Machete (2010)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
chatterer

Re: Machete (2010)

Post by chatterer » 14 Jan 2011, 16:05

nije Rodriguez ništa fulao

ne znam šta si ti očekivao ali meni je isporučio točno što sam i želio

Ašow

Post by Ašow » 14 Jan 2011, 16:07

chatterer wrote:ne znam šta si ti očekivao ali meni je isporučio točno što sam i želio
Politički osvješten film?
--------
Last.fm

Asfodel

Post by Asfodel » 14 Jan 2011, 16:10

Ovo će se vjerojatno uskoro ponovno gledati :supz:
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

chatterer

Post by chatterer » 14 Jan 2011, 16:13

Ašow wrote:
chatterer wrote:ne znam šta si ti očekivao ali meni je isporučio točno što sam i želio
Politički osvješten film?
mene jako malo ili gotovo uopće ne interesira ta famozna politika u filmu

Bub

Post by Bub » 14 Jan 2011, 16:20

Ne kužim što svi kenjaju po toj politici, pa kakve veze...koliko filmova i to akcijskih je politički orijentirano. :?

Ašow

Post by Ašow » 14 Jan 2011, 16:23

Pa ima veze jer obozavatelje njegovih filmova boli kurac za meksičke imigrante.
--------
Last.fm

Dragonrage

Post by Dragonrage » 14 Jan 2011, 16:26

chatterer wrote:nije Rodriguez ništa fulao

ne znam šta si ti očekivao ali meni je isporučio točno što sam i želio

mene jako malo ili gotovo uopće ne interesira ta famozna politika u filmu
Baš sve je fuilao...ali baš sveee...

To nije film o Macheteu...bad ass meksikancu s koijim nema zajebancije...no sir...

I moja pokojna baba je strašnija i opasnija od ovog Machetea iz filma. Machete iz trailera...e to je već neka druga priča...ali taj nikada nije uspio zakoračiti na veliko platno...

Problem upravo i je taj što se baš cijeli, ali apsolutno cijeli film vrti oko te vražje politike i emigranata, a najmanje oko Macheta i njegove osvete...

john_constantine

Post by john_constantine » 14 Jan 2011, 16:41

već sam rekao da se slažem s Dragonrageom. Već u intervju sam skužio da će biti naglasak na politici, ali nisam mislio da će time zatrpati cijeli film i uništiti grindhouse stil, zbog kojih obožavam njegov Planet terror. Ali Machete, baš prvih pet minuta grindhouse stil i ostalo sve ide lagano kvragu. Jbg sve, čak je i borba protiv Stevena Seagala razočaranje, kao i završna scena s njim. Ok, loš je glumac i to, ali ipak sam ga obožavao u akcijskim filmovima 80 - tih i stvarno su mogli dostojno napraviti tu scenu, bez obzira što se "usvinjio". :supz: Jednostavno nema više baš nikakvog razloga da pogledam u cijelosti film, a nema niti takvu "vrijednost" kao Kill Bill...

Ma recimo ovako, onaj petominutni red band trailer je sto puta bolji od cijelog filma. :mrgreen:
Ma kvragu sve, fake trailer je petsto puta bolji od cijelog filma. :facepalm:

A meksikanci i politika... ma mislim, stvarno me nije briga previše za to niti je trebalo dobiti toliku pozornost. Meksikanci/cigani - mala razlika...
Michel puši karu.

olio

Post by olio » 14 Jan 2011, 19:32

+1

chatterer

Post by chatterer » 15 Jan 2011, 18:38

ah pa to je onda totalna suprotnost u dojmovima :kokicarenje:

toliko filozofiranja i traženja mana u ovakvom filmu koji bi trebao biti čista zabava i opuštanje

Bub wrote:Ne kužim što svi kenjaju po toj politici, pa kakve veze...koliko filmova i to akcijskih je politički orijentirano. :?
ma nije samo to, ne sviđa apsolutno ništa nekima izgleda.
Srećom ima i nas koji smo znali uživati pa i mane filma ne doživljavamo ozbiljno :wink:

Dragonrage

Post by Dragonrage » 15 Jan 2011, 22:03

chatterer wrote:ah pa to je onda totalna suprotnost u dojmovima :kokicarenje:

toliko filozofiranja i traženja mana u ovakvom filmu koji bi trebao biti čista zabava i opuštanje

Srećom ima i nas koji smo znali uživati pa i mane filma ne doživljavamo ozbiljno :wink:
Stari moj...nema kod mene baš nikakvog filozofiranja i traženja mana. Ako pročitaš moje postove s početka ovog topica, vidio bi da sam se ja ovom filmu neizmjerno veselio, i da recimo znaš u kakvim sve filmovima uživam, uvjerio bi se da meni zaista ne treba mnogo za zabavu, i od ovog filma sam očekivao upravo to...zabavu u obliku krvoločnog meksikanca koji jebe mater svima koji mu stanu na put...ali to jednostavno nisam dobio...čak ni u tragovima... :(

Scarface

Post by Scarface » 15 Jan 2011, 22:13

chatterer wrote:ah pa to je onda totalna suprotnost u dojmovima :kokicarenje:

Bub wrote:Ne kužim što svi kenjaju po toj politici, pa kakve veze...koliko filmova i to akcijskih je politički orijentirano. :?
Ovo ti je iznimno bezobrazno, čisto da znaš.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

chatterer

Post by chatterer » 15 Jan 2011, 23:02

Dragonrage wrote: Stari moj...nema kod mene baš nikakvog filozofiranja i traženja mana. Ako pročitaš moje postove s početka ovog topica, vidio bi da sam se ja ovom filmu neizmjerno veselio, i da recimo znaš u kakvim sve filmovima uživam, uvjerio bi se da meni zaista ne treba mnogo za zabavu, i od ovog filma sam očekivao upravo to...zabavu u obliku krvoločnog meksikanca koji jebe mater svima koji mu stanu na put...ali to jednostavno nisam dobio...čak ni u tragovima... :(
evo vidiš, to pokušavam i reći, ja sam recimo dobio što sam tražio i zato sam zadovoljan.
Ako si uživao gledati Grindhouse, onda shvaćaš moj dojam o Machete;
mogu razumjeti da nisi zadovoljan, možda čak i osjećaš ono što ja osjećam nakon Expendablesa, u tom slučaju mi je sve jasno.
Scarface wrote:
ne znam što te uvrijedilo u tome, a baš sam se trudio napisati nešto što nikoga neće uvrijediti

Scarface

Post by Scarface » 16 Jan 2011, 00:14

chatterer wrote:
Scarface wrote:
ne znam što te uvrijedilo u tome, a baš sam se trudio napisati nešto što nikoga neće uvrijediti
E pa neuspješno. Ton ispada uzvišen i podrugljiv, jer "znati uživati" podrazumijeva nečiju superiornost nad nekim u "umijeću", čime se onog drugog automatski ponižava zbog nedostatka istog. Jednostavno kažeš da tebi te stvari nisu smetale i da ti je film super i to je to.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

chatterer

Post by chatterer » 16 Jan 2011, 02:58

nemoj zezati da si stvarno na taj način shvatio moje riječi :o

gle, ja nisam došao na ovaj forum nekoga vrijeđati i slično, tako da te to ne treba brinuti :D

Post Reply