Wrong Turn 2 (2007)

Mjesto za horore iz novog milenija.
Post Reply
HorrorFanatic

Post by HorrorFanatic » 07 Oct 2007, 20:00

Evo napokon i prvi hrvatski osvrt na film, i to od nikog drugog nego jednog i jedinog Žutog Titla:

"Adrenalina i humora ima dovoljno, a kao fanovi eksploatacijskog filma odsjedili smo i kroz daleko, daleko gore izvedbe i lajne. Čak i Henry Rollins, koji ovdje opet urla, savršeno legne u smjesu. Odlična pop-gore zabava, ukratko."

http://www.zuti-titl.com/content/view/832/40/

Ajde barem nisam jedini. :D

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 07 Oct 2007, 20:28

Pogledah film prije tjedan dana, nije mi se dalo pisati osvrt. Možda budem ovih dana se upogonio.

Ukratko nije me uopće oduševio film. Ok ima dobrog gorea, koji je čak i lošiji od onog što sam mislio radi loših CGI efekata (pogotovo kod strijele i sjekire - dok je recimo eksplodiranje ljudi sasvim solidno). Mislim ok film nije govno i bolji mi je od jedinice, ali sve u svemu kada se odvrtio sam imao whatever feeling.

Makar to nije loše, ali djelovalo mi je da su film radili na način - ajmo staviti što više makljanja, idemo pretjerat što više možemo a usput idemo ubaciti neki debilni scenarij oko reality showa. OK jedna doza autoironije je glede realitya, ali koncept je totalno bedast.

nemam pojma, baš sam se nadao da će biti super film, ali eto, možda malo bolji prosječan noviji horror.

HorrorFanatic

Post by HorrorFanatic » 07 Oct 2007, 20:47

Hm da, nisam imao pojma da si ga gledao. Ah šta ćeš, možda si imao previsoka očekivanja, ne znam što bih ti rekao. Ajd ak ti se da daj napiši osvrt i obrazloži što ti se svidjelo, a što ne, pa da vidim da li se u nekim stvarima slažemo.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 07 Oct 2007, 20:59

HorrorFanatic wrote:Hm da, nisam imao pojma da si ga gledao. Ah šta ćeš, možda si imao previsoka očekivanja, ne znam što bih ti rekao. Ajd ak ti se da daj napiši osvrt i obrazloži što ti se svidjelo, a što ne, pa da vidim da li se u nekim stvarima slažemo.
Pa i može biti, nakon toliko pozitivnih reviewa očekivao sam nešto ipak drugačije, bolje, inovativnije možda. Ovo je bilo samo Hostel na drugu - poveći red nasilja + malo priče pa tako dalje. A što je najgore takav koncept bi trebao ispasti super, mislim uvijek seremo po horrorima koji nemaju akcije. Ovdje mi nekako djelovalo da su film radili oko malo ekstremnijih scena ubijanja, a onda su malo zajebali sa ostalom radnjom.

HorrorFanatic

Post by HorrorFanatic » 07 Oct 2007, 21:06

Meni se baš svidio upravo zato što je bio skroz drugačiji od originala i nije sam sebe shvaćao ozbiljno, iako se slažem da je taj cijeli reality show koncept bio bezveze. Sva sreća da su ga se riješili nakon 20-tak minuta.

Ah, svatko ima svoje mišljenje. Meni je film baš impresivan zbog toga što je straight-to-video, tebi nije i jebiga. U slučaju da napišeš osvrt, baš me zanima šta te još smeta u filmu.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 08 Oct 2007, 00:45

HorrorFanatic wrote:Meni se baš svidio upravo zato što je bio skroz drugačiji od originala i nije sam sebe shvaćao ozbiljno, iako se slažem da je taj cijeli reality show koncept bio bezveze. Sva sreća da su ga se riješili nakon 20-tak minuta.

Ah, svatko ima svoje mišljenje. Meni je film baš impresivan zbog toga što je straight-to-video, tebi nije i jebiga. U slučaju da napišeš osvrt, baš me zanima šta te još smeta u filmu.
Pa nema ništa previše od stvari što sam ovdje napisao. Nemam neke mega zamjerke filmu ali mi je nekako bio dosadnjikav i jednostavno nije mi bio ništa posebno radi tih par stvari iz prošlih postova + velika stvar to da sam zamro negdje oko 65te minute. Znam da kad u filmovima počnem gledati koliko još traje i te fore da nisam baš ni opčinjen filmom, ali i da mi nije previše zabavan.

HorrorFanatic

Post by HorrorFanatic » 08 Oct 2007, 00:54

A je li ima nešto što ti se barem malo svidjelo u filmu ili ti je cijeli bezveze?

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 08 Oct 2007, 01:09

HorrorFanatic wrote:A je li ima nešto što ti se barem malo svidjelo u filmu ili ti je cijeli bezveze?
Pa sviđala mi se dinamika filma (nakon onih prvih pol sata "uvoda"), gore scene su bazirane na dobrim idejama, familja nije bila za bacit (posebno incestuozni "teenageri" :D ). Da su bar malo bolje priču razvili, čisto da te zanima što će se desiti sa nekim likom bilo bi bolje. Evo sad razmišljam ni neznam tko je od žena ostao zadnji, jednostavno su mi svi likovi bili "flat"...

I iskreno zasmetale su mi te CGI mane koje su se mogle vidjeti u par scena. Baš su mi djelovale dosta loše - posebice ona koja je imala jebenog potencijala (sa strijelom) gdje uopće nisam skužio di se strijela zabila itd (da ne spoilam drugima, znaš na što mislim).

Mislim da mi je jedan element isto to što me počeo zamor loviti od svih tih novih po inicijalnoj ideji copy-paste filmova - što brutalnije scene ubijanja, a priče nigdje... Gledam u novoj fangoriji reklamu za još jedan film ala Saw, mučenje i te fore. Jednostavno su ti neki kalupi sada postali THE i po tome se dere. To mi je isto kao sa slasherima, bilo par dobrih (početak osamdesetih) i par desetaka totalno loših baziranih na istim idejama. Kad pogledaš X filmova sa istim tim "đirom", već ti dosadi...

FilmTV

Post by FilmTV » 08 Oct 2007, 01:14

Nakon ovako produktivnog topica zainteresirao sam se za film i pogledao ga. Rezultat nije oduševljenje, detalji su ovdje.

A$H

Post by A$H » 21 Oct 2007, 01:01

eto i ja ga pogledah sad... ikako sdu ga svi dizali u nebesa baš i nisam nešto očaran viđenim...da ne spominjem katastrofa efektr na nekim mjestima..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Freddy

Post by Freddy » 21 Oct 2007, 21:09

:povrac:
You can kill a rapper, but not his music.
You can kill an actor but not his work.
You can kill a poet but not his poetry.
You can kill a Tupac but he'll live in our hearts forever.
Rest In Peace, PAC, Thug love 4 you...

GreenHornet

Post by GreenHornet » 30 Oct 2007, 16:49

puno bolji od prvog dijela...amo reci da ima neki zaplet...udarac sjekirom iz 1.ubojstava jos nisam vidio na filmovima...i sto je najvaznije traje 90 min za razliku od 75-80min 1.dijela...
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

HorrorHR
Site Admin

Re: Wrong Turn 2 (2007)

Post by HorrorHR » 25 Jan 2012, 21:03

Iz kolekcije :kokicarenje:

Image

Sammy

Re: Wrong Turn 2 (2007)

Post by Sammy » 06 Oct 2013, 11:32

Wrong Turn 2: Dead End (2007) - Drugačiji je i bolji od prvog, postao je film bez imalo ozbiljnosti. Bolji su likovi svakako, odlični killovi, zanimljiva priča s reality showom, te što se film dotako povijesti tih deformiranih kanibala, ali opet, CGI je užasan i ima dosta nebuloza koje se ne mogu ne uočiti. - 7/10
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

Post Reply