Da se ne lazemo; Shane je zasluzeno odapeo.

A opcenito gledajuci, iako je Rick lik kojemu do sada nisam nasao niti jednu manu , Daryl je jebena definicija. Ne znam kada mi je neki lik bolje legao opcenito u horor franšizi ( posebni osvrt na "zombi apokalipsa" podzanr ). Ako zanemarimo njegov "juznjacki karakter" dobijemo sljedece; osobu koja uvijek uradi ono sto treba, ne dopusta da ga nepotrebne stvari odvlace od onoga sto MORA da se uradi ( emocije, religija, moralnost, drustvene norme itd. ). Po meni je on pravi predstavnik toga kako bi se ljudi trebali ponasati u takvoj situaciji (zombi apokalipsa). U drugu ruku, nevjerovatno je kako je psihicki jak ( usamljenicki zivotni stil u tako sjebanim trenutcima kada ti je definitivno potreban neko ); vjerujem da ga to i drzi sve vrijeme. Sto se ostalih tice; Glenn ( Veliki plus za prilagodjavanje; vjerujem da nije bilo jednostavno odbaciti geeka koji igra Portal i postati anti-zombie lik koji ima djevojku

) i Maggie isto mogu proci ( moja romanticna strana progovara ). Malac I Lori su mi opako trgali zivce sa svojim - imam 10 godina ali odjednom sam poceo da na svijet gledam nihilisticki (pasivni nihilizam) /ljubavni trougao sranjem

, pa se nadam da ce od sada stvari da budu drugacije nakon sto su usrali par stvari ( Dale-laka zemlja; to sa bebom ce da bude show, ako se rodi naravno )

. Hershel stari mi je postao ok kada je odbacio svoje stavove, koji su ih realno mogli sve sjebati. Andrea a.k.a Shane-ova mala

; imam neki predosjecaj da ce na njoj sada graditi dramu i da ce postati zenski Shane. Toliko.