Koji ste strip zadnji čitali?

Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
Post Reply
HorrorHR
Site Admin

Re: Koji ste strip zadnji čitali?

Post by HorrorHR » 16 Nov 2014, 16:21

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 23 Nov 2014, 22:15

Cutter #01-#04 (Image Comics, 2014)

http://www.horrorhr.com/cutter-01-04-image-comics-2014/

Image

Michel

Post by Michel » 26 Nov 2014, 23:37

Dampyr 12: Izgubljena duša - dobar broj koji je nastavak 5. broja Ispod kamenog mosta. Radnja je smještena u Prag gdje Dampyr i tesla opet susreću Nikolausa i Caleba. Saznajemo i nešto o Harlanovom ocu. Crtež odličan, ali malo je priča previše komplicirana i previše u stilu Dlyana, ali na kraju zadovoljan.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

maddjuro

Post by maddjuro » 14 Jan 2015, 14:17

maxmagnus 1-25. Odličan serijal od tvoraca alan forda, i prethodnih alan ford serijala. Odličan serijal. Satira na, generalno, svaki oblik vladavine. Svakako preporučam. Najbolje je sto se ovo da jako jeftino nabaviti. Ja sam za 70ak kn kupio svih 25 brojeva na interliberu.
I may be an idiot, but i am no fool.

Michel

Post by Michel » 21 Feb 2015, 22:40

Vratio se čitanju stripova. Krećemo :rock:

Hellblazer, Vol. 1: Original Sins - When Johnny Comes Marching Home/Extreme Prejudice/Ghosts in the Machine/Intensive Care/Shot to Hell

Dovršio Original Sins, prvi volumen. Posljednjih 5 dijelova mi je ostalo pa slistio u dva sata. Johnny Comes Home nisam skužio. Rat ovo ono, ali ne shvaćam poantu tog dijela. Extreme Prejudice izvrstan nastavak. Prva pojava Nergala, glavnog Constantineovog neprijatelja. Nergal je demon i kako su ga lijepo nacrtali. Krila, sav crven, kanđže, zubi, uši, oči, ma sve old school. I u toj epizodi Nergal je stvorio Damnation Army, spojio je više ljudi, one naciste :D da zaprijete Constantineu. Epizoda Ghosts in the Machine je bila dobra, duh u različitim mašinama dok zadnje dvije epizode Intensive Care i Shot to Hell su vrh vrhova! Opet Nergal i završetak prvog volumena. Prikaz pakla, bijeg od Reserruction Crusadea (Zed) i Cons na kraju u bolnici prima Nergalovu krv i potpisuje ugovor sa Nergalom da mu obavi neke stvari ako želi dalje.

Prvi volumen je bio odličan uz nekoliko dobrih epizoda, a ostale odlične. Čim se pojavio Nergal.

Sad, imam problem.

Vidite ovo http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_He ... blications

I za prvi volumen piše ovo: HELLBLAZER: "Hunger", "A Feast of Friends", "Going for It", "Waiting for the Man", "When Johnny Comes Marching Home", "Extreme Prejudice", "Ghosts in the Machine", "Intensive Care", "Shot to Hell"
SWAMP THING: "L'Adoration de la Terre", "Infernal Triangles"

Dakle, meni fali ovaj Swapm Thing, taj 76. i 77. nastavak. Ja jesam skinuo Sagu o Swamp Thing kao nešto najbolje o tom stripu, ali to je samo od 20. do 64. nastavka. Pokušao sam skinuti komplet, ali ne mogu nigdje naći. Ni online da mogu čitat.

Šteta jer zadnji nastavak prvog volumena Hellblazera završava tako da se Constantineu pojavi Swamp Thing i kaže da mora poći s njim. I to je u tom 76. i 77. nastavku. Ma ništ, ako ne nađem, idem odmah na drugi volumen. Ako netko nađe gdje se ta dva dijela Swamp Thinga mogu pročitat, neka stavi.

john_constantine

Post by john_constantine » 21 Feb 2015, 23:11

Ti si skinuo Saga of Swamp thing, odnosno, one epizode koje je radio Alan Moore. Poslije toga je šrot. Te epizode se bave kada je swamp thing preko Constantineova tijela napravio dijete svojoj "ženi". Zapravo i ništa ne propustaš. Osim toga, prve epizode Swamp thinga su čak i odlične, bar ako voliš takva štiva gdje se swamp thing bori protiv vukodlaka, divovskih robota, monstruma i slično. A i protiv glavnog negativca Arcane...

Tu epizodu Johnny Comes Home niti ja ne kužim previše. Izgleda da je taj "veteran" jednostavno oživio prošlost iz rata koji je doveo za sobom, a oni roditelji koji su uzalud čekali svoju djecu, preko te tajanstvene vjerske organizacije su vratili tu djecu iz rata baš onakva kakva su bila. Tako sam shvatio tu priču.

He, čekaj dok dođeš do epizode Family man ili onaj volumen Dangerous habits koji je radio Garth Ennis.
Michel puši karu.

Michel

Post by Michel » 21 Feb 2015, 23:21

Odlično onda :supz:

Da, prvih nekoliko volumena je James Delano i sviđa mi se njegov stil, ali svi govore da je Garth Ennis najbolji. Vidim da je i Neil Gaiman pisao, a od njega imam skinuti The Sandman koji čeka.

john_constantine

Post by john_constantine » 21 Feb 2015, 23:53

Još da se baciš i na Transmetropolitan, brutala od stripa. Sljedeći tjedan idem po drugi integral od njih 5.
Michel puši karu.

Michel

Post by Michel » 22 Feb 2015, 00:15

Prvi put čujem. Zapisano pa će se pogledat o čemu se radi.

Michel

Post by Michel » 22 Feb 2015, 04:04

Dylan Dog: Tajanstveni otok - epizoda nastala na temelju knjige Otok Doktora Moreaua. Priča počinje tako da jedan tip vidi NLO i počne pričati što se dešava na jednom otoku na kojem su došli Dylan i Groucho. Crtež je mogao biti i bolji, priča je na kraju dosta nedorečena, ali sve te bizarnosti koje volim kod Dylana se jako dobro uklapaju. Ljudi životinje, samo da je malo mračnije.

I taj početak sa tipom koji vidi NLO, pa to je Stephen King iz priče The Lonesome Death of Jordy Verrill, prvi dio Creepshowa. Tamo King glumi tog rednecka koji vidi nekakav NLO, ali sam siguran da je to on u ovoj Dylanovoj priči jer se zove Stephen, jer je isto obučen kao u Creepshowu i jer je isto nacrtan kao Stephen King.

john_constantine

Post by john_constantine » 22 Feb 2015, 10:14

Da, takvih referenci ima puno u dylan dogu. Meni čudna epizoda koja mi nikad nije sjela. A i bolji mi je prvi prijevod naslova metarmofoze.
Michel puši karu.

Michel

Post by Michel » 24 Feb 2015, 02:10

Dampyr 12: Otok vještica - vrhunski broj i jedna od najboljih epizoda Dampyra. Iako se osjeća jak utjecaj Argenta i njegove trilogije vještica, strip krasi izvrsna atmosfera i brutalno dobar crtež. Vidim da je crtež napravio Andreucci koji je dosta hvaljen. Crtež nije onako blijed kao neki ostali brojevi već baš težak, ali odličan. Priča je izlizana, ali skužio sam dosad da sve priče iz Dylana/Dampyra su neki homage horor filmovima. Nema tu previše originalnosti, ali je zanimljivo. Dakle, Dampyr se priprema otići na jedan otok u Engleskoj da istrijebi jednu staru vješticu. Završnica mi je jedina baš slabija jer su vješticu nagovještavali kao nekakvo prejako stvorenje i tako se je predstavili, a Damypr ju je prebrzo riješio. Uglavnom, jako dobar do odličan horor.

Michel

Post by Michel » 25 Feb 2015, 03:18

Hellblazer, Vol. 2: The Devil You Know - Sex and Death - započeo drugi volumen koji iako ispočetka konfuzan jer je Constantine u nekakvom astralnom svijetu i ovaj prvi dio je napisan previše filozofski, ali taman pred kraj se pojavljuje Nergal i Swamp Thing pa bude odlično i brutalno. I jedva čekam drugi strip koji se zove Newcastle: A Taste of Things to Come. Dakle, napokon ću saznati što se točno tamo dogodilo :rock:

Michel

Post by Michel » 26 Feb 2015, 03:27

Dylan Dog: Ružičasti zečevi ubijaju - meni ovo prejako i prezabavno. Kao neka luda horor komedija s odličnim ubojstvima i dobrom, ali manje kvalitetnom završnicom od ostalog dijela. Dijalozi su mi ovdje odlični. Barem za standard ovakvih stripova koji ne zahtjevaju nekakve filozofske rasprave, ali u ovom broju rasprave između detektiva Blocha i Dylana su bile odlične. Priča o ružičastom zecu koji ubija kao iz crtića je dobra i zanimljiva. Mislio sam odmah da je onaj ubojica, ali onda kad je Dylan došao kod njega na piće pa se sve onako odvilo, nisam znao ko bi mogao biti. Onda je kraj razjasnio.

Michel

Post by Michel » 03 Mar 2015, 03:39

Dampyr 14: Pobunjenici - stvarno slab nastavak i dosadan. Smješten u ratno stanje i priča o tri različite grupe. Previše politike i razgovora i malo mi je bezvzeze kako Tesla tako lako sve pobijedi.

Hellblazer, Vol. 2: The Devil You Know - Newcastle: A Taste of Things to Come - napokon sam saznao priču o Newcastle grupi i kako su sjebali sa Astrom. Odlična priča i samo daje na kompleksnosti njegovog lika.

Post Reply