Koji ste non-horror zadnji gledali ?
-
Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?
ja vjerujem da je drive fenomenalan film,nadam se skorom gledanju.
- metallicat
fantastic 4 - dugo sam ga odgađala i nisam imala volje za to, ali ipak pogledali zbog m. frosta (utjecaj twin peaksa
). prvi dio filma je čak i solidan jer ima dobar scenarij, smisao za humor i sl., ali drugi dio totalno bezveze. jedva osrednje djelo, 4/10

- elrania
Drive (2011) - ne započinjem prečesto s nekim filmom unaprijed imajući pozitivna očekivanja, a još manje se dogodi da se ta očekivanja pokažu opravdanima ili čak nadmašenima onim kakav se dojam stvori nakon gledanja. ovaj film je učinio nešto izvanredno i ja sam apsolutno oduševljena koliko me uvukao u sebe, koliko sam se puta uhvatila da se osmjehujem kada sam vidjela takvo što na ekranu, da tugujem i imam suze u očima kada su i oni bili takvi; takvu dozu emotivnosti, slojevitosti, intelgentnog pristupa situacijama, razradi likova i njihovih odnosa moram do neba nahvaliti.
gosling je bio predivan i ne razumijem ono 'da glume uopće ni nema' iz prethodnih komentara. zar se glumi samo kada se nešto priča i laprda? smatram da se takav težak i mučan karakter na ovakav tih način nije mogao bolje izvesti. gldajući ga, osjetila sam svu milinu u njemu i svu bol koja je izvirala, a pogled mu neću moći zaboraviti.
neću ić tako daleko da kažem kako mi je ovo najbolji film unatrag nekoliko godina, ali zaista je nešto što je nadmašilo skoro svaki dojam nastao nakon povećeg broja naslova koje sam odradila u posljednjih nekoliko mejseci.
hvala svim pozitivnim kritikama u ovom topicu koje su me navele da ga pogledam i dođem do zaključka da je jedina stvar koja mi nije valjala bila ona njegova jaknica sa škorpionom.
gosling je bio predivan i ne razumijem ono 'da glume uopće ni nema' iz prethodnih komentara. zar se glumi samo kada se nešto priča i laprda? smatram da se takav težak i mučan karakter na ovakav tih način nije mogao bolje izvesti. gldajući ga, osjetila sam svu milinu u njemu i svu bol koja je izvirala, a pogled mu neću moći zaboraviti.
neću ić tako daleko da kažem kako mi je ovo najbolji film unatrag nekoliko godina, ali zaista je nešto što je nadmašilo skoro svaki dojam nastao nakon povećeg broja naslova koje sam odradila u posljednjih nekoliko mejseci.
hvala svim pozitivnim kritikama u ovom topicu koje su me navele da ga pogledam i dođem do zaključka da je jedina stvar koja mi nije valjala bila ona njegova jaknica sa škorpionom.

- Info

"I saved your life Jesse... are you gonna save mine?"
http://www.youtube.com/watch?v=582TR2N_sPM
- Scarface
Eto, super da ovi komentari na forumu doista i posluže nečemu ovakvom. Baš ovo boldano je taj faktor koji je presudan za uživanje u filmu, zbog čega u nedostatku istoga metallicat, jeba i oni sličnog dojma nisu jednako doživili film. I još jednom ističen kako je Gosling uvjerljivo najbolji glumac nove garde, blizu mu je i Foster, al ovim filmom Gosling je zauzeja tron.elrania wrote:Drive (2011) - ne započinjem prečesto s nekim filmom unaprijed imajući pozitivna očekivanja, a još manje se dogodi da se ta očekivanja pokažu opravdanima ili čak nadmašenima onim kakav se dojam stvori nakon gledanja. ovaj film je učinio nešto izvanredno i ja sam apsolutno oduševljena koliko me uvukao u sebe, koliko sam se puta uhvatila da se osmjehujem kada sam vidjela takvo što na ekranu, da tugujem i imam suze u očima kada su i oni bili takvi; takvu dozu emotivnosti, slojevitosti, intelgentnog pristupa situacijama, razradi likova i njihovih odnosa moram do neba nahvaliti.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
-
letargija, isprazna radnja, karakterizacija likova nikakva?jeba wrote:U većini toga se slažem s tobom - film je preletargičan, radnja je isprazna, karakterizacija likova nikakva... tko je on, šta hoće, kud ide, itd. Film bi opisao kao djelić nečijeg života koji nije trebalo prikazati na platnu. U jednom dijelu sam se zapitao da li je ovo ljubavna drama ili triler... i dalje ne mogu odlučiti. Kraj je pre stereotipan. Plus bi dao za scene ubijanja. Definitivno sam očekivao više, a osjećam se opljačkano za cca. 50 kn obzirom da sam to gledao u kinu.

SpoilerShow
on se ne vraća svom love interestu! nema happy enda za njega iako je žrtvovao sve
This is the Zodiac speaking.
- metallicat
pa nije sad to takvo pljuvanje. jednostavno svaki film ima svog fana ili suprotno. nema se tu šta shvatit i toliko čudit, meni i jebi nije dobar i gotovofilmofil wrote:letargija, isprazna radnja, karakterizacija likova nikakva?jeba wrote:U većini toga se slažem s tobom - film je preletargičan, radnja je isprazna, karakterizacija likova nikakva... tko je on, šta hoće, kud ide, itd. Film bi opisao kao djelić nečijeg života koji nije trebalo prikazati na platnu. U jednom dijelu sam se zapitao da li je ovo ljubavna drama ili triler... i dalje ne mogu odlučiti. Kraj je pre stereotipan. Plus bi dao za scene ubijanja. Definitivno sam očekivao više, a osjećam se opljačkano za cca. 50 kn obzirom da sam to gledao u kinu.![]()
šokiran sam malo ovakvim pljuvanjem filma...mislim da je cijela poanta glavnog lika da bude potpuno mistificiran (pobogu, nema ni ime), a šta hoće i kud ide u filmu je prilično jasno tako da ne kužim šta si s tim htio reći...zašto si tako isključiv oko žanrova i zašto je to uopće bitno? kraj je sve, samo nije stereotipan...o tome u spoileru:
za mene je svaka scena u filmu imala dušu i slažem se s onim što je elrania rekla, tolko sam se povezao s likovima da mi se činilo da sve to ja proživljavam...na trenutke mi je bilo doslovno zlo i srce mi je lupalo ko da sam na drogama...ne pamtim zadnje takvo filmsko iskustvoSpoilerShowon se ne vraća svom love interestu! nema happy enda za njega iako je žrtvovao sve

-
- john_constantine
Death Sentence - vrlo brutalna akcijska drama s revenge tematikom, i sjajnim Kevin Baconom i manjom ulogom Johna Godmanna, s mučnim preokretom. Film je u prvih 20 minuta obećavao, ali onda je na kraju otišao u drugom smjeru postavši akcijski revenge triler s akcijskom krvavom završnicom. Pretjeran film u svakom slučaju, s jeftinom dramskom pozadinom od koje sam očekivao više. No, dobra količina akcije, glume i okrutne završnice + napeti film od početka do kraja s stvarno sirovo brutalnim nasiljem kakvo duže vrijeme nisam vidio u akcijskim filmovima. 4/5
Michel puši karu.
- metallicat
mislim da sam rekla najbolje što sam mogla u prvom postu o filmu, nakon gledanja. nisam si baš na ti u izražavanju kao što se do sad mogli i skužitfilmofil wrote:oću bolje argumente

probat ću nadodat heh ja u filmu ne vidim ništa dobro, zanimljivo, dirljivo, snažno....ne vidim tu ljepotu u filmu kao i vi. premonoton mi je, ne vidim rekcije, emocije na licu, ne vidim ikakvu glumu, dramu i šta sve ne. često ja nabasam na takve koji su ''remek djela'', a meni šrot, šta ću

- Info
Priznaj da si tek skinuo kada sam ja tu napisao utisak o filmujohn_constantine wrote:Death Sentence - vrlo brutalna akcijska drama s revenge tematikom, i sjajnim Kevin Baconom i manjom ulogom Johna Godmanna, s mučnim preokretom. Film je u prvih 20 minuta obećavao, ali onda je na kraju otišao u drugom smjeru postavši akcijski revenge triler s akcijskom krvavom završnicom. Pretjeran film u svakom slučaju, s jeftinom dramskom pozadinom od koje sam očekivao više. No, dobra količina akcije, glume i okrutne završnice + napeti film od početka do kraja s stvarno sirovo brutalnim nasiljem kakvo duže vrijeme nisam vidio u akcijskim filmovima. 4/5

"I saved your life Jesse... are you gonna save mine?"
- Scarface
Ma sve je u redu, nema se ko šta kome pravdat, kolko je nekome film super, tolko je nekome sranje, i to je prirodno i normalno. Nisi ti dužna nikome ništa argumentirat.metallicat wrote:mislim da sam rekla najbolje što sam mogla u prvom postu o filmu, nakon gledanja. nisam si baš na ti u izražavanju kao što se do sad mogli i skužitfilmofil wrote:oću bolje argumente![]()
probat ću nadodat heh ja u filmu ne vidim ništa dobro, zanimljivo, dirljivo, snažno....ne vidim tu ljepotu u filmu kao i vi. premonoton mi je, ne vidim rekcije, emocije na licu, ne vidim ikakvu glumu, dramu i šta sve ne. često ja nabasam na takve koji su ''remek djela'', a meni šrot, šta ćueto, više neznam šta bi rekla
![]()

I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
-
red state - baš bezvezan film... 4/10
- Aryx
Vec dugo nisam neki film 2 put isao gledat u kino... Drive je to ponovo omogucio 

There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.
[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]
[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]
- john_constantine
The Pink Panther (2006) - a tako, solidna blesava komedija s isforsiranim humorom, koji ubrzo postane lagano naporan, s par dobrih fora. Ali Steve Martin ide na živce radi toga što ne volim takve "glupe" likove i blesave fore s "naglaskom"... 2/5
Michel puši karu.