30 Days Of Night

Mjesto za horore iz novog milenija.
Post Reply
A$H

Post by A$H » 05 Mar 2008, 18:45

undying wrote:30 Days of Night (2007) upravo pogledah jedan od najocekivanijih horora prosle godine, i sta reci.. ako izuzmemo produkciju koja je vrhunska, neke scene su zaista perfektne, neke su kompjuterom doradjene, maske.. sve je to doista sjajno ali sve ostalo je loshe - smece! dosta stvari nije razjasnjeno a prosto vapi za tim, recimo onaj tip sto je omogucio "vampirima" da se pojave, kako im je to omogucio i zasto ?? da ne pricam kako su me izbile njihove price, konverzacije izmedju sebe kako su oni strasni, nenadjebivi bla bla bla da ne govorim kako je sve ocekivano, kao da sam vec gledao film pa pogadjam sta ce da se desi kao da gledam nekakav horor za djecu.. a onaj kraj je vrhunac gluposti, on sagorijeva u njenim rukama :shock: meni je ovo slab film.

pa iskljucio je ili sjebao sve kontakte sa vanjskim svijetom..zasto? pa da bi postao jedan od njih..vampir..

a gle mozda je sve to lose nekim na filmu/platnu,ali to je radjeno po stripu..tak da tko nije fan stripa ili ga nije citao..nemoze ocekivat previse..isto kako vecina ljudi koje znam ne podnose Sin City zato jer je nerealan,crno-bijel..bla bla..i nikad nisu ni culi, a kamoli vidjeli strip prije filma..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

FilmTV

Post by FilmTV » 05 Mar 2008, 19:04

A$H wrote:
undying wrote:dosta stvari nije razjasnjeno a prosto vapi za tim, recimo onaj tip sto je omogucio "vampirima" da se pojave, kako im je to omogucio i zasto ??
Meni je upravo to najbolje kod ovog filma. Nije napravljeno sve za debile tako da se objasni sve od A do Ž. Boli me testis od kuda su došli, zašto su došli, tko su oni i gdje idu. Važno je gdje su sada i šta rade. Sve ostalo je potpuno nebitno za ovaj film i daje ti samo mogućnost da mašta proradi.

To mi je kao da gledam Aliena i kažem da je govno zato jer neznam od kuda je došla ta rasa zvjeri, zašto je baš tamo ostavila svoje jaja i zašto ubija ljude i žasto baš na taj način, itd. Potpuno nevažno.

undying

Post by undying » 05 Mar 2008, 19:59

FilmTV
to ti najbolje na filmu ? meni je to totalni promasaj! i njihovo prezivljavanje u filmumi je totalni promasaj, vec toliko puta vidjeno isto, isto, isto.... to poredjenje aliena je glupo! u alienu niko ne potencira na prici odakle je, jer sama rijec
govori vanzemaljac + da se radi o savrsenom obliku zivota i da je u sve umijesana vlada!
korporacije koje hoce da ga zastite da bi ga izucavale.
dok u 30 dana nekakva ulicna skitnica zna da se zemljom mozda (odakle ih je doveo?)setaju vampiri i bash on je imao te
moci da ih oslobodi HA, HA, HA, HA... naivno, tacnije to je film sklepan
samo da bi se pokupila brza lova, i te price odakle su oni, oni su opasni, oni su strasni, nepobjedivi bla bla bla nisu ni one slucajno tu, one su tu da zgrnu jooos vishe love, a sto ce da bude jedna velika rupa u prici koga boli briga..

A$H
cin city je klasik covjece, klasik... ovo je najobicnija djecija bajka..

A$H

Post by A$H » 05 Mar 2008, 20:06

undying wrote:FilmTV
to ti najbolje na filmu ? meni je to totalni promasaj! i njihovo prezivljavanje u filmumi je totalni promasaj, vec toliko puta vidjeno isto, isto, isto.... to poredjenje aliena je glupo! u alienu niko ne potencira na prici odakle je, jer sama rijec
govori vanzemaljac + da se radi o savrsenom obliku zivota i da je u sve umijesana vlada!
dok u 30 dana nekakva ulicna skitnica zna da se zemljom mozda (odakle ih je doveo?)setaju vampiri i bash on je imao te
moci da ih oslobodi
HA, HA, HA, HA... naivno, tacnije to je film sklepan
samo da bi se pokupila brza lova, i te price odakle su oni, oni su opasni, oni su strasni, nepobjedivi bla bla bla nisu ni one slucajno tu, one su tu da zgrnu jooos vishe love, a sto ce da bude jedna velika rupa u prici koga boli briga..

A$H
tu se slazem,ali svatko ima svoj ukus za filmove i svatko ih drugacije dozivljava...

a na ovo gore niti je skitnica...niti ima ikakve moci..HA HA HA odakle ti to..

undying

Post by undying » 05 Mar 2008, 20:06

ma taj film stane u u jednoj recenici "oni dolaze, ovi se bore protiv njih". zasto? zbog cega? ko su? odakle su? itd itd itd manje bitno, tacnije za ovaj film totalno nebitno, ajmo brale da pucamo..

undying

Post by undying » 05 Mar 2008, 20:08

A$H wrote:
moci da ih oslobodi

A$H
tu se slazem,ali svatko ima svoj ukus za filmove i svatko ih drugacije dozivljava...

pa uporedi cin city sa ovim smecem - pa samo je mickey rourke komplikovaniji lik od citavog ovog filma! mislim da je to dovoljno.

Wendigo

Post by Wendigo » 05 Mar 2008, 20:10

undying wrote:ma taj film stane u u jednoj recenici "oni dolaze, ovi se bore protiv njih". zasto? zbog cega? ko su? odakle su? itd itd itd manje bitno, tacnije za ovaj film totalno nebitno, ajmo brale da pucamo..
došli su zbog toga što je jedan od vampira (marlow, ali iz stripa, ne vampirski boss u filmu) slučajno vidio dokumentarac o gradiću na aljasci gdje sunce odjebava na 30 dana i odluči iskoristiti to za zna se što.. :D tako je bilo u prologu 1. stripa..

A$H

Post by A$H » 05 Mar 2008, 20:10

undying wrote:
A$H wrote:
moci da ih oslobodi

A$H

pa uporedi cin city sa ovim smecem - pa samo je mickey rourke komplikovaniji lik od citavog ovog filma! mislim da je to dovoljno.
Sin City...ne Cin City.. :lol:

FilmTV

Post by FilmTV » 05 Mar 2008, 22:04

undying wrote:to poredjenje aliena je glupo! u alienu niko ne potencira na prici odakle je, jer sama rijec
Spektakularna rečenica i zaključak na koji se mogu samo :lol: :lol:

1) Tko u "30 Days of Night" potencira priču od kuda su vampiri? Nitko. Jer je nebitna.
2) Zato jer se u "Alienu" radi o vanzemaljcu to govori da je on savršen oblik života? Bwahahahahahahaha :D :D
3) U sve je umiješana vlada zato jer se radi o vanzemaljcu? Pljesak molim! :lol:
undying wrote:cin city je klasik covjece, klasik... ovo je najobicnija djecija bajka..
Sin City još nije klasik jer to ne može tako brzo postati ali nije bitno. Ako ti je ovaj film tako velika bajka, zašto uopće trošiš vrjeme na raspravu? Svatko od nas je ranije rekao svoje, nekome se sviđa a nekome ne, ali ne, ti želiš što? Da ti svi kažemo da je film loš? Zar ti baš treba potvrda tvog mišljenja?

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 05 Mar 2008, 22:51

undying wrote:ma taj film stane u u jednoj recenici "oni dolaze, ovi se bore protiv njih". zasto? zbog cega? ko su? odakle su? itd itd itd manje bitno, tacnije za ovaj film totalno nebitno, ajmo brale da pucamo..
meni je baš bilo dobro što nije objašnjeno, netreba sve biti stavljena na pladnju. Situacija je jednostavno takva, oni su tamo, ovi ih napadaju i film se bavi sa time. Netreba kroz neke vividne snove prikazivati otkuda su ovi došli, kakav im je taj jezik, tko je "beskućnik"... U niti jednom trenutku mi to nije falilo...

undying

Post by undying » 06 Mar 2008, 00:07

FilmTV wrote:
undying wrote:to poredjenje aliena je glupo! u alienu niko ne potencira na prici odakle je, jer sama rijec
Spektakularna rečenica i zaključak na koji se mogu samo :lol: :lol:

1) Tko u "30 Days of Night" potencira priču od kuda su vampiri? Nitko. Jer je nebitna.
2) Zato jer se u "Alienu" radi o vanzemaljcu to govori da je on savršen oblik života? Bwahahahahahahaha :D :D
3) U sve je umiješana vlada zato jer se radi o vanzemaljcu? Pljesak molim! :lol:
undying wrote:cin city je klasik covjece, klasik... ovo je najobicnija djecija bajka..
Sin City još nije klasik jer to ne može tako brzo postati ali nije bitno. Ako ti je ovaj film tako velika bajka, zašto uopće trošiš vrjeme na raspravu? Svatko od nas je ranije rekao svoje, nekome se sviđa a nekome ne, ali ne, ti želiš što? Da ti svi kažemo da je film loš? Zar ti baš treba potvrda tvog mišljenja?
kad sam objasnjavao aliena, rekao sam da sama rijec govori odakle je - vanzemaljac, tacnije nepoznato! a rekao sam da se u filmu govori o (LH droid )alienu kao o savrsenom organizmu, a ne samim tim sto je alien on je savrsen organizam + velike kompanije su umijesane bile u slucaj alien, one su ga htjele ostaviti na zivotu! a to sve daje na radnji filma! kuuuuziiiiis spiiiiikuuuuuu
+ meni se obratis 2 puta a govoris o ukusima :lol: :lol: meni je film KRSH i tacka :butthead: pravo ono americko komercijalno SMECE!!!

undying

Post by undying » 06 Mar 2008, 00:10

HorrorHR wrote:
meni je baš bilo dobro što nije objašnjeno, netreba sve biti stavljena na pladnju. Situacija je jednostavno takva, oni su tamo, ovi ih napadaju i film se bavi sa time. Netreba kroz neke vividne snove prikazivati otkuda su ovi došli, kakav im je taj jezik, tko je "beskućnik"... U niti jednom trenutku mi to nije falilo...
situacija je vec milion puta vidjena i situaciju su vec milion puta upropastili. koliko vidim
ti se slazes sa onom mojom recenicom (oni dolaze, ovi se brane) samo sto ti za razliku od mene volis komercijalna govna.

FilmTV

Post by FilmTV » 06 Mar 2008, 01:04

undying wrote:kad sam objasnjavao aliena, rekao sam da sama rijec govori odakle je - vanzemaljac, tacnije nepoznato! a rekao sam da se u filmu govori o (LH droid )alienu kao o savrsenom organizmu, a ne samim tim sto je alien on je savrsen organizam + velike kompanije su umijesane bile u slucaj alien, one su ga htjele ostaviti na zivotu! a to sve daje na radnji filma! kuuuuziiiiis spiiiiikuuuuuu
To što si ti htio napisati i što si napisao su dvije potpuno različite stvari. Jedno je napisati "Ja sam drvo" a kasnije reći da si pod time mislio "Ja sam inteligentno biće koje je sposobno logično komunicirati". Kužiš spiku? ;)
undying wrote:+ meni se obratis 2 puta a govoris o ukusima :lol: :lol:
A znam, komuniciram i sa trolovima, šta da ti kažem, bilo mi te žao vidjeti ovako sirotog pa sam ti se morao obratiti.
undying wrote:meni je film KRSH i tacka :butthead: pravo ono americko komercijalno SMECE!!!
Super za tebe. To si mogao tako odmah napisati i onda stati sa nepotrebnim naglašavanjem svog mišljenja kada se netko s tobom ne slaže.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 06 Mar 2008, 02:01

undying wrote:ti se slazes sa onom mojom recenicom (oni dolaze, ovi se brane) samo sto ti za razliku od mene volis komercijalna govna.
baš suprotno, komercijalna govna imaju sve lijepo objašnjeno i plasirano gledatelju na tanjuru da se slučajno ne zapita ikakvo pitanje i ne pusti eventualno maštu na pašu...

undying

Post by undying » 06 Mar 2008, 10:38

FilmTV wrote:
undying wrote:kad sam objasnjavao aliena, rekao sam da sama rijec govori odakle je - vanzemaljac, tacnije nepoznato! a rekao sam da se u filmu govori o (LH droid )alienu kao o savrsenom organizmu, a ne samim tim sto je alien on je savrsen organizam + velike kompanije su umijesane bile u slucaj alien, one su ga htjele ostaviti na zivotu! a to sve daje na radnji filma! kuuuuziiiiis spiiiiikuuuuuu
To što si ti htio napisati i što si napisao su dvije potpuno različite stvari. Jedno je napisati "Ja sam drvo" a kasnije reći da si pod time mislio "Ja sam inteligentno biće koje je sposobno logično komunicirati". Kužiš spiku? ;)
undying wrote:+ meni se obratis 2 puta a govoris o ukusima :lol: :lol:
A znam, komuniciram i sa trolovima, šta da ti kažem, bilo mi te žao vidjeti ovako sirotog pa sam ti se morao obratiti.
undying wrote:meni je film KRSH i tacka :butthead: pravo ono americko komercijalno SMECE!!!
Super za tebe. To si mogao tako odmah napisati i onda stati sa nepotrebnim naglašavanjem svog mišljenja kada se netko s tobom ne slaže.
pa mislio sam da pricam sa likom koji je gledao aliena, pa rekoh ne moram mu objasnjavati da to nisam ja rekao.

ja sam trol, trol koji poznaje film za razliku od nekih i za razliku od nekih ne dajem losim filmovima dobre ocjene.

dobro. evo sad cemo stati.

Post Reply