The Walking Dead (2010-)

Žanrovske TV serije, dokumentarci i slično.
Post Reply
Asfodel

Re: The Walking Dead (2010)

Post by Asfodel » 02 Dec 2010, 17:29

John_Ryder wrote:daj ovo se pretvara u teen sapunicu,onu sestru je trebalo prpoucat kolko je slinila po onoj mrtvoj :roll:
Meni je to bilo ok, jer je inače neralno koliko brzo svi uspijevaju nastaviti dalje kad im netko umre, općenito za sve filmove/serije pričam. :lol:
Ne znam, meni je stalo do vjernosti stvarnom životu. Kad ti netko umre, to je big deal.
Eto, toliko :lol:
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Otis.Driftwood

Post by Otis.Driftwood » 02 Dec 2010, 17:59

John_Ryder wrote:daj ovo se pretvara u teen sapunicu,onu sestru je trebalo prpoucat kolko je slinila po onoj mrtvoj :roll:
Voleo bi da vidim tebe kako ti bi reagovao kada bi ti neko umirao u narucju znajuci da ce da se pretvori u mindless freaka. :toimonster:

yakkazu

Post by yakkazu » 02 Dec 2010, 18:23

Otis.Driftwood wrote:A sta kaze strip ? Ipak se serija radi po stripu.
pa strip otprilike spojla one glavne momente stajaznam, ne ove detalje, jer su oni u seriji dosta izmijenjeni i nekih stvari uopce nema, no, u stripu, doslovno svaki strip (epizoda) je vrvjela od akcije, i opet je svaki lik fino razjasnjen i osvijetljen, tako da mi je ovoliko inacenje u seriji, i serviranje na tanjuru bas previse drame

Wendigo

Post by Wendigo » 02 Dec 2010, 23:15

Asfodel wrote:
Meni je to bilo ok, jer je inače neralno koliko brzo svi uspijevaju nastaviti dalje kad im netko umre, općenito za sve filmove/serije pričam. :lol:
Ne znam, meni je stalo do vjernosti stvarnom životu. Kad ti netko umre, to je big deal.
slažem se.

@ john ryder: kakve veze ima teen sapunica sa plakanjem nad mrtvom sestrom? :lol:
ja bih rekao da je to prirodna reakcija.

Decadentor

Post by Decadentor » 03 Dec 2010, 01:09

ma moze to i bolje (mora to bolje)
Image

Mistrija

Post by Mistrija » 03 Dec 2010, 09:05

Asfodel wrote:
Bas nekidan kontam u The Event seriji, cura vec par sati nakon je saznala da su joj majku ubili, trci, skace, ganja, istrazuje, raspituje se ko svi sretni. Sva zivnula doslovice. I bas mi glupo bilo. (Inace mi je ta serija grohnula odma nakon pilota koji me jest odusevio).
Uglavnom, moram biti iskren, malo je i meni predugo ta scena u Walking Dead trajala. Ali da je to tako jednostavno ugoditi, i naci mjeru izmedju realnosti i zabave za publiku...ne bi film bio to sto jest. Mislim kao umjetnost i industrija generalno.
Sa ovom kritikom se moram sloziti, možda su mogli nju i sestru malo više staviti u drugi plan, ostaviti samo osjećaj vremena tu, čisto realizma radi, a ovamo baciti fokus na neku drugu radnju, i onda opet vratiti na njih ali bez sestre koja je najednom "nastavila dalje kao da nista nije bilo naravno" , a ne ovako bas ih doslovice prikazivati svako malo na poprilicno duge periode... (ima toga i u stripu ali je nekako normalnije upakovano).
Da ne govorim o tome sto je generalno zavala kada je atmosfera u pitanju, jer u je stripu vec uveliko nastupila bila zima još u vijeme onog napada na kamp i ista je koliko se sjecam mozda i glavni razlog sto su odlucili da idu drugdje...nestaju zalihe, hladnoca, snijeg...a i zaparalo mi je oko kada su napustili kamp, sto nema scene iz stipa (jer zaboga zombi apokalipsa je) gdje naidju makar na jedno vozilo na sred puta koje ga je zakrcilo i moraju izaci da ga pomaknu, dok ih zombiji sustizu...ili eto bilo koja druga vrsta prepreke bi bila OK i logicna za ocekivati, na putevima u svijetu koji se raspada.
Jok, oni prođoše do centra ko nož kroz puter i to uz teatralnu muziku :? Ok malo ali ljudi dragi, zombijada je na snazi :axe:
"Born in lust, turn to dust. Born in sin, come on in."

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 03 Dec 2010, 10:35

ja inače ne padam na te srcedrapajuće situacije, ali ovo sa sestrama mi ni blizu nije bilo toliko dugo kao što ovdje par vas piše.

John_Ryder

Post by John_Ryder » 03 Dec 2010, 12:52

gle,od ove serije očekujem naravno dobru priču,ali i više akcije s tim jebenim zombijima,to je i bit svega,a ne neko cmoljakanje,naravno da se cijeni što je razrađena psihološka analiza likova bla bla,ali mi je fkt bilo dosadno to,a jbt to je serija,šta sad to ima veze sa mojim stvarnim životom,serija je počela super s prvim epizodama,ovo je sad stvarno malo predramski,al opet za to uzimam samo te scene di ova visi nad njoj i cmolji,trebali su malo to ubrzat,a baš sad seriju sa zombijima povezivat sa stvarnošću je malo lejm.

Wendigo

Post by Wendigo » 03 Dec 2010, 13:18

nebih rekao da je klanje zombija bit svega. mislim, serija bi bila poprilično glupava da se svodi samo na napucavanje i akciju.
ionako je scenarist izjavio kako je naglasak na preživjelima i njihovim odnosima/sudbinama, a zombiji su tu tek toliko, pošto je već izbilo major sranje sa tim virusom ili čime već... navodno se neće otkriti što je uzrokovalo zombie outbreak. yey!

darian

Post by darian » 03 Dec 2010, 17:30

Svi me likovi pomalo živciraju, neznam kog bi rađe vidio pojedenog :) ... a to je valda dobro, nastavit ću gledati i dalje zbog toga
What is Life?
"It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."

Horrorist

Post by Horrorist » 03 Dec 2010, 18:25

Vidim da se tu počelo uvelike raspravljati o previše melodramatiziranja u epizodama.
Dakle ljubitelji hard core makljaže još jednom "kažem ja" odstupite jer ovo nije za Vas.. :skrujufakju:

Kad bi netko pitao po čemu najviše pamtim serijal nakon 80-ak pročitanih brojeva koji su izašli dosad rekao bi:
po nevjerojatno dobro razrađenoj dramaturgiji i karakterizaciji likova (mislim da sam to već negdje i napisao)
Recimo Andrew Lincoln - Rick, mi je sve bolji i uvjerljiviji u seriji makar sam malo nade polagao u tog glumca.
SpoilerShow
a uskoro ćete svjedočiti i brojnim drugim velikim promjenama u karakterima ponaosob
Zato su te scene tu, da se nakon xxx epizoda sjetimo kakvi smo bili, kakvi trebamo biti, ali i kako je to sigurno prokleto teško biti u tim uvjetima.

Naravno tu si i zombiji kojih nikad dosta ali opet i dovoljno za ono što je pisac htio reći :P
When there is no more rooom in hell, the dead will walk the earth!

Josef K

Post by Josef K » 03 Dec 2010, 20:20

Tek sad pogledao 4. i 5.
Amy :cry:

Decadentor

Post by Decadentor » 03 Dec 2010, 22:43

Cini mi se da ce na kraju ostat mrtav kapital :zubifale:
Image

callac

Post by callac » 03 Dec 2010, 23:19

Zadro wrote:Tek sad pogledao 4. i 5.
Amy :cry:
lol, znači nisi skužio moj spoiler na fejsu kad sam velikim slovima tebi napisala there's us and the DEAD (misleći pri tome na Amy jer si rekao da ćeš njenu sliku staviti)
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

Asfodel

Post by Asfodel » 03 Dec 2010, 23:25

:lol: :lol:
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Post Reply