undying wrote:30 Days of Night (2007) upravo pogledah jedan od najocekivanijih horora prosle godine, i sta reci.. ako izuzmemo produkciju koja je vrhunska, neke scene su zaista perfektne, neke su kompjuterom doradjene, maske.. sve je to doista sjajno ali sve ostalo je loshe - smece! dosta stvari nije razjasnjeno a prosto vapi za tim, recimo onaj tip sto je omogucio "vampirima" da se pojave, kako im je to omogucio i zasto ?? da ne pricam kako su me izbile njihove price, konverzacije izmedju sebe kako su oni strasni, nenadjebivi bla bla bla da ne govorim kako je sve ocekivano, kao da sam vec gledao film pa pogadjam sta ce da se desi kao da gledam nekakav horor za djecu.. a onaj kraj je vrhunac gluposti, on sagorijeva u njenim rukamameni je ovo slab film.
pa iskljucio je ili sjebao sve kontakte sa vanjskim svijetom..zasto? pa da bi postao jedan od njih..vampir..
a gle mozda je sve to lose nekim na filmu/platnu,ali to je radjeno po stripu..tak da tko nije fan stripa ili ga nije citao..nemoze ocekivat previse..isto kako vecina ljudi koje znam ne podnose Sin City zato jer je nerealan,crno-bijel..bla bla..i nikad nisu ni culi, a kamoli vidjeli strip prije filma..