Machete (2010)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Post Reply
Bub

Re: Machete (2010)

Post by Bub » 24 Sep 2010, 23:14

Machete - 8.5/10

Nisam ni očekivao nešto pametno pošto to nije takav film, meni se dopao. Toliko preseravanja na jednom mjestu ajme hehe.
SpoilerShow
Curke su odlične u filmu, čak mama izgleda bolje od Lohanice :roll: Radnja...hmmm...mislim nema radnje. Ružni frajer koji roka sve okolo i još se pali ljepotica (Alba) na takvoga, ouh yeah. Malo je propagiranje meksičkih imigranata i sve što ide uz, ali meni to ne smeta. Akcije ima, možda bi bilo bolje da je veći/duži spektakl za kraj bio, sve u svemu što sam očekivao to sam i dobio.

Machete don't text. :zubifale:

Ašow

Post by Ašow » 25 Sep 2010, 01:06

Bub wrote:
SpoilerShow
Machete don't text. :zubifale:
SpoilerShow
Machete improvises. :zubifale:
--------
Last.fm

Unreal

Post by Unreal » 25 Sep 2010, 11:04

Meni je jako dobro sjeo film,jedino što mi je smetalo je to da je nasilje većinom bilo cgi(no dobro to se djelom može oprostiti jer bi dulje trajalo da se svaka scena ide raditi s make upom) i Jessica Alba je prejadna u filmu. Dobro znam da je treba sexy,ali je bezveze glumica i njen lik je dosadan usuprot drugima,mislim koj kurac je s onim govorom "we didn´t cross the border, the border crossed us" :skrujufakju: . Inače nadam se da će se ona šala ostvarit "Macheti kills" i "Macheti kills again" :prayer:

filmofil

Post by filmofil » 26 Sep 2010, 02:56

film je onako loš na skroz dobar način, prava zabava i ništa više, a bome nisam ni očekivao nekaj ozbiljnije pa nisam nikako razočaran...da je de niro imao ovakvu ulogu prije 10god mislim da bi mi se svijet urušio, al navikao me na ovakve glupave uloge u zadnje vrijeme pa mi je ovdje skroz dobro sjeo :D

danny trejo definitivno nije za glavnu ulogu bilo kojeg filma, previše je jednoličan i smiješan s tim izrazom licom kroz cijeli film :lol: motherfucker...on se treba pojaviti onako iznenada ko u desperadu gdje onda zasjeni glavnu facu skroz...ovako je nekako imao prevelik screen time s obzirom na svoje kapacitete

kaj se ženskog dijela glumačke postave tiče nemam se kaj žaliti, ko da se natječu koja će više seksi izgledati :mrgreen: ona neka na početku skroz gola, 2 blizanke medicinske sestre u minicama, jessica alba isto u jednoj sceni gola (i mokra :tonqe: ), a za lindsay lohan da ne govorim

ako ste voljeli planet terror segment svidjet će vam se i ovo, na istu foru je napravljeno pa ima onaj 'već viđeno' efekt, al samo bacite mozak na pašu i uživajte u ponuđenom
This is the Zodiac speaking.

Bub

Post by Bub » 26 Sep 2010, 03:13

filmophil wrote:film je onako loš na skroz dobar način,

al samo bacite mozak na pašu i uživajte u ponuđenom
:supz: :supz:

metallicat

Post by metallicat » 26 Sep 2010, 17:10

filmophil wrote:ako ste voljeli planet terror segment svidjet će vam se i ovo, na istu foru je napravljeno pa ima onaj 'već viđeno' efekt, al samo bacite mozak na pašu i uživajte u ponuđenom
sup :D
Image

chatterer

Post by chatterer » 26 Sep 2010, 21:41

filmophil wrote:film je onako loš na skroz dobar način, prava zabava i ništa više, a bome nisam ni očekivao nekaj ozbiljnije pa nisam nikako razočaran...da je de niro imao ovakvu ulogu prije 10god mislim da bi mi se svijet urušio, al navikao me na ovakve glupave uloge u zadnje vrijeme pa mi je ovdje skroz dobro sjeo :D

danny trejo definitivno nije za glavnu ulogu bilo kojeg filma, previše je jednoličan i smiješan s tim izrazom licom kroz cijeli film :lol: motherfucker...on se treba pojaviti onako iznenada ko u desperadu gdje onda zasjeni glavnu facu skroz...ovako je nekako imao prevelik screen time s obzirom na svoje kapacitete

kaj se ženskog dijela glumačke postave tiče nemam se kaj žaliti, ko da se natječu koja će više seksi izgledati :mrgreen: ona neka na početku skroz gola, 2 blizanke medicinske sestre u minicama, jessica alba isto u jednoj sceni gola (i mokra :tonqe: ), a za lindsay lohan da ne govorim

ako ste voljeli planet terror segment svidjet će vam se i ovo, na istu foru je napravljeno pa ima onaj 'već viđeno' efekt, al samo bacite mozak na pašu i uživajte u ponuđenom

8)

sad kad sam vidio Treja u ovoj ulozi, teško mi je zamisliti nekog drugog na njegovom mjestu

metallicat wrote: sup :D
ti si iznimka koja potvrđuje pravilo :mrgreen:

Asfodel

Post by Asfodel » 27 Sep 2010, 21:43

Meni je ovo bilo baš dobro! :tonqe:
Ipak da, nije kao Planet Terror, koji mu je uistinu superiorniji. Ovo je moglo biti više zabavno, to sam primjetila...nisam se dovoljno puta nasmijala. No svejedno sam ostala zadovoljna i nije mi ni u jednom trenu bio dosadan, čak su mi neakcijski dijelovi bili bolji od akcijskih. Trejo sasvim dobar, smetalo bi mi da je drukčiji i elokventnije napravljen, ovo je skroz bilo taman.
Od svih žena (koje su sve k a t a s t r o f a l n e) je najbolje legla M.Rodriguez, inače mi je previše badass-iritantna i najradije bih joj razbila njušku kad god je vidim, ali ovdje je baš ispala faca i prikladna ulozi. Najgora je Alba, nisam dosad ni znala koliko je loša glumica :prayer: :facepalm: (I Lohanici su se mogli potrudit naći sličniju dublericu za bazen :facepalm: :lol: al to nije tak bitno, ajd)...Kad smo kod lošosti uloga, nek se ženama pridruži i Seagal. Ostatak sve uglavnom korektno.
Ima nekoliko zbilja kul zabavnih scena i to je ono što će se pamtiti. Ako će nit nastavaka - bring it on :supz:
Last edited by Asfodel on 27 Sep 2010, 21:54, edited 1 time in total.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

john_constantine

Post by john_constantine » 27 Sep 2010, 21:52

ma film bi opet pogledao samo radi onih brutalnih scena nasilja. Preodlično. :mrgreen:
Michel puši karu.

Josef K

Post by Josef K » 27 Sep 2010, 22:37

Ko če dočekat 7.10. :cry:

pierre

Post by pierre » 28 Sep 2010, 00:25

105 minute ciste zabave! konacno je trejo odigrao glavnu ulogu, a seagal odigrao bilo kakvu ulogu u dobrom filmu...

Decadentor

Post by Decadentor » 28 Sep 2010, 00:26

pierre wrote:105 minute ciste zabave! konacno je trejo odigrao glavnu ulogu, a seagal odigrao bilo kakvu ulogu u dobrom filmu...
:lol: :lol: :supz: :supz:
Image

Ašow

Post by Ašow » 29 Sep 2010, 00:24

pierre wrote:105 minute ciste zabave! konacno je trejo odigrao glavnu ulogu, a seagal odigrao bilo kakvu ulogu u dobrom filmu...
EPIC :prayer:
--------
Last.fm

Wheel Smith

Post by Wheel Smith » 29 Sep 2010, 03:13

zabavan film..... za pustit mozak na pašu - 8/10 - zato jer me bas zabavio - jer sam prehlađen i nikakav
:supz: :supz:

Dragonrage

Post by Dragonrage » 04 Oct 2010, 16:19

IMO možda i najveće razočarenje godine s obzirom na očekivanja :? :(

I sve to zbog ubacivanja nepotrebne politike!!! Mislim, s jedne strane to je bilo i hrabro od Rodrigueza...pokušati ubaciti nešto ozbiljno poput političke poruke i kritke u film koji bi trebao biti tek jeftina hack and slash zabava...no IMO Rodriguez nije uspio u tome. Imam osjećaj da je više truda uložio u to kako da ubaci to u film i kako da prikaže tu političku nekorektnost naspram imigranata, nego da napravi čistokrvni explotation trash film u maniri tih jeftinih akcića C i B produkcije iz 80-ih sa pregršt ultra blesavog, pretjeranog nasilja i golotinje, i samim time u potpunosti uništio koncept.
IMO, film je bio najbolji u prvih 3-4 min, sve dok ne završi uvodna špica. Sve u tom dijelu je bilo savršeno...u rangu Planeta Terror! Pretjerano nasilje, golotinje na bacanje, bad ass Machete koji kolje sve oko sebe, sjebana grindhouse fotografija prepuna kracera, oštečenja i trzanja slike...to je Machete kakvog sam ja očekivao, i kakav je Machete trebao biti sudeći po trailerima...ali sve nakon toga je jednostavno dosadno!! Plus...Rodriguez kao da je zaboravio na te sitne vizulane grindhouse detalje poput izlizane fotografije prepune kracera i grešaka kao i svega ostaloga što je recimo Planet Terror učinilo savršenim grindhouse homagom. Sjeti se samo missing reel sekvence! Slično se dogodilo i Tarantinu s Death Proofom, ali to je neka druga priča.
Doduše, Rodriguez je uspio pogoditi gotovo sve ostale važne elemente koji ovaj film čine trash homageom...od loše glume i dijaloga, preko jeftinih efekata, pa sve do grešaka u kontinuitetu i sličnih elemenata, i sve to kao što rekoh dolazi u paketu i samo popravlja cjelokupni dojam, no nedovoljno. Jer na kraju se ispostavlja se da je ovo jedan od onih filmova u kojem su sve najbolje stvari već prikazane u trailerima...kako u onom fake, tako i u ovim official, iako je to trebala biti "tek kap u moru". Umjesto da bude pretjeran u svakom mogućem smislu, umjesto da bude zabavan od prve do zadnje minute...toga ima tek u naznakama. Machete je do kraja filma trebao sam pobiti barem 150-200 ljudi na mnogobrojne maštovite i pretjerano nasilne načine (kao što je u ostalom trailer i sugerirao), ali umjesto toga Machete je prikazan kao poprilično mlak lik, a nasilje je svedeno tek na ono nužno, te su u prvi plan gurnuti neki drugi, IMO nepotrebni likovi kao i jednako nepotrebni i pretjerani politički podtekst radnje kojem ovdje jednostavno nije mjesto.
Koga je uistinu briga za taj problem izuzev imigranata? Kome je Rodriguez htio prenjenti tu poruku? Kakvoj publici je onda namjenio obaj film? Čisto sumnjam da je 80% zainteresiranih za ovaj film očekivalo film sa političkom porukom! I čisto sumnjam da ga je barem 80% išlo gledat očekujući išta više od krvave, pretjerane zabave. Znam da ja nisam. Ali pribojavao sam se da bi upletanje politike u cjelu priču moglo ujebati film već od trenutka kad su počeli izbacivati prve clipove. Naime, prvih par clipova koji su bili izbačeni su svi redom bili politički usmjereni, bez imalo nasilja. U prvom Alba i Rodriguezica raspravljaju o ugnjetavanju naroda, zakonu koji je na strani Amerikanaca i slično...u drugom De Niro drži politički govor u kojem imigrante uspoređuje sa teroristima koje treba držati izvan granica Amerike...u trečem Trejo i Alba također trkeljaju o ugnjetavanju naroda itd. Tako se ne reklamira film o zajebanom meksikancu s kojim nema zajebancije!
Inače, kao jednu od zabavnijih stvari na kraju svega moram izdvojiti Seagala hahaha. Tako blesav i smiješan lik lik nisam vidio već dugo. Svakome govori da je budala i glup haha. A tek
SpoilerShow
njegova smrt
haha. Fajt ko fajt je bio bezveze, ali
SpoilerShow
smrt je bila izvrsna
. Scena kada Seagal unatoč tome što ima ogromu
SpoilerShow
mačetu zabijenu u trbuh stoji onako frajeri ispred Machete i sere mu kako to za njega nije ništa i kako bi ga mogao ubiti ko iz pičke samo kad bi htio
je jednostavno pamaćenje. A tek izvođenje
SpoilerShow
harakirija koje izvede s obzirom da je Machete napravio tako loš posao i nije ga uspio sam iz prve ubiti
... :lol:

Ali sve u svemu, kako bi ono ameri rekli, "movie didn't deliver the goods". Ako Rodriguez zaista bude i išao raditi nastavke koji će pretpostavljam završtiti DTV, neka se okani pretencioznih ideja i poruka i nek publici isporuči ono što se od njega (i od Machete-a) očekuje - hack and slash zabavu sa hektolitrima krvi do koljena.

Post Reply