširi, ali čim dođe heffe naređuje brutalni pokolj zmija. Slijedi 4-minutna scena reptilskog masakra. Nije bilo CGIa, sve je u mutnim vodama akcije iz “Cannibal Holocaust”. Osim što se koriste sva moguća radna oruđa i kamenje, šef ulazi u bager te sa njim počne mrcvariti cijelo gnijezdo. Po procjeni, 500-700 zmija se pozdravilo sa zemljom. Dalje imamo par sceni sa lokalne tržnice gdje se zmijama skida koža dok su još žive plus što smo počašćeni sa close-up kadrom išćupanog, ali još kucajećeg zmijskog srca.

Nakon pokolja, zmije popizde te počnu napadati radnike i ljude koji su se tek uselili u stanove. Tada se na zmije puštaju mungosi, pa slijedi petominutna snimka tipa National geographic, gdje mungosi kolju kobre i sve ostale gmazove. Kada se otkrije da među zmijama postoji “boa”, koja je kao šefica svih drugih zmija, jedina solucija je pozvati Mastera, stručnjaka za borbe protiv zmija. Sad zamislite kung fu borbu protiv zmija! Nevjerojatno, on uleće u neku prostoriju a zmije počnu skakati na njega te ih on kružnim udarcima (ala Chuck Norris) brutalno šiba. Šlag na kraju te bitke je boa koja isto tako počne skakati, vješati se, udarati, gristi, dok je master stalno štela nogama po tijelu. Čak je u jednom trenu i ugrize – da, on nju :) Vrlo je važno i napomenuti da kada su zmije u kadru, posebice kad napadaju, pozadinska glazba je ona iz Pacmana :)))

Ovo je maestralno djelo. Mislim čim se kung-fuom čovjek bori protiv zmija, nemože biti loše. Posebice je fora gledati da kroz film prodefilira valjda par tisuća zmija, dok je downside da je svim tim zmijama snimanje filma završilo pogubno…

Share.

Leave A Reply