he, raspričali se, vidim.

Ma ja sam uvijek za horore.

Ali nešto što smo pričali na zadnjem trash festivalu, ono što nedostaje na ovom forumu je baš to, rasprave. Mislim, sam sam, kao i remike 2 i dosta njih otvarao topice. Ajde, dobro, napucao sam svakakve horor filmove koje možete samo pijani gledati. Ali nisam primjetio da je bilo kakvih široki tekst o nekom filmu. Trebalo bi bolje poticati na rasprave ili nešto, a opet da se ne svodi ipak sve na jednu rečenicu...
Recimo, strip preacher. Na forumu nema puno onih koji su čitali strip, ali opet ima dosta zbog koji bi se moglo raspravljati, ne znam, o meni vrhunskoj sceni kada Custera prvi put dohvati "genesis", i ta "atomska eksplozija", i nacrtani kosturi, a maloprije su to bili njegove "ovce" koje je kritizirao u kafiću.
Ma nedostaje rasprave i slično, a čemu kada se većinom posvađate radi sitnica.

Moja je najveća greška što sam izlazio s krivim ljudima (ne s ovog foruma), pa onda ispadnu licemjerni, izoliranje i slično. I oni zadovoljni ako ti se obrate "jesi li dobro?" i nekoliko sati te niti ne primjećuju. A nakon razgovora s Ašowom, to je baš bilo ono... filmofilski razgovor na više područja.

Mislim, prvi put mogu ovako pričati o filmovima i raspravljati, a da nije ono nekakvi blesavi komentari, pa sada ga ne interesira, pa ne razumije bit i što sve... Jednostavno uživam u filmovima, obožavam filmove, mogu satima pričati o tome i slično. A isto tako i viceve, he.
A sada, ajde da kažem nešto, što već mislim na poslu, a ovo je prava prilika. Ono što me najviše smeta cijeli život je ta izoliranost od drugih. Grupni razgovori i slično, a i preko neta na forumima ima toga. Jbt, čovjek priča i ima "vodstvo", kužim, ali kvragu, sve druge gleda u lice i to, ali ja kao da ne postojim. Više djelujem poput nekog "krpelja" koji se prikrpao u grupnom razgovoru, nego sudionik u tom razgovoru o nekoj temi... Kužim da sam nagluh i da imam poteškoća s razumijevanjem drugih, naročito u društvu, ali... Zato sam ove godine našao određene ljude na poslu s kojima se dobro razumijem. Složio određene stvari i sada uživam u grupnom razgovoru bez problema, bez osjećaja da sam krpelj i bez te izolacije.
Ovaj forum najviše cijenim, ne samo radi filmova koji su mi najveća strast pored stripova i knjiga, nego i dobre ekipe.

Većinu sam upoznao i nisam stekao negativne dojmove, osim jednoga mulca koji se nije držao riječi (expendables

). A to što ovi koje sam upoznao misle, ajde, nadam se da sam ostavio pozitivan (i ukočen) dojam.

I baš ugodna atmosfera, bez osjećaja izolacije, uvijek spremni pomoći i sve to. A neki su me prošle godine baš iznenadili i drago mi je zbog toga. Makar sam već lijen za ići u Zg, ne sjećam se kada sam zadnji put uopće uspio naći se s nekim tamo, a da me u zadnji čas ne odjebe, pa se onda sam snalazim u Zg. Ali ajde, ima već tu nekih koje bi baš htio upoznati, bar ne bi imao problema s temom za razgovor.
Na forumu ću biti dok postoji. Za sebe znam da nemam pozitivnu budućnost, ali biti ću tu na forumu i samo o filmovima dok sam živ i dok sam u mogućnosti.

Naravno, nitko ne čita što napišem, ali ne obazirem se više.

Michel puši karu.