Jasna stvar, ali treba to još svaladati. Kombiniram 3D i AE, doduše 3D alat koji koristim je Cinema 4D, mislim da sam ti to jednom prilikom rekao. Svjetlo želim svladati i shvatiti kako radi u detalj, da mogu krenuti na naprednije rendere...btw koji je bolji Mental Ray ili V-Ray, tvoja preporuka? Da čitao sam dosta i gledao neke slike i videe o farmama još davnih dana, mislim to je pre jebeno, šta se radi za tako malo minuta, renderiranje mjesecima, ali tu je čar da se vidi kako će na kraju sve ispasti..Andrej wrote:After je čudo od programa i toliko je kompleksan da me zaboli glava kad sednem da gledam profesionalce. U njemu radim godinama i videćeš kad budeš malo više savladao 3D programe - koliko jedan bez drugog ne idu. Što se tiče 3d, tu ti je definitivno svetlo 70% slike. Tome i služe napredni renderi. Svodi se na indirektnu iluminaciju prosora, kompleksno računanje odbijanja fotona od objekata i prenošenja te informacije na ostale objekte u sceni.
Počeo sam nekoliko sitnih projekata, pa kad završim stavim ih ovdje...e da i radim jedan ovako bezveze na temu horror-a, pa ćemo vidjet kako će sve ispast na kraju, samo mi treba više vremena nuz posao sam u stisci i nemam cajta za skoro ništa.
Andrew Kramer i Nick Campbell sa Grayscall Gorille, svaka im čast carevi.
Si vidio ovaj video Ford SHELBY vs CAMARO vs JEEP vs VAZ 2107 vs HELICOPTER.