Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
John_Ryder

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by John_Ryder » 06 Oct 2011, 23:39

ja vjerujem da je drive fenomenalan film,nadam se skorom gledanju.
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

metallicat

Post by metallicat » 07 Oct 2011, 00:49

fantastic 4 - dugo sam ga odgađala i nisam imala volje za to, ali ipak pogledali zbog m. frosta (utjecaj twin peaksa :lol:). prvi dio filma je čak i solidan jer ima dobar scenarij, smisao za humor i sl., ali drugi dio totalno bezveze. jedva osrednje djelo, 4/10
Image

elrania

Post by elrania » 07 Oct 2011, 03:05

Drive (2011) - ne započinjem prečesto s nekim filmom unaprijed imajući pozitivna očekivanja, a još manje se dogodi da se ta očekivanja pokažu opravdanima ili čak nadmašenima onim kakav se dojam stvori nakon gledanja. ovaj film je učinio nešto izvanredno i ja sam apsolutno oduševljena koliko me uvukao u sebe, koliko sam se puta uhvatila da se osmjehujem kada sam vidjela takvo što na ekranu, da tugujem i imam suze u očima kada su i oni bili takvi; takvu dozu emotivnosti, slojevitosti, intelgentnog pristupa situacijama, razradi likova i njihovih odnosa moram do neba nahvaliti.
gosling je bio predivan i ne razumijem ono 'da glume uopće ni nema' iz prethodnih komentara. zar se glumi samo kada se nešto priča i laprda? smatram da se takav težak i mučan karakter na ovakav tih način nije mogao bolje izvesti. gldajući ga, osjetila sam svu milinu u njemu i svu bol koja je izvirala, a pogled mu neću moći zaboraviti.
neću ić tako daleko da kažem kako mi je ovo najbolji film unatrag nekoliko godina, ali zaista je nešto što je nadmašilo skoro svaki dojam nastao nakon povećeg broja naslova koje sam odradila u posljednjih nekoliko mejseci.
hvala svim pozitivnim kritikama u ovom topicu koje su me navele da ga pogledam i dođem do zaključka da je jedina stvar koja mi nije valjala bila ona njegova jaknica sa škorpionom. :lol:

Info

Post by Info » 07 Oct 2011, 03:46

:supz: :partyman:
"I saved your life Jesse... are you gonna save mine?"
http://www.youtube.com/watch?v=582TR2N_sPM

Scarface

Post by Scarface » 07 Oct 2011, 04:21

elrania wrote:Drive (2011) - ne započinjem prečesto s nekim filmom unaprijed imajući pozitivna očekivanja, a još manje se dogodi da se ta očekivanja pokažu opravdanima ili čak nadmašenima onim kakav se dojam stvori nakon gledanja. ovaj film je učinio nešto izvanredno i ja sam apsolutno oduševljena koliko me uvukao u sebe, koliko sam se puta uhvatila da se osmjehujem kada sam vidjela takvo što na ekranu, da tugujem i imam suze u očima kada su i oni bili takvi; takvu dozu emotivnosti, slojevitosti, intelgentnog pristupa situacijama, razradi likova i njihovih odnosa moram do neba nahvaliti.
gosling je bio predivan i ne razumijem ono 'da glume uopće ni nema' iz prethodnih komentara. zar se glumi samo kada se nešto priča i laprda? smatram da se takav težak i mučan karakter na ovakav tih način nije mogao bolje izvesti. gldajući ga, osjetila sam svu milinu u njemu i svu bol koja je izvirala, a pogled mu neću moći zaboraviti.
neću ić tako daleko da kažem kako mi je ovo najbolji film unatrag nekoliko godina, ali zaista je nešto što je nadmašilo skoro svaki dojam nastao nakon povećeg broja naslova koje sam odradila u posljednjih nekoliko mejseci.
hvala svim pozitivnim kritikama u ovom topicu koje su me navele da ga pogledam i dođem do zaključka da je jedina stvar koja mi nije valjala bila ona njegova jaknica sa škorpionom. :lol:
Eto, super da ovi komentari na forumu doista i posluže nečemu ovakvom. Baš ovo boldano je taj faktor koji je presudan za uživanje u filmu, zbog čega u nedostatku istoga metallicat, jeba i oni sličnog dojma nisu jednako doživili film. I još jednom ističen kako je Gosling uvjerljivo najbolji glumac nove garde, blizu mu je i Foster, al ovim filmom Gosling je zauzeja tron.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

filmofil

Post by filmofil » 07 Oct 2011, 17:53

jeba wrote:U većini toga se slažem s tobom - film je preletargičan, radnja je isprazna, karakterizacija likova nikakva... tko je on, šta hoće, kud ide, itd. Film bi opisao kao djelić nečijeg života koji nije trebalo prikazati na platnu. U jednom dijelu sam se zapitao da li je ovo ljubavna drama ili triler... i dalje ne mogu odlučiti. Kraj je pre stereotipan. Plus bi dao za scene ubijanja. Definitivno sam očekivao više, a osjećam se opljačkano za cca. 50 kn obzirom da sam to gledao u kinu.
letargija, isprazna radnja, karakterizacija likova nikakva? :o :shock: šokiran sam malo ovakvim pljuvanjem filma...mislim da je cijela poanta glavnog lika da bude potpuno mistificiran (pobogu, nema ni ime), a šta hoće i kud ide u filmu je prilično jasno tako da ne kužim šta si s tim htio reći...zašto si tako isključiv oko žanrova i zašto je to uopće bitno? kraj je sve, samo nije stereotipan...o tome u spoileru:
SpoilerShow
on se ne vraća svom love interestu! nema happy enda za njega iako je žrtvovao sve
za mene je svaka scena u filmu imala dušu i slažem se s onim što je elrania rekla, tolko sam se povezao s likovima da mi se činilo da sve to ja proživljavam...na trenutke mi je bilo doslovno zlo i srce mi je lupalo ko da sam na drogama...ne pamtim zadnje takvo filmsko iskustvo
This is the Zodiac speaking.

metallicat

Post by metallicat » 07 Oct 2011, 17:55

filmofil wrote:
jeba wrote:U većini toga se slažem s tobom - film je preletargičan, radnja je isprazna, karakterizacija likova nikakva... tko je on, šta hoće, kud ide, itd. Film bi opisao kao djelić nečijeg života koji nije trebalo prikazati na platnu. U jednom dijelu sam se zapitao da li je ovo ljubavna drama ili triler... i dalje ne mogu odlučiti. Kraj je pre stereotipan. Plus bi dao za scene ubijanja. Definitivno sam očekivao više, a osjećam se opljačkano za cca. 50 kn obzirom da sam to gledao u kinu.
letargija, isprazna radnja, karakterizacija likova nikakva? :o :shock: šokiran sam malo ovakvim pljuvanjem filma...mislim da je cijela poanta glavnog lika da bude potpuno mistificiran (pobogu, nema ni ime), a šta hoće i kud ide u filmu je prilično jasno tako da ne kužim šta si s tim htio reći...zašto si tako isključiv oko žanrova i zašto je to uopće bitno? kraj je sve, samo nije stereotipan...o tome u spoileru:
SpoilerShow
on se ne vraća svom love interestu! nema happy enda za njega iako je žrtvovao sve
za mene je svaka scena u filmu imala dušu i slažem se s onim što je elrania rekla, tolko sam se povezao s likovima da mi se činilo da sve to ja proživljavam...na trenutke mi je bilo doslovno zlo i srce mi je lupalo ko da sam na drogama...ne pamtim zadnje takvo filmsko iskustvo
pa nije sad to takvo pljuvanje. jednostavno svaki film ima svog fana ili suprotno. nema se tu šta shvatit i toliko čudit, meni i jebi nije dobar i gotovo :lol:
Image

filmofil

Post by filmofil » 07 Oct 2011, 20:26

oću bolje argumente :twisted:
This is the Zodiac speaking.

john_constantine

Post by john_constantine » 07 Oct 2011, 22:03

Death Sentence - vrlo brutalna akcijska drama s revenge tematikom, i sjajnim Kevin Baconom i manjom ulogom Johna Godmanna, s mučnim preokretom. Film je u prvih 20 minuta obećavao, ali onda je na kraju otišao u drugom smjeru postavši akcijski revenge triler s akcijskom krvavom završnicom. Pretjeran film u svakom slučaju, s jeftinom dramskom pozadinom od koje sam očekivao više. No, dobra količina akcije, glume i okrutne završnice + napeti film od početka do kraja s stvarno sirovo brutalnim nasiljem kakvo duže vrijeme nisam vidio u akcijskim filmovima. 4/5
Michel puši karu.

metallicat

Post by metallicat » 07 Oct 2011, 22:17

filmofil wrote:oću bolje argumente :twisted:
mislim da sam rekla najbolje što sam mogla u prvom postu o filmu, nakon gledanja. nisam si baš na ti u izražavanju kao što se do sad mogli i skužit :mrgreen:
probat ću nadodat heh ja u filmu ne vidim ništa dobro, zanimljivo, dirljivo, snažno....ne vidim tu ljepotu u filmu kao i vi. premonoton mi je, ne vidim rekcije, emocije na licu, ne vidim ikakvu glumu, dramu i šta sve ne. često ja nabasam na takve koji su ''remek djela'', a meni šrot, šta ću :lol: eto, više neznam šta bi rekla :mrgreen:
Image

Info

Post by Info » 07 Oct 2011, 23:29

john_constantine wrote:Death Sentence - vrlo brutalna akcijska drama s revenge tematikom, i sjajnim Kevin Baconom i manjom ulogom Johna Godmanna, s mučnim preokretom. Film je u prvih 20 minuta obećavao, ali onda je na kraju otišao u drugom smjeru postavši akcijski revenge triler s akcijskom krvavom završnicom. Pretjeran film u svakom slučaju, s jeftinom dramskom pozadinom od koje sam očekivao više. No, dobra količina akcije, glume i okrutne završnice + napeti film od početka do kraja s stvarno sirovo brutalnim nasiljem kakvo duže vrijeme nisam vidio u akcijskim filmovima. 4/5
Priznaj da si tek skinuo kada sam ja tu napisao utisak o filmu :zubifale:
"I saved your life Jesse... are you gonna save mine?"
http://www.youtube.com/watch?v=582TR2N_sPM

Scarface

Post by Scarface » 07 Oct 2011, 23:32

metallicat wrote:
filmofil wrote:oću bolje argumente :twisted:
mislim da sam rekla najbolje što sam mogla u prvom postu o filmu, nakon gledanja. nisam si baš na ti u izražavanju kao što se do sad mogli i skužit :mrgreen:
probat ću nadodat heh ja u filmu ne vidim ništa dobro, zanimljivo, dirljivo, snažno....ne vidim tu ljepotu u filmu kao i vi. premonoton mi je, ne vidim rekcije, emocije na licu, ne vidim ikakvu glumu, dramu i šta sve ne. često ja nabasam na takve koji su ''remek djela'', a meni šrot, šta ću :lol: eto, više neznam šta bi rekla :mrgreen:
Ma sve je u redu, nema se ko šta kome pravdat, kolko je nekome film super, tolko je nekome sranje, i to je prirodno i normalno. Nisi ti dužna nikome ništa argumentirat. :)
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

John_Ryder

Post by John_Ryder » 08 Oct 2011, 17:40

red state - baš bezvezan film... 4/10
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

Aryx

Post by Aryx » 08 Oct 2011, 20:31

Vec dugo nisam neki film 2 put isao gledat u kino... Drive je to ponovo omogucio ;)
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

john_constantine

Post by john_constantine » 08 Oct 2011, 21:47

The Pink Panther (2006) - a tako, solidna blesava komedija s isforsiranim humorom, koji ubrzo postane lagano naporan, s par dobrih fora. Ali Steve Martin ide na živce radi toga što ne volim takve "glupe" likove i blesave fore s "naglaskom"... 2/5
Michel puši karu.

Post Reply