Slike, crteži i sl.

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Post Reply
Bub

Re: Slike, crteži i sl.

Post by Bub » 12 Apr 2011, 10:48

Andrej wrote:After je čudo od programa i toliko je kompleksan da me zaboli glava kad sednem da gledam profesionalce. U njemu radim godinama i videćeš kad budeš malo više savladao 3D programe - koliko jedan bez drugog ne idu. Što se tiče 3d, tu ti je definitivno svetlo 70% slike. Tome i služe napredni renderi. Svodi se na indirektnu iluminaciju prosora, kompleksno računanje odbijanja fotona od objekata i prenošenja te informacije na ostale objekte u sceni.
Jasna stvar, ali treba to još svaladati. Kombiniram 3D i AE, doduše 3D alat koji koristim je Cinema 4D, mislim da sam ti to jednom prilikom rekao. Svjetlo želim svladati i shvatiti kako radi u detalj, da mogu krenuti na naprednije rendere...btw koji je bolji Mental Ray ili V-Ray, tvoja preporuka? Da čitao sam dosta i gledao neke slike i videe o farmama još davnih dana, mislim to je pre jebeno, šta se radi za tako malo minuta, renderiranje mjesecima, ali tu je čar da se vidi kako će na kraju sve ispasti.. :zubifale:

Počeo sam nekoliko sitnih projekata, pa kad završim stavim ih ovdje...e da i radim jedan ovako bezveze na temu horror-a, pa ćemo vidjet kako će sve ispast na kraju, samo mi treba više vremena nuz posao sam u stisci i nemam cajta za skoro ništa.

Andrew Kramer i Nick Campbell sa Grayscall Gorille, svaka im čast carevi.

Si vidio ovaj video Ford SHELBY vs CAMARO vs JEEP vs VAZ 2107 vs HELICOPTER.

sandi

Post by sandi » 12 Apr 2011, 15:43

evo jedna od mladog požeškog autora...dakle nije moja, ali mi je toliko dobra da sam morao podijeliti s vama.Inace decko je akademski slikar (dobro jos nije ali završava)...Na ovoj slici primijetite kako je na američkoj zastavi umijesto zvijezdica čitav svijet...Ima dobre i bolesne i deje, moglo bi se za njega još čuti...

http://img534.imageshack.us/i/svinje.jpg/
Last edited by sandi on 12 Apr 2011, 15:45, edited 1 time in total.
Jebem skoro svaki dan...skoro jučer, skoro prekjučer...

Ghrall

Post by Ghrall » 12 Apr 2011, 15:45

Odlično je sam ose slabo vidi :lol:

sandi

Post by sandi » 12 Apr 2011, 15:47

a nesto mi nece sliku staviti, pa sam prebacio u formu linka...sada radi :mrgreen:
Jebem skoro svaki dan...skoro jučer, skoro prekjučer...

Andrej

Post by Andrej » 13 Apr 2011, 02:36

Bub wrote:
Andrej wrote:After je čudo od programa i toliko je kompleksan da me zaboli glava kad sednem da gledam profesionalce. U njemu radim godinama i videćeš kad budeš malo više savladao 3D programe - koliko jedan bez drugog ne idu. Što se tiče 3d, tu ti je definitivno svetlo 70% slike. Tome i služe napredni renderi. Svodi se na indirektnu iluminaciju prosora, kompleksno računanje odbijanja fotona od objekata i prenošenja te informacije na ostale objekte u sceni.
Jasna stvar, ali treba to još svaladati. Kombiniram 3D i AE, doduše 3D alat koji koristim je Cinema 4D, mislim da sam ti to jednom prilikom rekao. Svjetlo želim svladati i shvatiti kako radi u detalj, da mogu krenuti na naprednije rendere...btw koji je bolji Mental Ray ili V-Ray, tvoja preporuka? Da čitao sam dosta i gledao neke slike i videe o farmama još davnih dana, mislim to je pre jebeno, šta se radi za tako malo minuta, renderiranje mjesecima, ali tu je čar da se vidi kako će na kraju sve ispasti.. :zubifale:

Počeo sam nekoliko sitnih projekata, pa kad završim stavim ih ovdje...e da i radim jedan ovako bezveze na temu horror-a, pa ćemo vidjet kako će sve ispast na kraju, samo mi treba više vremena nuz posao sam u stisci i nemam cajta za skoro ništa.

Andrew Kramer i Nick Campbell sa Grayscall Gorille, svaka im čast carevi.

Si vidio ovaj video Ford SHELBY vs CAMARO vs JEEP vs VAZ 2107 vs HELICOPTER.
V-ray je svetlosnu godinu ispred Mentalray rendera, ali ima mali problem, koji si mogao da vidiš na kraju ovog prejebenog filmića koji si postavio. Samo za rendering je čoveku trebalo 110 dana :zubifale:
Najveća mana Vray-a je razlika u setovanjima kod animacije i statične slike. Kad radiš statičnu sliku možeš opušteno da koristiš ultra brzi preset i dobićeš fantastični rezultat u roku od 5 minuta.
Kad radiš animaciju moraš da setuješ sve na Ultra high jer pri pokretu slike se vidi i najmanja greška u proračunu svetla i dobiješ neverovatni fliker slike. Svaka senka treperi.
Tek sada rade na prevazilaženju tih problema, dok je Mentalray mnogo jednostavniji ali i stabilniji.
Najveća razlika je u materijalima koje poseduju i tu je V-ray prvak sveta.

Evo jedan sajt za tebe, tu ćeš naći 300 čuda, samo se registruj i plači od sreće :lol:
Samo pogledaj tabove sa leve strane i sve će ti biti jasno.

http://cgresource.net/#
sandi wrote:evo jedna od mladog požeškog autora...dakle nije moja, ali mi je toliko dobra da sam morao podijeliti s vama.Inace decko je akademski slikar (dobro jos nije ali završava)...Na ovoj slici primijetite kako je na američkoj zastavi umijesto zvijezdica čitav svijet...Ima dobre i bolesne i deje, moglo bi se za njega još čuti...

http://img534.imageshack.us/i/svinje.jpg/
Vidi se da dečko ima ukusa. Voli Orvelovu "Životinjsku farmu". 8)
We're all mad here...

Bub

Post by Bub » 13 Apr 2011, 10:13

Andrej wrote:V-ray je svetlosnu godinu ispred Mentalray rendera, ali ima mali problem, koji si mogao da vidiš na kraju ovog prejebenog filmića koji si postavio. Samo za rendering je čoveku trebalo 110 dana :zubifale:
Da strašno koliko je dugo renderirao, ali zato animacija izgleda odlično i zabavno, lada rula. :supz:

Evo baš jučer instalirao V-ray za C4D R12 i malo trkeljao, stvarno daje odlične rezultate, doduše probao sam neke bezvezne stvari na statici, tak da još ne znam sve njegove mogućnosti, te sam pogledao par klipova na netu. Skinuo sam neki tutorial, pa ću vjerojatno za vikend pogledat i fala na linku, stvarno ima svega...kad ću to stići sve pogledat, a na kompu stoji još jedno 30h tutoriala i par knjigica plus još nuz posao imam par knjiga, pregorit ću. :facepalm: :zubifale:

Čitam jučer na webu jer sam se dvoumio s kojim da krenem V-ray vs Mental Ray i nakon toliko Cons i Pros za oba...sam se odlučio ipak za V-ray, čak kažu da je Mental dosta bugovit, a nekako mi se čini da je rasprostranjeniji doduše i 3D Max je, ali ja sam krenio s C4D. Čak sam gledao i neke druge, ali ipak mislim da je V-Ray tu tata mata.

keyboard_kant

Post by keyboard_kant » 13 Apr 2011, 23:44

jel mogu ovdje ići i fotografije ili ima drugi topic?
(da, lijena sam srčat ^^ )
And I feel this coming over like a storm again.

dark_driving

Post by dark_driving » 14 Apr 2011, 12:17

bas sam mislio otvorit novi topic ali sam na svu srecu primjetio ovaj

u kratko, trazim nekog s inspiracijom i talentom za crtanje likova za crtic koj pokusavam pokrenuti, ne bi u detalje ali ako koga interesira mozemo nastaviti dialog na mail kojsorm@gmail.com
https://www.facebook.com/pages/Dark_Driving-Torrents/686406401480443

keyboard_kant

Post by keyboard_kant » 14 Apr 2011, 16:16

evo ja se kratko bavim fotografijom, amaterčina sam sam tak ali evo da podijelim svoje neke uratke s vama ^^

SpoilerShow
Image
SpoilerShow
Image
SpoilerShow
Image
SpoilerShow
Image

boyko

Post by boyko » 14 Apr 2011, 21:51

zadnja slika me na silent hill podsjetila :supz:
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

keyboard_kant

Post by keyboard_kant » 14 Apr 2011, 23:08

boyko wrote:zadnja slika me na silent hill podsjetila :supz:
Tnx, i guess. :lol: :D

Inspiracija je bila ovo:
http://www.youtube.com/watch?v=P7YdrN4qUsQ

Ašow

Post by Ašow » 14 Apr 2011, 23:10

mene na vrtuljak u černobilu
malo zbog te postapokaliptičnonsti.
--------
Last.fm

keyboard_kant

Post by keyboard_kant » 14 Apr 2011, 23:12

Ašow wrote:mene na vrtuljak u černobilu
malo zbog te postapokaliptičnonsti.
Da, nedostatak ljudi na lokaciji koja bi trebala biti puna ljudi i vesela i bla pridonosi malo toj tužnoj i praznoj atmosferi :)
Drago mi je da nije bilo nikoga na lokaciji :D

Ašow

Post by Ašow » 14 Apr 2011, 23:16

Pa e, to e to.
Sad za uskrs buem opet post-apokaliptični session radit.
Napikirao sam napuštenu farmu i ciglanu, pa ono, bit će.
Još samo da me jezero posluži i da je polupuno i tamančina onda.

A inace, prvu sliku imam na desktopu :zubifale:
--------
Last.fm

keyboard_kant

Post by keyboard_kant » 14 Apr 2011, 23:23

Ašow wrote:Pa e, to e to.
Sad za uskrs buem opet post-apokaliptični session radit.
Napikirao sam napuštenu farmu i ciglanu, pa ono, bit će.
Još samo da me jezero posluži i da je polupuno i tamančina onda.

A inace, prvu sliku imam na desktopu :zubifale:
Počašćena sam. :oops: :D

Post Reply