The Walking Dead (2010-)

Žanrovske TV serije, dokumentarci i slično.
Post Reply
metallicat

Re: The Walking Dead (2010)

Post by metallicat » 07 Nov 2011, 23:33

don_bastard wrote: Nego, koji je vama najdrazi lik u seriji?
ovo je jedna od rijetkih di nemam najdražeg, baš mi nitko nije poseban niti mi se uvukao pod kožu :?
meni je ovo i dalje li-la, ništa me ne drži da očekujem daljnje događaje.
Image

Josef K

Post by Josef K » 07 Nov 2011, 23:41

Meni je Amy najdraža.
SpoilerShow
God Rest Her Soul :lol:

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 08 Nov 2011, 09:04

Da se ponovim sa http://www.horrorhr.com/the-walking-dea ... ga-sezona/

Epizoda #03

Početak epizode obećava i daje naznaku da ćemo tijekom ovih četrdesetak minuta vidjeti nešto dosta zanimljivo na planu razvoja jednog od glavnih likova. Doslovno 90% epizode je čista drama, raznorazne priče, plakanja, što mi iskreno i nije baš sjelo. Ne gledam The Walking Dead kao nešto što mora imati konstantnu dinamiku, ali ova epizoda mi je bila prespora i na trenutke dosadna. Sada dali su željeli tu personalnu dramu toliko istaknuti da pojačaju “twist” – ne bi znao, ali jedva pogledah do kraja.

Epizoda #04

Nakon razočaravajuće treće epizode, baš me zanimalo kojim će putem nastaviti radnja. Nažalost opet nisam kraj dočekao sa veseljem, djelovalo mi je kao da se rečenice scenarija troše samo jer se ne može ništa pametnije napraviti. Reciklaža razgovora o Bogu, potrage za Sophiom itd. Nakon naznaka iz prošlih epizoda, ubačen je i novi “ljubavni” par, a kako vidimo na kraju, “ljubavi” je frcalo i na drugim mjestima.

Glede živih mrtvaca, imamo samo jednog u epizodi, ali po meni ovo je bio totalno nepotrebni filler. Ne znam, osim što mi izgled ovog bunar zombija uopće nije bio dobar (guma, guma, guma), stvarno cijela scena nije imala nikakve poante. Ok, njegov “život” ima cool završetak, ali… Ovo mi je bilo bolje od prijašnje epizode, ali opet pogledao sam onako reda radi. Stvarno se nadam da će malo podignuti intrigu i dinamiku u sljedećim epizodama…

elrania

Post by elrania » 08 Nov 2011, 12:18

ne bih se složila za 4.
ovo mi je možda najbolja među onim novim i nevjerojatno mi je drago zbog nekih ljudi :)
i sam kraj je dodao možda najveću težinu dosad.
SpoilerShow
pobojala sam se da se nisu valjda andrea i daryl spetljali. *odah* ne da mu ne želim nekoga, samo ne bih da je ona :lol:

blessa

Post by blessa » 08 Nov 2011, 12:38

4. epizoda mi je bila ko kakva sapunica, bolje da sam esmeraldu pogledala..ccc, i
SpoilerShow
mislila sam kad Daryl uđe u onu kućicu da će biti šta zanimljivo ili da će one u apoteci napasti, ali ni tu ništa ...
nadam se da će oni ubrzo otići iz one kuće...

callac

Post by callac » 08 Nov 2011, 12:56

elrania wrote:ne bih se složila za 4.
ovo mi je možda najbolja među onim novim i nevjerojatno mi je drago zbog nekih ljudi :)
i sam kraj je dodao možda najveću težinu dosad.
SpoilerShow
pobojala sam se da se nisu valjda andrea i daryl spetljali. *odah* ne da mu ne želim nekoga, samo ne bih da je ona :lol:
tebi ću vjerovati jer imamo sličan pogled na ovu seriju. još ju nisam pogledala..
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

Wendigo

Post by Wendigo » 08 Nov 2011, 15:08

blessa wrote:4. epizoda mi je bila ko kakva sapunica, bolje da sam esmeraldu pogledala..ccc, i
SpoilerShow
mislila sam kad Daryl uđe u onu kućicu da će biti šta zanimljivo ili da će one u apoteci napasti, ali ni tu ništa ...
nadam se da će oni ubrzo otići iz one kuće...
cijela serija je sapunasta, priznali mi to ili ne.
ja se pomalo hladim, sreća da imam 6. sezonu dextera da kompenziram nezadovoljstvo uzrokovano walking deadom.

Horrorist

Post by Horrorist » 08 Nov 2011, 16:52

Točno je da je sve malo splasnulo ali sad dolazi najviše do izražaja ono što sam već bezbroj puta govorio..
Daklem ovo JE sapunica sa ponekim zombićem sastrane i uvijek je bila (vidi strip).
Pošto je i buđet smanjen sigurno ćemo gledati na momente sve manje i manje zombaća i ultra akcijskih elemenata.
Strip je takav (4-5 brojeva niš pa 2 broja malo makljaže pa 4-5 broja niš) pa mislim da će i tekva serija biti.
Mislim ovo "niš" za mene nije "niš" , glumci su fantastični, pogotovo Rick (Andrew Lincoln),
i svaka rečenica koja je izašla iz usta protagonista u seriji u zadnje dvije epizode za mene ima savršenog smisla
i radi u funkciji dublje karakterizacije likova koja je u stripu fantastična (za mene rijetko viđena igdje).
Normalno je da bi i ja htio još više akcije i napetosti i mislim da bi moralo biti, no zasada sam vrlo zadovoljan viđenim.
Nadam se da nisam ovim tekstom ništa spojlao drugima...

:kokicarenje:
When there is no more rooom in hell, the dead will walk the earth!

elrania

Post by elrania » 08 Nov 2011, 18:02

Horrorist wrote: Mislim ovo "niš" za mene nije "niš" , glumci su fantastični, pogotovo Rick (Andrew Lincoln),
i svaka rečenica koja je izašla iz usta protagonista u seriji u zadnje dvije epizode za mene ima savršenog smisla
i radi u funkciji dublje karakterizacije likova koja je u stripu fantastična (za mene rijetko viđena igdje).
ne mogu reć da mi je baš fantastično, al sam jako zadovoljna i skroz se slažem da je sve sada u seriji jako dobro.
i dobar ostatak posta; ne znam puno o stripu i informativno je čut koji detalj. :)

Asfodel

Post by Asfodel » 08 Nov 2011, 18:31

Kako sam već rekla na samom početku serije, meni ovo nije sapunjara, nego ok razvijanje situacija za takvo (postapokaliptično) doba. Prilično mi realistično izgleda.
Čak i da je nazovem sapunjarom (evo može) ili nečim drugim - nije mi bitna ta etiketa, nego je li pod tim nazivom neki dobar sadržaj. Taj sadržaj tijekom cijelog trajanja nije došao do neke izvrsnosti (a bojim se i da neće) pa se zadovoljavam činjenicom da je ipak iznad prosjeka i nemam priliku tako nešto stalno gledati.
Znatno bi mi se poboljšala serija da je svaka epizoda za 10-15 min kraća, jer ne bi bilo tog praznog hoda (moožda bi onda patila od nedostatka realističnosti.. no tu biram manje zlo pa bih radije kraće trajanje i zgusnutost).
metallicat wrote:
don_bastard wrote: Nego, koji je vama najdrazi lik u seriji?
ovo je jedna od rijetkih di nemam najdražeg, baš mi nitko nije poseban niti mi se uvukao pod kožu :?
Slažem se s ovim.
Sad bih morala na silu razmišljati da odaberem nekog, a onda to nije to. Valjda je jedna od takvih serija.. meni.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

John_Ryder

Post by John_Ryder » 08 Nov 2011, 23:20

pogledao zadnju ep,kinez mi je i dalje najdraži lik u seriji,dok karabatić i dr.olja :axe: :shajse:
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

elrania

Post by elrania » 08 Nov 2011, 23:24

korejac :P :lol:

jigsaw

Post by jigsaw » 08 Nov 2011, 23:39

Daryl je stoposto najžešći tamo. Serija malo postaje dramska, ali je i dalje s užitkom gledam i veselim se novoj epizodi.

John_Ryder

Post by John_Ryder » 09 Nov 2011, 00:12

elrania wrote:korejac :P :lol:
mah...škilji ko i svi :twisted:
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

metallicat

Post by metallicat » 09 Nov 2011, 13:15

meni je ovo sve lošije :| kad počnu spike o vjeri, bogu i sl stvarima + konstantna cmizdrenja, postane mi slabašno.
Image

Post Reply