Serijske ubojice stvarni monstrumi..

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Post Reply
Andrej

Re: Serijske ubojice stvarni monstrumi..

Post by Andrej » 19 Sep 2010, 21:53

elrania wrote:
Andrej wrote: Inteligentno povezuješ stvari. :prayer:
moram, to mi je (buduća) profesija :lol:
Pa makar se pohvali - koja tačno? :supz:
We're all mad here...

elrania

Post by elrania » 19 Sep 2010, 21:54

ma psihologija

Andrej

Post by Andrej » 19 Sep 2010, 22:00

elrania wrote:ma psihologija
Woooooww :jawbreaker:
Težak posao, pun tuđih problema, sklon uništavanju ličnog života, ali je makar loše plaćen :lol:
Kad smo već kod toga, imam jednu dilemu.....
Zezam se, znam da se najverovatnije ježiš na mešanje psihijatara i psihologa. :supz:
We're all mad here...

elrania

Post by elrania » 19 Sep 2010, 22:10

Andrej wrote:
elrania wrote:ma psihologija
Zezam se, znam da se najverovatnije ježiš na mešanje psihijatara i psihologa. :supz:
poštujem jedno i drugo i to je jedino kako se osjećam u vezi bilo čega što se priča o tim profesijama. :)
osobno mi je psihijatrija zvučala izazovnije kad sam birala kamo bih, ali sam iz određenih razloga ipak posegnula za psihologijom.
u svakom sam slučaju prezadovoljna, jer sam nekoliko godina posvetila studiju nečeg drugog gdje sam osjetila ogromnu ispraznost.

a i ovo 'težak posao, pun tuđih problema itd.' - naravno, al koliko god sam cmoljava ličnost, jedino mi raditi takvo što ima smisla. a kad ti je pol familije u medicinskim profesijama gdje se svaki dan bavi s ljudima, osjećaš se ko da ti je već genetski predodređeno kamo ti trebaš ići. :lol:

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 20 Sep 2010, 01:07

Neki ljudi su jednostavno rođeni zli... kao recimo Ted Bundy ili dr. Shiro Ishii (doduše ovaj je bio samo masovni ubojica)...
I ne treba razbijati glavu zašto ili zbog čega?

Evo jedno pitanje:

Zašto kad vuk uđe u tor gdje je recimo 20 ovaca ne ubije jednu, nego ih pokolje svih 20?
Slična je stvar i kod lisice ili kune kad uđu u kokošinjac...

Serial killer filmovi su jako slični giallo i slasher filmovima, ali opet sva tri podžanra su različita...ili nisu? Što vi mislite?
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

filmofil

Post by filmofil » 20 Sep 2010, 01:26

ako ćemo o filmovima onda nek se za to otvori posebna tema

ali ukratko, po meni je giallo sofisticirana verzija slashera, SKORO pa su sinonimi, ali ipak kad mi netko kaže riječi giallo i slasher za svaki pojam zamislim drugu sliku u glavi

a što se tiče toga da genetika postavlja uvjete, e pa to vrijedi u slučaju nekih ljudi, ali mislim da se serijski ubojice razlikuju od običnog pakosnog budale koji svima želi zlo, zato se i mogu prilagoditi normalnom životu...npr rode se zakinuti za osjećaj empatije i to je sve što genetika obavi, ali kasnije okolina oblikuje tu nakupinu stanica u nešto puno gore...koji to zloglasni serijski ubojica nije imao nekakve pizdarije u djetinjstvu?
This is the Zodiac speaking.

Asfodel

Post by Asfodel » 20 Sep 2010, 01:30

filmophil wrote:ako ćemo o filmovima onda nek se za to otvori posebna tema

ali ukratko, po meni je giallo sofisticirana verzija slashera, SKORO pa su sinonimi, ali ipak kad mi netko kaže riječi giallo i slasher za svaki pojam zamislim drugu sliku u glavi

a što se tiče toga da genetika postavlja uvjete, e pa to vrijedi u slučaju nekih ljudi, ali mislim da se serijski ubojice razlikuju od običnog pakosnog budale koji svima želi zlo, zato se i mogu prilagoditi normalnom životu...npr rode se zakinuti za osjećaj empatije i to je sve što genetika obavi, ali kasnije okolina oblikuje tu nakupinu stanica u nešto puno gore...koji to zloglasni serijski ubojica nije imao nekakve pizdarije u djetinjstvu?
Srđan Mlađan. Za taj ti primjer mogu jamčiti. :lol:

Normalno da te ne mislim zajebavati samo s jednim primjerom, ima njih, sve je stvar proučavanja. Na novije svjetski poznate serijske ubojice se gotovo ne obaziremo. Pamtimo ove po kojima su snimljeni filmovi i sl..

Fascinira i psihološki profil žena koje se preko medija zaljubljuju u psihotične osuđene ubojice i kontaktiraju ih pismima, udaju se za njih...i sl.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

filmofil

Post by filmofil » 20 Sep 2010, 01:42

Code: Select all

No počeci tragedije datiraju još iz Srđanove djetinje dobi, konkretnije, dok je imao nepunih 12 godina.
Biografija Srđana Mlađana prepuna je neobičnih obrata »dobro - zlo«.
ali on niti ne spada u ono što bi ja stavio kao serijski ubojica, tj on niti nije to, njemu je ubijanje bilo nužno za druge stvari, a ne da zadovolji neku svoju potrebu

Decadentor

Post by Decadentor » 20 Sep 2010, 01:46

Asfodel wrote:
filmophil wrote:ako ćemo o filmovima onda nek se za to otvori posebna tema

Srđan Mlađan. Za taj ti primjer mogu jamčiti. :lol:

Normalno da te ne mislim zajebavati samo s jednim primjerom, ima njih, sve je stvar proučavanja. Na novije svjetski poznate serijske ubojice se gotovo ne obaziremo. Pamtimo ove po kojima su snimljeni filmovi i sl..

Fascinira i psihološki profil žena koje se preko medija zaljubljuju u psihotične osuđene ubojice i kontaktiraju ih pismima, udaju se za njih...i sl.
ili su balavice koje bi bile cool i mracne :lol: ili su to zene koje traze osjecaj vece sigurnosti i misle da du mogu tamo pronac.... (ali nikad neznas)
Image

filmofil

Post by filmofil » 20 Sep 2010, 01:49

pa ima 'ono nešto' na tim licima psihopata, nešto što privlači...bez zajebancije, nije to ništa čudno što žene šalju pisma i dive se takvim ljudima

Asfodel

Post by Asfodel » 20 Sep 2010, 01:54

filmophil wrote:

No počeci tragedije datiraju još iz Srđanove djetinje dobi, konkretnije, dok je imao nepunih 12 godina.
ali on niti ne spada u ono što bi ja stavio kao serijski ubojica, tj on niti nije to, njemu je ubijanje bilo nužno za druge stvari, a ne da zadovolji neku svoju potrebu
To što si citirao nema veze s nekom traumom koja mu se dogodila, nego s godinama kad je officialy nešto loše prvi put napravio (neka pljačka ili krađa). Ako pomnije promotriš citat, upravo o tako nečemu i govori. :)
Možda ne spada u strogu definicija serijskog ubojice, slažem se...al onda i još neki "velikani" :lol: ne bi isto tako moožda mogli tu ići (jer se ne gleda samo broj žrtava, nego i jako kratak vremenski razmak između svakog ubojstva).

A što se tiče žena, stručnjaci ih sve trpaju u isti koš po profilima bez obzira na dob i druge čimbenike različitosti. I ta su proučavanja jako zanimljiva. I nisu baš u stilu ima nešto u njima, kome se ne bi svidjeli, malo su to ozbiljniji slučajevi u glavama takvih žena. Al nije tema..
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 20 Sep 2010, 02:06

filmophil wrote:

Srđan nije serijski ubojica nego obični kriminalac i ludi ubojica...

Jedini serijski ubojica na prostorima Ex Juge je bio Metod Trobec i jedna žena trovačica koja je ubijala na početku 1900-te...
Ne znam što je sa Makedoncima Viktorom Karamarkovim i Vladom Tanevskim, ali Karamarkov bi mogo biti serijski ubojica po onome što pišu novine...ali moram više pročiati o slučaju što i kako i sl.
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

Andrej

Post by Andrej » 20 Sep 2010, 02:17

dr_gonzo wrote: Jedini serijski ubojica na prostorima Ex Juge je bio Metod Trobec i jedna žena trovačica koja je ubijala na početku 1900-te...
Ovo je stvar zbog koje bi trebalo da smo ponosni
We're all mad here...

Decadentor

Post by Decadentor » 20 Sep 2010, 02:20

Image

filmofil

Post by filmofil » 20 Sep 2010, 02:23

da, odlična mi je ta tema, ali ne bavi se baš serijskim ubojicama, a mi smo konkretno zapeli za njih

Post Reply