Koji je to film?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
mhrastic1

Re: Koji je to film?

Post by mhrastic1 » 04 May 2011, 17:07

Pozdrav svima!
Novi sam na forumu... nadam se da neću pitati za film koji je već odgonetnut... Velik je ovaj topic pa mi se neda sve čitati... :wink:
Već godinama tražim film iz djetinjstva koji sam gledao s ocem i užasno ga se prestrašio... :D
Film sam gledo negdje sredinom ili krajem 90-ih...
Koliko se sjećam, a slabo se sjećam, bio je neki čovjek kojem se ukazivala neka baba (ili neka utvara, ne znam) u kući i on ju je lovio ili nešto... Sjećam se jedne scene kad je bio negdje na ulici i pogledao prema svojoj kući i vidio tu babu ili utvaru na svojim ulaznim vratima. Trčao je za njom u kuću, a baba je pobjegla u podrum. Međutim kad je on uletio u podrum, tamo nije bilo nikoga... Sjećam se još jedino da je u tom podrumu bio neki ciglani zid i nešta se s njim valjda događalo...
Informacije su malo šture... Izmaglilo je to s godinama, još se samo toga sjećam. :rolleyes:
Pretpostavljam da je film neko nepoznato smeće jer da nije, vjerojatno bih već naletio na njega. Ali baš bih volio saznati koji je to film da ga pogledam jer sam kao klinac dugo vremena bio pod dojmom tog filma i stalno mi se učinjavalo da vidim tu babu ili utvaru uokolo... :D
Pomagajte ako znate! :mrgreen:

halba24

Post by halba24 » 05 May 2011, 01:48

ovaj, pozz svima, ima jedan film, nemogu se sjetit imena nikak, uglavnom ide ovak, jedna obitelj krene kod svoje neke rodbine na neku večeru tak nešto, i voze se njih 4 u autu, tata vozi, tu su još žena i ozada sin i kćer, i voze se tak cestom i okolo samo šuma i mrak, i neko od njih pita kolko je sati ovaj pogleda i kaže kolko je, par sati kasnije opet pogledaju na sat, isto, misle sat je stao, a ustvari su oni zaglavili u vremenu tak nešt, i sad voze se i voze i stalno sve isto, i tak se s vremenom pojavi neka cura u bijeloj haljini i sjećam se u jednoj sceni, dečko iz auta ide u šumu zapalit pljugu i vidi nju i krene se žvalit s njom i ona mu odgrize usnu, a u šumi je bio kad su stali autom, pa izašo malo prošetat i tako, uglavnom i svako malo neko od njih kao nestane strada i tad prođe neki crni auto ona mrtvačka kola, zaobiđe ih, i u jednoj sceni žena sjedi ozada u autu, tad su ostali valjda i bez sina i kćeri i voze se i žena poludi i kaže da će izać i muž joj kaže nelupetaj gluposti, ona kaže ev vidim ih i maše im kroz prozor i odjednom otvori vrata i ispadne iz auta, znam još da nakraju filma je kao bio neki saobraćaj i neznam jel iko preživio i to je kao taj auto, i oni su bili kao u komi to se kao tad događalo i onak na kraju prođu ta mrtvačka kola, al to valjda neki drugi auto il šta ja znam već, uglavnom lud film, lik što vozi je ovak mislim dosta poznat glumac, stariji i proćelav kolko se sjećam, i stalno su na toj cesti se voze, tek na kraju filma bude dan i kao saobraćajka i policija i hitna na mjestu nesreće...

Decadentor

Post by Decadentor » 05 May 2011, 02:33

halba24 wrote:ovaj, pozz svima, ima jedan film, nemogu se sjetit imena nikak, uglavnom ide ovak, jedna obitelj krene kod svoje neke rodbine na neku večeru tak nešto, i voze se njih 4 u autu, tata vozi, tu su još žena i ozada sin i kćer, i voze se tak cestom i okolo samo šuma i mrak, i neko od njih pita kolko je sati ovaj pogleda i kaže kolko je, par sati kasnije opet pogledaju na sat, isto, misle sat je stao, a ustvari su oni zaglavili u vremenu tak nešt, i sad voze se i voze i stalno sve isto, i tak se s vremenom pojavi neka cura u bijeloj haljini i sjećam se u jednoj sceni, dečko iz auta ide u šumu zapalit pljugu i vidi nju i krene se žvalit s njom i ona mu odgrize usnu, a u šumi je bio kad su stali autom, pa izašo malo prošetat i tako, uglavnom i svako malo neko od njih kao nestane strada i tad prođe neki crni auto ona mrtvačka kola, zaobiđe ih, i u jednoj sceni žena sjedi ozada u autu, tad su ostali valjda i bez sina i kćeri i voze se i žena poludi i kaže da će izać i muž joj kaže nelupetaj gluposti, ona kaže ev vidim ih i maše im kroz prozor i odjednom otvori vrata i ispadne iz auta, znam još da nakraju filma je kao bio neki saobraćaj i neznam jel iko preživio i to je kao taj auto, i oni su bili kao u komi to se kao tad događalo i onak na kraju prođu ta mrtvačka kola, al to valjda neki drugi auto il šta ja znam već, uglavnom lud film, lik što vozi je ovak mislim dosta poznat glumac, stariji i proćelav kolko se sjećam, i stalno su na toj cesti se voze, tek na kraju filma bude dan i kao saobraćajka i policija i hitna na mjestu nesreće...

http://www.imdb.com/title/tt0308152/
Image

cikler

Post by cikler » 05 May 2011, 15:04

Bok!
Ima jedan film, ali, više je triler nego horor. I nisan baš siguran, ali mislim da je bila istinita priča, a možda i nije. Uglavnom film sam gledao kao klinac, tamo negdje oko 90 godine. na TV-u. Lik iz filma ubija i pokapa žrtve u svoje dvorište. Mislim da je bio u pitanju glumac Jeremy Irons ali nisam siguran. Jedna je scena kad ga je policajac došao ispitat i našao ga u dvorištu gdje on kopa grob i onda je taj lik policajca pokušao ubit i zakopat u grob - sad da li je to napravi ili nije ne sjećam se. I druga scena - kraj filma - njega su na kraju otkrili i tipično za filmove tih godina, kamera ide u visinu i kružno se snima iz helikoptera njegova kuća i pomalo se udaljava i vidu se ti iskopani grobovi žrtava, 10etak grobova, na mjestu događaja policija, motorni kopači, budožderi ili kako se već zovu. Uglavnom to je to, nisu baš neke informacije. Kad mi je sve u magli! :roll:
Hvala na odgovoru!

halba24

Post by halba24 » 05 May 2011, 21:38

hvala Decadentor, to je taj film :D

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 10 May 2011, 23:10

cikler wrote:Bok!
Ima jedan film, ali, više je triler nego horor. I nisan baš siguran, ali mislim da je bila istinita priča, a možda i nije. Uglavnom film sam gledao kao klinac, tamo negdje oko 90 godine. na TV-u. Lik iz filma ubija i pokapa žrtve u svoje dvorište. Mislim da je bio u pitanju glumac Jeremy Irons ali nisam siguran. Jedna je scena kad ga je policajac došao ispitat i našao ga u dvorištu gdje on kopa grob i onda je taj lik policajca pokušao ubit i zakopat u grob - sad da li je to napravi ili nije ne sjećam se. I druga scena - kraj filma - njega su na kraju otkrili i tipično za filmove tih godina, kamera ide u visinu i kružno se snima iz helikoptera njegova kuća i pomalo se udaljava i vidu se ti iskopani grobovi žrtava, 10etak grobova, na mjestu događaja policija, motorni kopači, budožderi ili kako se već zovu. Uglavnom to je to, nisu baš neke informacije. Kad mi je sve u magli! :roll:
Hvala na odgovoru!
Mister Frost?
http://www.imdb.com/title/tt0100161/

cikler

Post by cikler » 16 May 2011, 13:17

HorrorHR wrote:
cikler wrote:Bok!
Hvala na odgovoru!
Mister Frost?
http://www.imdb.com/title/tt0100161/
Nažalost nije to taj film, a dodatnih informacija o filmu se ne mogu sjetit.
Ipak hvala puno na trudu

Info

Post by Info » 16 May 2011, 13:26

Ako misliš da je Jeremy Irons, otiđi na imdb i pogledaj plotove od njegovih filmova pa ćeš naći :)
"I saved your life Jesse... are you gonna save mine?"
http://www.youtube.com/watch?v=582TR2N_sPM

cikler

Post by cikler » 16 May 2011, 16:13

Info wrote:Ako misliš da je Jeremy Irons, otiđi na imdb i pogledaj plotove od njegovih filmova pa ćeš naći :)
Ma jesam. Sve sam pokušao, ali nikako da nađem. Baš sam neki dan izgubio skoro cijeli dan na traženje pa me više skurc.... Stvarno ne znam, moguće da sam takve scene i sanjao kao klinac, a sad mislim da je to bio film u pitanju. A što se tiče Jeremy Ironsa očito on nije u pitanju nego neko drugi, ej kad bi znao tko, onda nema problema. Ali opet ona njegova (a nije njegova!) bolesna faca mi je ostala u sjećanju. :? :?
Hvala na trudu. Valjda će se nać netko tko zna!

crustgrinder

Post by crustgrinder » 25 May 2011, 13:51

Trebao bih pomoc, nemogu se sjetit ime filma nit radnje previse, nije horor neg vise akcijski SF, al se sjecam da je diru bila neka ogrlica oko vrata koja ekspoldira kad se prode neko polje ili na daljinski film je negdje iz 80tih il pocetkom 90tih sjecam ga se iz vhs dana u videoteci (e da i ne glumi švarceneger jer i on ima slican movie :D ) Zna tko????

Dragonrage

Post by Dragonrage » 25 May 2011, 14:11

Da nije možda Fortress sa Christopher Lambertom??

cactus

Post by cactus » 25 May 2011, 17:04

Ja mislim da je to Logan's Run (1976) sa Michaelom Yorkom
Taktika je kad znaš što da radiš kad nešto može da se uradi.
Strategija je kad znaš šta da radiš kad ništa ne može da se uradi.

john_constantine

Post by john_constantine » 25 May 2011, 17:33

Michel puši karu.

crustgrinder

Post by crustgrinder » 26 May 2011, 22:43

nije logans run niti fortress, mislim da je wedlock... Fala puno :)

gogoCK

Post by gogoCK » 27 May 2011, 10:46

Ah,Wedlock!Kako li sam te mogao zaboraviti??? :spankme:

Post Reply