Biti će 3. sezone, mislim da je u pitanju 9. mjesec ove godine tako da ima vremena
as far as i know, trebala bi izac u 11. mjesecujohn_constantine wrote:Misfits season 2 - još bolja sezona, s dobrim preokretima, zanimljivom radnjom, crnim humorom i brutalnom predzadnjom epizodom, naročito završetak.![]()
![]()
Da li će biti treće sezone?
Info wrote:A Perfect Getaway - pogledao samo zbog Olyphanta koji mi je među omiljenim TV glumcima. Dobar film, do samog kraja ne znamo ko su ubojice i dobar je twist, nisam ni pomišljao da bi tako moglo biti no nešto mi je zasmetalo pa tko je gledao, može odgovor
6.5/10SpoilerShowZnači, ubojice su Milla Jovovich i Steve Zahn. Uopće nisam posumnjao na njih zbog par scena i kada sam otkrio da su oni ubojice, vratio sam se na te scene i to me zasmetalo. U tih par scena oni pričaju kao da oni nisu ubojice te govore da se prave nevini, i zajedno žele pobjeći od Olyphanta i njegove cure jer misle da su oni ubojice, WTF? Pa to je onda promašaj redatelja. Onda isto, ima jedna scena kada Steve Zahn (ubojica) traži po mobitelu i upiše u google hololulu ubojstva i traži tamo ubojice i njihove slike i o tome priča sa Jovovich, a oni su ubojice. Mislim, koji kurac, je li to pogreška redatelja, ako je, onda je to preblesavo napravljeno da mi uopće ne pomislimo na njih ili su stvarno toliko poremećeni... ne znam
pa npr meni je prvi dio poprilično zabavan i nasmijala sam se. da je bilo smjesnije film bi bio komedija i to ne bi bilo to. a druga polovica filma je po meni losija nego prva. ne mislim da je preser jer sam eto procitala malo o filmu.filmofil wrote:the holy mountain 5/10
ovo mi nije trebalo u životu, ali ajde, i ovo je iskustvo...film u prvoj polovici gledatelju daje sve na pladnju i kroz te simbolične scene kritizira religiju i društveni poredak, jodorowsky kao da je išao izmišljati toplu vodu...ako je već tako zamislio i koncipirao film onda je trebalo biti puno zabavnije za gledatelja, a ne da gledam to i mislim si 'da, ok, ajmo dalje'
druga polovica filma je čisti preser i mogao sam ga komotno ugasiti u bilo kojem trenutku jer ništa do kraja nisam propustio
ocjena ipak nije jako loša čisto zbog nekih vizualno zanimljivih scena (sam početak filma i onaj lik s ogromnim šeširom, onaj wc dignut 5 metara u zrak i debela žena na njemu piša, itd)
ok, ajmo od početka...film i je zamišljen kao komedija jednim dijelom te je u pogledu zabave morao ispuniti neke kriterije poput onog elementalnog - da bude ZABAVAN! ja sam totalno za suptilni humor i ironiju, ali jodorowsky nevješto koristi navedena sredstva i daje gledatelju sve na pladnju kroz tu neku kvazi simboliku, ja osobno nisam osjetio nikakav 'izazov' u tim scenama i bile su previše 'whatever, let's go on with the show'...mislim, hvala mu što mi je rekao sve to o religiji, ljudskoj rasi, konzumerizmu, kapitalizmu, itd, ali može se to i bolje, barem što se mene i mojih zahtjeva tičeAurelie wrote:pa npr meni je prvi dio poprilično zabavan i nasmijala sam se. da je bilo smjesnije film bi bio komedija i to ne bi bilo to. a druga polovica filma je po meni losija nego prva. ne mislim da je preser jer sam eto procitala malo o filmu.
mozda sad drugacije gledas na film, tj. na drugi dio i da vidis da nije preser ko vecina avangarde.SpoilerShownpr ljudi koji su šamani su pravi šamani (ona baba šta liva juhu, to je stvarno bljakasta juha i glumci ne glume reakcije. isto ko i onaj lik sto im govori o doticaju s prirodom. sve u svemu, ti ljudi nisu glumci), cijela ekipa se stvarno popela na vrh planine jer je jodorowsky tad poceo vise naginjati nekakvom dokumentarcu. kad glumci plaču, to su njihove stvarne emocije jer su stvarno prosli sva ta 'ciscenja' iako su snimali film. u sceni gdje ovaj jodorowskom ide odrezat glavu, zaista ga pun k zareže s mačem. tu je jodorowsky skoro umro, al je mač srecom bio plastican. a onaj kraj filma gdje on govori 'zoom back camera' i kako se svi trebaju vratit svom zivotu kao i oni, je meni apsolutno fantastican. cijela ekipa nije pricala s jodorowskim nekih 6 mjeseci nakon toga jer nisu znali da ce kraj bit takav. prakticki im je posrao glumacke sposobnosti. ali sve u svemu i da ne znas sve ove cinjenice (i jos tonu toga sta nisan spomenila) o drugom dijelu, radi se jednostavno o onoj sceni gdje dodju i otkriju da su mudraci nekakve lutke. daklem po mom misljenju, on govori koliko se ljudi fasciniraju nekakvim nadljudima, legendama o svetim planinama i ljudima, vjeruju u svakakve pizdarije, ali nekako ne odu do toga jer u dubini duse vjerojatno znaju da ce se njihove fantazije rasplinuti i nece imati u sto vjerovati ako otkriju realnost.
a sto se tice onog grada na kog nabasaju, dosta ljudi krivo protumaci lika s lsd bočicama na nacin da jodorowsky sugerira koristenje droga za poticaj nekih mozdanih aktivnosti. to je prilicno krivo jer se on u toj sceni izruguje upravo covjeku koji 'prodaje' takve price ljudima da lsd otvara um i vodi te na odredjena mjesta, te hoce reci kako to ne valja (to je dio gdje ekipa odlazi od tog lika i odjebaje ga). one scene pri kraju filma gdje se svaki lik nalazi u odredjenim 'fantazijama' su u biti realni strahovi tih glumaca i jodorowsky ih je natjerao da ih pobijede (npr onaj lik s hrpom pravih paukova po sebi stvarno vrišti od straha). po njemu, svrha umjetnosti (filma i opcenite umjetnosti) jest liječenje ljudi. nije toliko bitno razumjeti svaki segment filma, koliko je bitno da on ostavi traga u tebi i bude ti kao lijek. sad serekam, on je to bolje rekao u nekom intervjuu. btw visoki wc je njegov san od malena i to je napravio cisto jer je imao izliku da je u svrhu filma. zapravo je staro govno htjelo sebi napravit taj wc
pa djelomicna komedija, nije napravljen da se smijes sat i pol vremena ko idiot pred ekranom. ima scena komedije kolko bi i trebao. sve ovo sam ti rekla jer je lakse shvatit neke scene i film opcenito ako znas malo backgrounda jer surealizam ne mozes shvatit jednim pogledom. da ok sad ces mozda reci da bi filmove trebalo shvacati bez ikakvog istrazivanja ali film je redateljski subjektivan i da ga razumijes do kraja, moras nesto znati o onome iza filma. isto ko da bi shvatio neku knjigu, moras pogledati širi spektar zbivanja. jel ti palo napamet da su ti ljudi namjerno labilni da bi malo bolje dokazao svoju ideju?filmofil wrote: ok, ajmo od početka...film i je zamišljen kao komedija jednim dijelom te je u pogledu zabave morao ispuniti neke kriterije poput onog elementalnog - da bude ZABAVAN! ja sam totalno za suptilni humor i ironiju, ali jodorowsky nevješto koristi navedena sredstva i daje gledatelju sve na pladnju kroz tu neku kvazi simboliku, ja osobno nisam osjetio nikakav 'izazov' u tim scenama i bile su previše 'whatever, let's go on with the show'...mislim, hvala mu što mi je rekao sve to o religiji, ljudskoj rasi, konzumerizmu, kapitalizmu, itd, ali može se to i bolje, barem što se mene i mojih zahtjeva tiče
mislim da bi film puno bolje funkcionirao da ga se koncipiralo kao skup skečeva, a ne film s nekom kronologijom i fabulom događaja...tu bi se jodorowsky vjerojatno bolje snašao...ovako ispadne bučkuriš svega i svačega te ostavlja gledatelja praznog...šta smo naučili iz ovog filma? samo hrpu stvari koje sam već znao...dobro, jesmo se barem zabavili? ne baš! - povikaše publika
što se drugog dijela filma tiče, hvala što si se potrudila, ali kakva je to jadna isprika za loš proizvod? pa i u drugim filmovima se glumci plaču i te suze su autentične isto ko i suze u ovom filmu...a čiščenje duše ne mogu popušiti jer mora da su to onda jako labilni ljudi kad ih je jodorowsky uspio 'upisati' na tretman pročiščenja i dolaska do osobne katarze...uostalom, gluma je jedan od slabijih argumenata filma pa ne vidim zašto ju spominješ kao nešto pozitivno...sve djeluje umjetno bez nekih pravih emocija
i nisam u nijednom trenutku spomenuo ovo kao avangardno djelo (ovo je nešto na rubu avangarde)...da je ovo snimljeno pod etiketom avangarda bio bi puno blaži prema sudu filma i ne bi ga ni pokušavao analizirati jer ko je ikada dobio išta od analize ičeg avangardnog?
moj zaključak je da jodorowskog treba 'znati' popušiti, ali isto tako ga je lagano odbaciti kao nekakav autoritet u umjetnosti jer u biti on nema nikakvu priču za ispričati niti potreban senzibilitet koji će prenijeti u filmove i prenijeti ih kroz njih gledateljima...holy mountain je zanimljivo djelo u svakom slučaju, ali što nudi? što stvarno nudi? meni osobno nije ništa dalo, apsolutno ništa, a nisam čak ni očekivao puno
dobro ti si sam rekao da ti nije duhovit film koliko bi trebao bit, a ovo moje 'idiot pred ekranom' je bilo karikiranje, mislila sam da si shvatio to.filmofil wrote:jesam ja igdje rekao da se moram smijati ko idiot sat i pol?mislim, ja se uopće ne smijem filmovima kolko god da su mi smiješni pa to nije kriterij (rijetko kad se nasmijem), ali to ne znači da ako se ne nasmijem da film nije smiješan...ovaj film jednostavno nije smiješan ni na taj način da u glavi pomislim kako je duhovit...jednostavno su te scene davanje na pladnju ako me razumiješ i ja osobno ne volim takav humor, netko drugi će ga voljeti
al maknimo se od humora, nije to glavni problem filma...kao što i sama kažeš, film ismijava neke društvene rituale, strukture, segmente, ali bitno je KAKO ih ismijava...barem je meni to bitno...i ja se slažem s jodorowskim u vezi tih stvari i pronašao sam sebe na neki način u tim stavovima, ali nije mi se svidio koncept i to je to...zašto koristiti toliko te simbolike, gegova i preuveličavanja? za mene je vještina napraviti film sa pričom i kroz njega iznijeti stavove, a ne napraviti nekakvu mučku skečeva pod izlikom filma...ja itekako poštujem subjektivizam jodorowskog, ali problem je što holy mountain može napraviti svaki redatelj, ama baš svaki, ali nitko ne radi takva sranja jer to nekako poništava i degradira vlastiti talent...ja bi pohvalio holy mountain da je to nekakav eksperimentalni studentski film jer kao takav bi u mojim očima opravdao nedostatak senzibiliteta i nekakvih osnovnih stvari kod filmskog story-tellina
okej je što se tebi to sve sviđa, ali nemoj se čuditi ako 'prerasteš' jodorowskog za par godina jer on u biti i je kao stvoren da bude nečiji početak i nekakva osnova...moja krivica je vjerojatno u tome što sam ga prekasno pogledao