Last Post Wins !!!11one

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Locked
alecto

Re: Last Post Wins !!!11one

Post by alecto » 20 Feb 2012, 22:11

callac, help :( između šestice i sedmice mi je nateklo zubno meso, u obliku kuglice, danas popodne, i naravno zguglala sam gingivitis pa me sad panika hvata.. šta da radim? lagano pulsira, jedva da osjetim, al ne boli neš pretjerano osim kad dotaknem ili pritisnem. nisam nikad imala problema ni sa zubima ni s mesom.. da čekam? će možda samo od sebe proć? ili? :?
we are such stuff as dreams are made on

callac

Post by callac » 20 Feb 2012, 22:21

sumnjam da je gingivitis jer on nije ograničen samo na jedan ili dva zuba već bude u čitavim ustima. prije da se radi o zubnom đžepu, to nastane kada hrana uđe između dva zuba i ako ju ne očistiš kako se spada dođe do upale. preporučujem ti da tu "kuglicu" probodeš sa iglom koju si "sterilizirala" alkoholom i to podrušje kasnije namažeš sa gengi gelom ili propolisom. ako se ne usudiš sama to raditi, javi se svojoj zubarki da ti ona počisti i prepiše gel za zubno meso. nije ništa zabrinjavajuće, znam da vjerojatno jako boli, ali kada izađe gnoj koji se nakupio, vjerujem da će te proći.
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

alecto

Post by alecto » 20 Feb 2012, 22:25

a jel može to samo proć? pitam jer nemam zubarku u zgu..
ak ne, onda ću sama bušit. hvala ti :seksualische:
we are such stuff as dreams are made on

Alastorus

Post by Alastorus » 20 Feb 2012, 22:31

Imao sam sličnih iskustava sa džepom,recimo meni se nakon 2-3 dana samo povuče.
Now I lay me down to sleep, ​
Beside my bed, a Glock I keep. ​
If I should awake, and find you inside, ​
A Coroners van, will be your last ride. ​

callac

Post by callac » 20 Feb 2012, 23:07

alecto wrote:a jel može to samo proć? pitam jer nemam zubarku u zgu..
ak ne, onda ću sama bušit. hvala ti :seksualische:
ako te nastavi zezati, slobodno se meni javi, dođeš, malo pročačkamo i opet si ko nova :D
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

Sammy

Post by Sammy » 20 Feb 2012, 23:54

večer
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

copycat

Post by copycat » 21 Feb 2012, 15:17

imam par pitanja jer mi jebeno nije jasno?

(spričavam se malo sam ljuta danas zbog svega ovoga jer bih voljela slaviti maškare ali nikako... niti znam od kud ta tradicija)

1. Zašto jedino riječani ( i ljudi okoliko RI) imaju pošteno slavlje za maškare? Ili to tako TV prikazuje?
2. Zašto Maškare nije najavljivano ranije već tek zadnjih 4 dana ? Zašto nema svake godine isti datum?
3. Zašto ZG ne slavi Maškare? Ipak je već grad i da nema paradu za Maškare? Ne kužim?
4. Zašto djeca idu od vrata do vrata i traže novac? I tko im uopće daje novac??? enigma?! :facepalm: :shock:
5. Zašto roditelji ne idu u pratnju sa djecom od kuća do kuća i do zgrada?

A nikad mi neće biti jasno koji je to biser (čovjek) bio koji je prvi počeo davati djeci novac umjesto krafni, fritula, slatkiša, voća?

One velike (istrijaske ?) ovce / jarci kostimi (ili što su već) su mi zakon!
Image

Decadentor

Post by Decadentor » 21 Feb 2012, 16:01

E ovi likovi s rogovima su zvoncari i vjerovatno su dio folklora, svojim strasnim maskama i rogovima te zvonima tjerajuzle duhove(zimu) i ocekuju bolji urod, imaju i nei ples u kojem skacu i sire noge u zraku da repa naraste sto veca :supz: PAGANISM

Sto se tice karnevala ima ih jos no mislim da je rijecki najveci, a povorke kolko sam ja skuzio idu u svim gradovima/selima gdje je osnovna skola, ali samo oni sudjeluju, valjda se ljudima neda :lol:
Image

copycat

Post by copycat » 21 Feb 2012, 16:36

Decadentor wrote:E ovi likovi s rogovima su zvoncari i vjerovatno su dio folklora, svojim strasnim maskama i rogovima te zvonima tjerajuzle duhove(zimu) i ocekuju bolji urod, imaju i nei ples u kojem skacu i sire noge u zraku da repa naraste sto veca :supz: PAGANISM

Sto se tice karnevala ima ih jos no mislim da je rijecki najveci, a povorke kolko sam ja skuzio idu u svim gradovima/selima gdje je osnovna skola, ali samo oni sudjeluju, valjda se ljudima neda :lol:
ajde ok no ti likovi su super i trebali bi biti simbol maškara jer takvo što nisam nigdje u svijetu vidila
EDIT:
vidiš nama amerikancima je bundeva koja ima onaj scary facu na sebi sa upaljenom svijećom ono što se pali da se tjeraju zli duhovi koji tada hodaju po zemlji jer je to noć svi sveta (od ponoća i od tud dolazi ime (orginalno ime) All Hallows' eve) pa kao duhovi tada hodaju po zemlji. I tko ih ne upali neće imat dobru godinu.. otprilike :zubifale: Ja ih palim svake godine i plašim sve od sebe i svoje kuće :mrgreen: :mrgreen: za svaki slučaj. No da mi uđe "duh" u kući uplašio bih se na tu večera a to je i poanta.. :mrgreen: :supz: Moj dragi koji je hrvat se smije tjedan dana jer mu kuća izgleda kao haunted house.. čak mi je neke stvari zabranio.. pa sam morala malo oladiti jer čovjeku je too much za početak ;) tek je ove godine počelo slavlje u kući. :zubifale: :zubifale:
Last edited by copycat on 21 Feb 2012, 16:45, edited 1 time in total.

Asfodel

Post by Asfodel » 21 Feb 2012, 16:45

Za usporedbu, U Španjolskoj 2 neradna dana zbog karnevala, a ulice prepune ljudi svih dobnih skupina koji maskirani plešu i pjevaju okolo do sitnih sati.. i to ne jedan dan, nego mjesec dana. Njima je baš stalo do uživanja u životu :lol:
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

copycat

Post by copycat » 21 Feb 2012, 16:46

Asfodel wrote:Za usporedbu, U Španjolskoj 2 neradna dana zbog karnevala, a ulice prepune ljudi svih dobnih skupina koji maskirani plešu i pjevaju okolo do sitnih sati.. i to ne jedan dan, nego mjesec dana. Njima je baš stalo do uživanja u životu :lol:
a to je poanta maškara slavi se kao što 2 ili 3 tjedna? A ustvari se slavi samo 4 dana prije nego što je gotovo?

Koliko sam upućena razlog maškara je divljanje prije korizme jer tijekom korizme kao ne smije se ništa slaviti ...itd..... no možda griješim ;)

Decadentor

Post by Decadentor » 21 Feb 2012, 17:31

copycat wrote:
Asfodel wrote:Za usporedbu, U Španjolskoj 2 neradna dana zbog karnevala, a ulice prepune ljudi svih dobnih skupina koji maskirani plešu i pjevaju okolo do sitnih sati.. i to ne jedan dan, nego mjesec dana. Njima je baš stalo do uživanja u životu :lol:
a to je poanta maškara slavi se kao što 2 ili 3 tjedna? A ustvari se slavi samo 4 dana prije nego što je gotovo?

Koliko sam upućena razlog maškara je divljanje prije korizme jer tijekom korizme kao ne smije se ništa slaviti ...itd..... no možda griješim ;)
to su krscani nadodali, gamad :lol:
Image

john_constantine

Post by john_constantine » 21 Feb 2012, 17:42

copycat wrote:imam par pitanja jer mi jebeno nije jasno?

(spričavam se malo sam ljuta danas zbog svega ovoga jer bih voljela slaviti maškare ali nikako... niti znam od kud ta tradicija)

1. Zašto jedino riječani ( i ljudi okoliko RI) imaju pošteno slavlje za maškare? Ili to tako TV prikazuje?
2. Zašto Maškare nije najavljivano ranije već tek zadnjih 4 dana ? Zašto nema svake godine isti datum?
3. Zašto ZG ne slavi Maškare? Ipak je već grad i da nema paradu za Maškare? Ne kužim?
4. Zašto djeca idu od vrata do vrata i traže novac? I tko im uopće daje novac??? enigma?! :facepalm: :shock:
1) Ma slavi se fašnik u veći dio Hrvatske. Ivanec, Čakovec, Ludbreg, Novi Marof i slično, ali nisu toliko bitni da budu na televiziji. Većinom to samo završi na novinama. Ono, povorke od 20 minuta i više, ovisi tko sve dođe. U Čakovcu je bilo tri dana povorka, ali je debilno da su za one iz cijelog svijeta dali navečer. Samo je dosta loše organizirano, bez reda i sve to. A u Ptuju, u Sloveniji je sve ograđeno, nadzornici i sve to. Tamo se boriš za mjesta.

2) Ovo ne kužim. Makar je da je malo loša organizacija, u Ivancu smo propustili jer nismo znali kada će uopće biti. Tek preko županijskih novina koje mi nemamo. Ok, i net, ali dok prokopaš... Znači da samo oni u tim mjestima znaju kada će biti povorka za fašnik.

4) Zato jer je sve otišlo u kurac s fašnikom i tim maškarama. Više nitko im ne želi otvarati vrata, naročito cigani koji imaju te neke maske od par kn i još ne znaju svirati. Ali traže novce i to. Prije si baš znao dobivati fritule, krafnu ili slatkiš, a sada je svake godine to sve omraženije. Susjed kraj nas je čak zatvorio vrata kapije na nekoliko dana da mu ne dolaze maškare u posjet. Tako i kod nas. :zubifale:

5) Ah, to stvar kulture, mentaliteta i odgoja. Kod nas je normalno, da kada roditelji žele mir, samo otjeraju malu djecu van iz kuće u susjedovo dvorište i neka divljaju i zabavljaju se iako nemaju ništa od igrački ili nešto čime bi se igrali. I onda tako bez nadzora. Tako i to, normalno pošalju tu malu djecu bez straha da okolo ima pedofila ili da će nastradati na cesti ili nešto.

Tako i to s novcem. Mentalitet...
Michel puši karu.

copycat

Post by copycat » 21 Feb 2012, 18:18

john_constantine wrote:
copycat wrote:imam par pitanja jer mi jebeno nije jasno?

1) Ma slavi se fašnik u veći dio Hrvatske. Ivanec, Čakovec, Ludbreg, Novi Marof i slično, ali nisu toliko bitni da budu na televiziji. Većinom to samo završi na novinama. Ono, povorke od 20 minuta i više, ovisi tko sve dođe. U Čakovcu je bilo tri dana povorka, ali je debilno da su za one iz cijelog svijeta dali navečer. Samo je dosta loše organizirano, bez reda i sve to. A u Ptuju, u Sloveniji je sve ograđeno, nadzornici i sve to. Tamo se boriš za mjesta.

2) Ovo ne kužim. Makar je da je malo loša organizacija, u Ivancu smo propustili jer nismo znali kada će uopće biti. Tek preko županijskih novina koje mi nemamo. Ok, i net, ali dok prokopaš... Znači da samo oni u tim mjestima znaju kada će biti povorka za fašnik.

4) Zato jer je sve otišlo u kurac s fašnikom i tim maškarama. Više nitko im ne želi otvarati vrata, naročito cigani koji imaju te neke maske od par kn i još ne znaju svirati. Ali traže novce i to. Prije si baš znao dobivati fritule, krafnu ili slatkiš, a sada je svake godine to sve omraženije. Susjed kraj nas je čak zatvorio vrata kapije na nekoliko dana da mu ne dolaze maškare u posjet. Tako i kod nas. :zubifale:

5) Ah, to stvar kulture, mentaliteta i odgoja. Kod nas je normalno, da kada roditelji žele mir, samo otjeraju malu djecu van iz kuće u susjedovo dvorište i neka divljaju i zabavljaju se iako nemaju ništa od igrački ili nešto čime bi se igrali. I onda tako bez nadzora. Tako i to, normalno pošalju tu malu djecu bez straha da okolo ima pedofila ili da će nastradati na cesti ili nešto.

Tako i to s novcem. Mentalitet...

Sve dobro obješnjeno. Hvala.. no točka 4 će izumrijeti za godinu ili dvije.. a točka pet snjom :zubifale: :zubifale:
Šteta jer se moglo "amerikanizirati" taj fašnik u smislu da ljudi koje slave fašnik okite vrata, daju slatkiše.. no eto.
U americi sam pojma da zvoniš nekom nepoznatom nakon što sunce padne nije baš najpametnija stvar, nikad neznaš tko živi na tu adresu može biti
neki serijski ubojica koja je taman .. uglavnom... :zubifale: :facepalm:
To je jedini praznik kada ljudi otvaraju vrata djeci i daju im slatkiše bez straha, no to uglavnom danas rade mala dijeca uz strogu pratnju par roditelja tako da onaj tko otvara vrata zna da nisu huligani i da roditelji su blizu za svaki slučaj.. što je vrlo (američki) logično..
Jebi ga sam pojma da pustim (kad bih imala) dijete da mi čak pjehe hoda do škole sledu mi se kosti.. bezobzira gdje ona američla priča mi je uglavu..
Ako imaš dijete oni su ti ko desna ruka nigdje bez njih..

john_constantine

Post by john_constantine » 21 Feb 2012, 18:45

da, kužim. Ma ovdje je doslovce sve otišlo kvragu kada je riječ o djeci, jbg.

A nije li kod vas u Americi bio neki slučaj na halloween kada je jedan otac otrovao slatkiše ili stavio žilete, da bi dobio na osiguranju od svoje djece ili nešto?
Michel puši karu.

Locked