Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
Michel

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by Michel » 23 Oct 2012, 02:16

Den brysomme mannen (2006) - dosta dobra dramedija sa fanatsyom o čovjeku koji je... pa ne znam što je :lol: tip je živa komedija. Ima tu svega od lijepih i tužnih trenutaka pa sve do WTF!?!? scena.

8=======-o/8==========o (7.5/10)

Pierrot le fou (1965) - Belmondo, Anna Karina i Godard. Čudan, ali dobar film. Nešto kao bonnie i clyde, ali na francuski način. Isto ima WTF?!?! scena. Ipak sam više očekivao. Al jedno je sigruno. Francuskinje su najljepše žene na svijetu. Ne samo zbog Karine i ne samo zbog filmova u kojima sam vidio kako su ženstvene, prirodne, lijepe već i radi svih dokumentaraca o francuskoj. Ne znam, ako bih birao, odmah bih uzeo francuskinju. Najprirodnije žene na svijetu prema mojem istraživanju :lol:

8=======o/8==========o (7/10)

Little Dieter Needs to Fly (1998) - opet Herzog i njegovi dokumentarci. Po tom čovjeku je i snimljen film, Rescue Down sa Baleom. Radi se o čovjeku koji se borio u vijetnamu, letio pa je bio zarobljen i na kraju spašen. Zanimljiv dokuemntarac gdje vidimo kako je sve to utjecalo na njega, a bome je. Kakve sad taj tip ima navike. Samo malo primjer. Mora uvijek otvoriti i zatvoriti vrata dvaput-triput zato što mu to predstavlja kao neku vrste slobode.

8========o/8==========o (8/10)

Margin Call (2011) - filmčina!!! :supz: koja ima sramotnih 7.1 na imdb-u, ali valjda je ljudima danas sve efekti i brza akcija. Maestralna glumačka postava, odlična i napeta radnja. Radi se o tvrtci gdje pojedini ljudi saznaju šokantnu istinu i onda prvo kažu svom šefu pa on kaže ovom iznad njega pa sastanci, planovi što će napraviti. Ljepo iznenađenje.

8========-o/8==========o (8.5/10)

Danas zaboraavio na Chaplina i Moderna Vremena pa sam skinuo. Sutra se gleda. Sorry, Chaplin :cry:
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

jeba

Post by jeba » 23 Oct 2012, 11:56

Lemmy - jebeno zanimljiv i jako dobro napravljen dokumentarac

Michel

Post by Michel » 23 Oct 2012, 23:42

Encounters at the End of the World (2007) - opet Herzog i njegovi dokumentarci. Ovdje se radi o ljudima na antartici koji istražuju ledene stijene, rone, uče. Uglavnom, eksperimenti. Jako zanimljiv i poučan doks. Lijepo snimljen, odlični podvodni kadrovi.

Modern Times (1936) - remek djelo vizionara Chaplina o tome kako dolazi novo moderno doba s puno tehnologija koja može ugroziti čovječanstvo. I baš to je, vizionar. Nevjerojatno je koliko je on stvari u ovom filmu pogodio. Tipa kada radi u tvrtci na onim pokretnim trakama. Ima stanku za ručak, otiđe na wc i na velikom zidu se pojavi video slika njegovog šefa i kaže da ide natrag raditi. Veliki brat, jel. Ima tu svega, od traženja posla pa sve do upoznavanja sa jednom djevojkom koja ima iste snove kao on.

8=========o/8==========o (9/10)

Michel

Post by Michel » 25 Oct 2012, 01:12

Ashes and Snow (2005) - umjetnost. Art. Savršenstvo. Najljepši dokumentarac koji sam pogledao. Traje sat vremena i toliko je lijepo snimljen da ti ne treba meditacija. Haiku poezije, filozofija, životinje.

8==========o/8==========o (10/10)

http://www.youtube.com/watch?v=gSX444hQ ... re=related

olio

Post by olio » 25 Oct 2012, 01:29

Religulous

ludnica :supz:

9/10

popayy

Post by popayy » 26 Oct 2012, 14:04

Killer Joe (2011) - baš mi je solidan ispao. Matthew McConaughey u svojoj vjerojatno najluđoj ulozi. Spaljen kraj popravlja dojam cijelog filma.

Michel

Post by Michel » 26 Oct 2012, 16:16

Killer Joe (2011) - pogledao i ja i oduševljen :supz: Matthew McConaughey :supz: tip je BOG!!! Ja njega obožavam. On je meni najcool glumac današnjice, zrači s takvom karizmom da bi sve napravio za njega da mi nešto kaže :lol: al ozbiljno, Dazed and Confused te njegova uloga tamo je savršena. Njegov lik Wooderson mi je među najboljim filmskim likovima i eto, mogu reći da nakon Woodersona ovo mu je najbolja uloga. Radi se o ludoj obitelji koja unajmi tog jednog detektiva da nešto napravi za njih. Ima stvarno bizarnih scena, šokantnih i sigurno će ona scena
SpoilerShow
kada puši batak :lol: :zubifale:
postati klasik. A tek kraj, hahahahahaha, umirao sam od smijeha u čudu. Ma odličan film. Friedkin se vratio na najbolji mogući način.

8========-o/8==========o (8.5/10)

Prince of Persia: The Sands of Time (2010) - film rađen po poznatoj video igrici. Neloš, ali ima dosta nezanimljivih dijelova, smiješnih dijaloga. Scene borbe su ok, vizualno ništa posebno.

8======o/8==========o (6/10)

Dou fo sin (2007) - ili ti Flashpoint sa Donnie Yenom koji je stvarno dobar u ovakvim filmovima. Odlične borbe, solidna radnja o trijadama i undercover policajcu. Zadovoljan.

8=======o/8==========o (7/10)

The Pilgrim (1923) - manje poznati Chaplionv film koji traje samo 45 minuta. Prva polovica solidna, ali zato je druga odlična s puno slapstick humora genijalnog Chaplina. Mali klinac je smijeh živi. Kakav parazit :lol: pa kad ga se Chaplin pokušava riješiti ili scene s kolaečm i šeširom.

john_constantine

Post by john_constantine » 27 Oct 2012, 12:56

The Amazing Spider-Man (2012) - dosadan film, previše drame, premalo akcije. Ne bi baš rekao da je Andrew Garfield tako loš glumac, ali nisam niti pretjerano oduševljen. Reptile je odličan negativac, bar dok ne progovori... Zato je akcija između Spidermana i reptilea odlična. Nisam previše upućen u marvel univerzum, pa s time i Spidermana kojega sam znao ponešto čitati + animirane verzije. Pa me iznenadila ova nova verzija, da Spiderman koristi tehnologiju ili drugačija radnja, bez one stripovske atmosfere. Dobar potez, ali jbg, predosadan film, naročito scene s Parkerom i Gwen... Dobra završnica usprkos predvidljivosti. Ali jednostavno su ipak prva dva spidermana i dalje najbolji. Drugi dio nažalost i dalje režira isti režiser Marc Webb tako da će sigurno i u drugom dijelu biti patetičnih ljubavnih nadrkavanja, ali nadam se još zanimljivijem negativcu.
Reboot za nove generacije...3/5
Michel puši karu.

John_Ryder

Post by John_Ryder » 27 Oct 2012, 17:18

Cosmopolis - očekivao dosadnu dramu,dobio više nego prosječan film,neznam, možda zbog cronenberg-a,6.5/10
American Psycho - hohoho me gusta,8.5/10, soundtrack :prayer: "Do you like Huey Lewis and The News?" :prayer: Bale :supz: :supz: :supz:
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

Michel

Post by Michel » 27 Oct 2012, 21:57

American Psycho je zakon film!!! Meni najbolja scena kad dovede one dvije ženske u stan i počne pričati o Philu Collinsu :lol: i onda krenu na posao uz http://www.youtube.com/watch?v=r0qBaBb1Y-U

GreenHornet

Post by GreenHornet » 28 Oct 2012, 13:31

"TAKEN 2:ISTAMBUL"
Uistinu zabavan sa puno dosta dobrih akcijskih scena,ali brate-pretjerali su!Liam ispade jaci od Chuck Norrisa i Jamesa Bonda!
6,2/10
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

metallicat

Post by metallicat » 28 Oct 2012, 14:23

GreenHornet wrote:"TAKEN 2:ISTAMBUL"
Uistinu zabavan sa puno dosta dobrih akcijskih scena,ali brate-pretjerali su!Liam ispade jaci od Chuck Norrisa i Jamesa Bonda!
6,2/10
također, plus neko slično misšljenje :)
Image

Asfodel

Post by Asfodel » 29 Oct 2012, 10:50

Carnage - ovakvo što bi mi bilo draže gledati na daskama (po čemu je i napravljeno) uz konkretniji kraj i nepostojanje ono malo umjetno izgledajućih situacija. Počinje odlično, no razvija se polagano u zijev smjeru... šteta, jer je tema kompleksna i ima potencijala.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Michel

Post by Michel » 29 Oct 2012, 23:55

Deliver Us from Evil (2006) - drago mi je da su neki pogledali doks Religous na moju preporuku. Sad molim vas pogledajte ovo. Još jedan religijski dokumentarac, ali puno ozbiljniji. U kakvom mi sjebanom svijetu živimo. Mislim, to smo i prije znali, ali ovo je još samo jedna od potvrda. Fuj i Vatikan i Papa. Jebote, Papa je zataškavao takve stvari :facepalm: pa ovaj na slobodi. Ma daaaj.

8=========o/8==========o (9/10)

The Great Dictator (1940) - ah, došaj e film koji se čekao tjednima. Vidim da hrt 3 i dalje ne odustaje od Chaplina. I u studenome nastavljaju s njim :supz: ulgavnom, ovo je nešto prepregnijalno. Kakva božanstvena satira, kakva parodija na Hitlera. Chaplin uz sve ove filmove koje sam pogledao ulazi među najbolje redatelje. Goebbels, a ovdje je Garbitch :lol: :lol: i svako malo ga tako zove, a tek kad dođe Musolini aka digićoni :lol: :lol: i onda jedna od najboljih scena u filmskoj povijesti i vjerojatno najbolji filmski govor ikad zabilježen. Chaplin se penje na pozornicu, slušaju ga milijuni ljudi i krene :supz:

8==========o/8==========o (10/10)

John_Ryder

Post by John_Ryder » 30 Oct 2012, 00:28

Monster - nisam mislio da charlize može bit tak ružna :P eto,sve se da,u globalu me gusta,7.5/10,gluma vrijedna oskara
Ruby Sparks - pravo osvježenje,nisam nikad gledao ovakvu sličnu tematiku,francuski soundtrack vrh,i izbor glumaca odličan,Zoe je prava slatkica,7.5/10
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

Post Reply