Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
Michel

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by Michel » 06 Dec 2012, 02:32

popayy wrote:
dragonheart wrote:Meni je ove godine Top numero uno zasada : Argo, slijede Ted,Ex 2, Lockout,Avengers... But hey ja volim komercijalne filmove i ne sramim se toga hhheeh. End of watch nisam gledo i ne zanima me...
Jake Gylenhall mi je ono... loš lik... jedino obećava natalie martinez. ak ga nekad pogledam bit će zbog nje...
Nein Nein Nein.
Das is nicht normalishe. - citiram frenda koji kao "zna" švapski.
Nadam se kako se zaje*avaš. Lockout, Avegers, neznam koji je veći bljuv od filma.
Sorry ako misliš ozbiljno. I ja volim pogledati nešto "komercijalno", ali ovo brate, ne valja.
Meni su isto Avengersi dobri, sigurno bolji od novih Batmana. Ali isto tako nisu među najobljim filmovima ove godine. Ipak je to end of wath koji se pokazao ponajprije kao snažna i realna drama. Nije ni čudo da se uspoređiva sa serijom the shield :supz:

The Gold Rush (1925) - kaže Chaplin da je ovo za njega najbolji film, da želi ostati upamćen po ovome. Kaže kritika da je ovo isto vjerojatno najbolji film od Chaplina i ko sam ja da im sudim. Sjajan film o čovjeku koji ide u potragu za blagom, ali nailazi na dosta problema. Završava u jednoj kolibi, snijeg, božić je, uskoro i nova godina. Pa svako malo upoznaje lokalne ljude. Pokušava preživjeti. Legendarna scene s pecivima :supz:

8=========o/8==========o (9/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

john_constantine

Post by john_constantine » 06 Dec 2012, 05:59

zar smo opet pogledali gold rush? :mrgreen:
Michel puši karu.

Josef K

Post by Josef K » 06 Dec 2012, 12:49

Meni je Limelight najbolji Chaplinov, ali tko sam ja da sudim :supz: :supz: :supz:

dragonheart

Post by dragonheart » 06 Dec 2012, 16:18

popayy wrote:
dragonheart wrote:Meni je ove godine Top numero uno zasada : Argo, slijede Ted,Ex 2, Lockout,Avengers... But hey ja volim komercijalne filmove i ne sramim se toga hhheeh. End of watch nisam gledo i ne zanima me...
Jake Gylenhall mi je ono... loš lik... jedino obećava natalie martinez. ak ga nekad pogledam bit će zbog nje...
Nein Nein Nein.
Das is nicht normalishe. - citiram frenda koji kao "zna" švapski.
Nadam se kako se zaje*avaš. Lockout, Avegers, neznam koji je veći bljuv od filma.
Sorry ako misliš ozbiljno. I ja volim pogledati nešto "komercijalno", ali ovo brate, ne valja.

Ne mogu biti ozbiljniji... Lockout me oduševio. Umirao sam od smijeha u kinu. Svaka Guyeva rečenica je bila one-liner. Ja sam hardcore obožavatelj akcijskih buddy-buddy filmova, ok ovo nije buddy buddy,al je rasturilo, ima taj duh tih nekih filmova. To je film u kojem Snake Plissken umire muški u svemiru. I najjači hommage mi je Guyevo ime... Marion, Cobra anyone :) What's not to like ????

Avengersi, kad bi reko da vidim išta što mi ne valja u filmu bio bi prokleti lažov,a to nisam...
Gle ja samo volim filmove, sve... I to je to.. Ne mož'bit jednostavnije...
It's not who I am underneath...

...but what I do that defines me.

http://dragonheart.blog.hr/

Decadentor

Post by Decadentor » 06 Dec 2012, 16:33

Chaplina nikad nisam volio
Image

Josef K

Post by Josef K » 06 Dec 2012, 16:36

Ni on tebe :twisted:

jeba

Post by jeba » 06 Dec 2012, 19:45

Lawless (2012) - solidno, ali nisam baš oduševljen

john_constantine

Post by john_constantine » 06 Dec 2012, 21:28

Decadentor wrote:Chaplina nikad nisam volio
istinu za volju, stanlio i olio su puno bolji komičari nego chaplin :mrgreen:
Michel puši karu.

Michel

Post by Michel » 07 Dec 2012, 03:09

john_constantine wrote:zar smo opet pogledali gold rush? :mrgreen:
Ovo mi je prvi put :D sad sam napisao u tražilicu naziv filma i ima samo 5 postova i jedan je moj, taj od jučer.

Ne znam, ja sam Chaplina zavolio još kao klinac kad su ga znali puštati prije podne na hrt-u 1 i samo znam da nisam ništa kužio, ali mi je bilo smiješno :zubifale: i sad kako su ga ponavljali, gledao sam i nešto skinuo i stvarno moram reći da mi je postao najbolji komičar i među najboljim redateljima. Kod Chaplina nema onog stalnog smijanja, ali će mi osmijeh na licu uvijek biti uz povremeno glasno smijanje kao nikad prije (boksački meč, scene u cirkusu, njegovo presmiješno bježanje i slične scene). Stvar je u tome da on nije čista komedija već mu svaki film nosi neku pouku, neku viziju koja se može danas vidjeti u svijetu i to mi se jako sviđa. Čovjek ispred svojeg vremena. Nekad se znam više nasmijati na Ferrella nego na neki Chaplinov film, ali to ne znači da mi je bolji.

Stanlia i Onlia još nisam gledao, kao ni braću Marx. Bit će vremena. Sad završavam sa Chaplinom i polagano sam krenuo sa Busterom Keatonom. Ima njih dosta, tih starih.

The Fog of War: Eleven Lessons from the Life of Robert S. McNamara (2003) - vrhunski dokumentarac o čovjeku koji je stajao iza dosta ratova. Kad kažem stajao, tu mislim da je bio ili prvi u borbi ili glavni savjetnik predsjednicima. Daje nam 11 savjeta što se sve dešavalo od drugog svjetskog rata do vijetnama. Govori o svojim odlukama u tim ratovima, a većina su bila pitanje života i smrti. Pa govori koliko se puta neke države našle na rubu uništenja, koliko je samo falilo da ih napadnu s nuklearkama. Ono što su učinili japanu i kad su stavili statistike od svih gradova, malo je reći da sam se šokirao. Pa onda kubanska kriza. Odličan uvid u sve to.

8=========o/8==========o (9/10)

Decadentor

Post by Decadentor » 07 Dec 2012, 03:20

Ja sam se sa Chaplinom susreo u 2-3 osnovne. Kao gledat cemo ga u skoli to je smjesno bla bla. I onda cim se pojavi chaplin sa nekim kao smjensim hodom cjeli razred umire od smjeha, meni nije jasno sta je tu smjesno :? i neznma jede cipelu i nespretan je u nekom storju (zupcanicima) i svi vriste od smjeha, nastavnici se smiju a ja samo vidim obicnog forsera koji pokusava bit smjesan. Nesto slicno Mr Beanu iako sam se na njega nekad znao i nasmijat.
Nezz mozda bi mi sad bolje sjeo no tesko cu se natjerat pogledat ga. I vidio sam onaj "The speech" iz dictatora pa sad kontam da tu ima nesto vise od nekordiniranog lika no opet mi se neda.
Image

Michel

Post by Michel » 07 Dec 2012, 03:24

E sa toliko godina sam ga i ja prvi put vidio. 2-3 osnovne. To je to, 8, 9 godina. I nisam ništa kužio, samo znam da mi je bilo zabavno. Kao što nisam kužio neki ozbiljan film tada i bio bi mi glup, danas ih volim. Tako je i s chaplinom. Sve te njegove zamisli su mi super, a govor mi je među najboljim filmskim scenama. Prekrasno nešto :supz:

jeba

Post by jeba » 07 Dec 2012, 09:22

Home Alone: The Holiday Heist (2012) - a ono...

jeba

Post by jeba » 07 Dec 2012, 16:10

The Truth (2012) - ideja dobra, glumačka postava dosta dobra, izvedba upitna... drugim riječima, i nije baš nešto

dragonheart

Post by dragonheart » 07 Dec 2012, 16:21

Decadentor wrote:Ja sam se sa Chaplinom susreo u 2-3 osnovne. Kao gledat cemo ga u skoli to je smjesno bla bla. I onda cim se pojavi chaplin sa nekim kao smjensim hodom cjeli razred umire od smjeha, meni nije jasno sta je tu smjesno :? i neznma jede cipelu i nespretan je u nekom storju (zupcanicima) i svi vriste od smjeha, nastavnici se smiju a ja samo vidim obicnog forsera koji pokusava bit smjesan. Nesto slicno Mr Beanu iako sam se na njega nekad znao i nasmijat.
Nezz mozda bi mi sad bolje sjeo no tesko cu se natjerat pogledat ga. I vidio sam onaj "The speech" iz dictatora pa sad kontam da tu ima nesto vise od nekordiniranog lika no opet mi se neda.
Moram se složiti. Sa svakom riječi. Jedino što volim o Chaplinu je film o njemu s Downeyem. Masterpiece...
It's not who I am underneath...

...but what I do that defines me.

http://dragonheart.blog.hr/

olio

Post by olio » 07 Dec 2012, 16:44

His girl friday

odličan zabavan film, dosta smiješnih scena i situacija
odlična gluma

9/10

Post Reply