Koji ste strip zadnji čitali?

Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
Post Reply
maddjuro

Re: Koji ste strip zadnji čitali?

Post by maddjuro » 18 Apr 2013, 14:37

john_constantine wrote:maddjuro, pitanje u vezi Nathan Never gigant. Nešto mi se zakompliciralo...
SpoilerShow
Susan, ona ženska koju je Nathan zaveo i iskoristio u Svemirsko pješastvo, poslije su je u budućnosti oživjeli, koliko se sjećam. I tada je bio tamo Nemo. Ali ono što pitam, Susan je postala prvi tehnodroid? Mislim, ona je postala Selena koja se kasnije vratila u prošlost da ubije Nathana? Ili sam krivo zapamtio?
prvi "tehnodroid" je rođen , ako se nevaram, u broju 100. Skotos ga zasada "posjeduje", sada nesjećam se točno imena žene koja ga je rodila, ali sam 99% siguran da je ta žena sestra jedne od zaposlenica agencije alfe, ona koja je nekad bila , skupa s svoje 2 sestre i ocem, provalnica/pljačkašica. Što se tiče giganata, nemrem se sad sjetiti svih detalja, a pošto su mi svi ti stripovi zapakirani u plstične vrećice nemogu ih prelistati da se podsjetim. Mislim da ti je u ovon NN1 trobirju, znači trobroj di su krenuli reprintati od broja 0, na 100 stranica objašnjeno koješta.
Što se tilče povratka u prošlost, mislim da su bila poslana 2 ili 3 normalna tehnodroida, ali je prije njih 2 ili 3 godine ranije stigao neki znanstvnik iz te iste budućnosti,koji je znao da ce ti tehnodroidi doc, pa se kolko tolko pripremio , i unajmio je nathana da ga čuva (on nathana i nathan njega). Mislim da je bilo još nesto putovanja kroz vrijeme, ali se nesjećam detalja,
I may be an idiot, but i am no fool.

maddjuro

Post by maddjuro » 22 Apr 2013, 20:56

Image

U najbolju ruku osrednji broj, s koliko toloko solidnom pričom i dobrim crtežom.

maddjuro

Post by maddjuro » 29 Apr 2013, 23:33

Image

već viđena detektivska priča, di ubojica ubija po načelu nekoga prokletstva, a na kraju se duh obračuna s ubojicom.

Image

ovaj mi se broj dopao, priča je dobra usudio bi se reći čak i donekle orginalna. Svakako se isplati pročitati

Image

ispod prosječan broj, eventualno za jedno čitanje

Image

priča počne interesantno, ali je kraj bio bezveze

Image

nastavak koji je uvelike baziran na kultnome "The Hitcher" filmu, s drugačijim twistom. Nastavak mi se svidio, jedini minus mi je bio crtež, ali broj koji se , po meni, isplati pročitati

maddjuro

Post by maddjuro » 26 May 2013, 15:40

Image

kao sto naslovnica predočava, epizoda posvećena vukodlacima. Meni je dobro sjeo nastavak, sviđa mi se podrjetlo vukodlaka, a i ekološka poruka u nastavku je dobro odrađena

john_constantine

Post by john_constantine » 26 May 2013, 17:48

maddjuro wrote:Image

kao sto naslovnica predočava, epizoda posvećena vukodlacima. Meni je dobro sjeo nastavak, sviđa mi se podrjetlo vukodlaka, a i ekološka poruka u nastavku je dobro odrađena
da, baš dobra i čitljiva epizoda s zanimljivim preokretom
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 01 Jun 2013, 23:11

Image

Bijeg s crvenog planeta / Zamka na 30. Katu

prva priča je prolazna, ali mi je crtež bio dosta odbojan

druga priča mi je bila super, s jako dobrim crtežom

maddjuro

Post by maddjuro » 07 Jun 2013, 15:56

Image

odličan trobroj, di su sva tri nastavka nastavljaju jedan na drugi čineći stvarno super priču. Ovjde susrećemo brojne likove iz prošlih nastavaka, čak i iz prvih brojeva serijala. Crtež je odličan. Dolazi u priči i do ozbiljnije evolucije veze između nathana i one odvjetnice hamdije

Michel

Post by Michel » 13 Jun 2013, 11:29

Dampyr 5: Ispod kamenog mosta - najbolji dosad. Fokus nije na glavnoj radnji već na neka nova čudovišta, utvare, demoni i Golem. Radnja smještena u Pragu, crtež je odličan.

Dylan Dog: Kanal 666 - da, jako slabo. Crtež lošiji da ne može biti lošiji. Sama ideja mi se sviđa, ali šlampavo napravljeno.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

john_constantine

Post by john_constantine » 23 Jun 2013, 14:12

baš sam kupio par brojeva Gordon Linka Ljubičasta zaraza i Vječna žena...

Zaboravio sam koliki je trash zapravo bio taj strip, a kasnijim nastavcima su postali samo sve lošiji. Vječna žena ima dobru ideju makar bizarna ideja o nekakvim stanicama i bezvezni završetak. A i Jessica je prilično loše napravljena, od kučke napravljena kao nekakva ženskica bez mozga.

A Ljubičasta zaraza, koji strip... o nekakvim majmunolikim ljudima koji nemaju uši, pa imaju glasovnu naredbu kojom ljude pretvaraju u ljubičaste štosce. I gluha djevojka to prenese u njihov svijet, pa nastane apokalipsa u tom mjestu kojem sada vlada gluhi diktator.

Teška komedija od stripa. :lol: :lol: :lol:
Michel puši karu.

Michel

Post by Michel » 24 Jun 2013, 01:05

Dylan Dog: Dvorac straha i Dama u Crnom - odlične dvije epizode prepune misterije i odličnog objašnjenja na kraju od Doga.
SpoilerShow
Tek sam na kraju shvatio za Dezomnda da je sve on isplanirao taman prije nego što je Dog zakjlučio. Al kako je odlično odglumio pijanduru :zubifale:
Zanima me nešto. Zagor ima Kandraxa i Hellingena kao glavne neprijatelje, a kog ima Dog? Možda Smrt ili?
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

maddjuro

Post by maddjuro » 24 Jun 2013, 01:54

Image

dobar nastavak, iako su mogli priču malo bolje fokusirati. Crtež je dobar. U ovome nastavku je objašnjeno što se desilo s nekim likovima koji su bili u serijalu od početka ( jackom koji je sin aristotela...). Ovaj broj alfe je također svojevrsni uvod/prequel u asteroid argo. Nastavak koji se svakako isplati pročitati, i uvod u novu sagu za koju mislim da ce se prvenstveno odvijati u ovome agencija alfa serijalu.

Image

ovaj spinoff serijal izlazi jednom svake dvije godine. Argo iz agencije alfe je zavržio u drugoj galaxiji punoj raznih naprednih alienskih rasa, koji su prihvatili ljude da budu posrednici u pregovorima, više/manje svi s arga su prošli korz neke promjene kao posljedice putovanja (jack ima novu kožu). Neznam zašto, ali prva asocijacija mi je bila star trek DS9.

Priča je solidna, kao i crteš. Interesantan mi je bio dizajn alienskih rasa.

john_constantine

Post by john_constantine » 24 Jun 2013, 07:20

Michel wrote:Dylan Dog: Dvorac straha i Dama u Crnom - odlične dvije epizode prepune misterije i odličnog objašnjenja na kraju od Doga.
SpoilerShow
Tek sam na kraju shvatio za Dezomnda da je sve on isplanirao taman prije nego što je Dog zakjlučio. Al kako je odlično odglumio pijanduru :zubifale:
Zanima me nešto. Zagor ima Kandraxa i Hellingena kao glavne neprijatelje, a kog ima Dog? Možda Smrt ili?
Xabaras mu je jedini neprijatelj kojega ima u stripu.
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 26 Jun 2013, 02:35

Image

najnoviji gigant; broj 20 po talijanskoj numeraciji. Sadrži 4 priče.

prva je glavna i najbolja; radi se o misterioznim lovcima na vampire koji sustavno i vrlo efikasno love i žive zarobljavaju vampire. Na njima vrše razne pokuse, a dilan ulazi u priču kad od njega pomoć zatraži jedan vampiriski starješina kojega je dylan sreo davnih dana u jednom od ranijih brojeva.

Druga priča je ok kratka priča koju bi svrstao u nešto tipa san. Radnja je interesntna i podsjeća me na neki film koji sam gledao, samo nikako da se sjetim koji.

Treća priča je prosječna s ok twistom; u priči opet susrećemo onoga dvoglavoga "šefa" pakla.

četvrta priča je u najbolju ruku solidna.

xEdgex

Post by xEdgex » 28 Jun 2013, 00:15

Nakon dugogodisnjeg odgadjaja " Black Hole " od Burns-a.... Ovo me je potpuno ocaralo, u isto vrijeme predivno i pretuzno i predepresivno. A tek, crtez ! ! ! Odmah se bacam na ostale radove doticnog !
" All the animals come out at night - whores, skunk pussies, buggers, queens, fairies, dopers, junkies, sick, venal. Someday a real rain will come and wash all this scum off the streets. "

john_constantine

Post by john_constantine » 13 Jul 2013, 09:47

Kupio sam novi zagor gigant, baš ima natuknica na par izdanja koja još nisu došla kod nas...
Last edited by john_constantine on 14 Jul 2013, 08:38, edited 1 time in total.
Michel puši karu.

Post Reply