Pa makar se pohvali - koja tačno?elrania wrote:moram, to mi je (buduća) profesijaAndrej wrote: Inteligentno povezuješ stvari.![]()
Serijske ubojice stvarni monstrumi..
- Andrej
Re: Serijske ubojice stvarni monstrumi..
We're all mad here...
- elrania
- Andrej
Wooooowwelrania wrote:ma psihologija
Težak posao, pun tuđih problema, sklon uništavanju ličnog života, ali je makar loše plaćen
Kad smo već kod toga, imam jednu dilemu.....
Zezam se, znam da se najverovatnije ježiš na mešanje psihijatara i psihologa.
We're all mad here...
- elrania
poštujem jedno i drugo i to je jedino kako se osjećam u vezi bilo čega što se priča o tim profesijama.Andrej wrote:Zezam se, znam da se najverovatnije ježiš na mešanje psihijatara i psihologa.elrania wrote:ma psihologija
osobno mi je psihijatrija zvučala izazovnije kad sam birala kamo bih, ali sam iz određenih razloga ipak posegnula za psihologijom.
u svakom sam slučaju prezadovoljna, jer sam nekoliko godina posvetila studiju nečeg drugog gdje sam osjetila ogromnu ispraznost.
a i ovo 'težak posao, pun tuđih problema itd.' - naravno, al koliko god sam cmoljava ličnost, jedino mi raditi takvo što ima smisla. a kad ti je pol familije u medicinskim profesijama gdje se svaki dan bavi s ljudima, osjećaš se ko da ti je već genetski predodređeno kamo ti trebaš ići.
- dr_gonzo
Neki ljudi su jednostavno rođeni zli... kao recimo Ted Bundy ili dr. Shiro Ishii (doduše ovaj je bio samo masovni ubojica)...
I ne treba razbijati glavu zašto ili zbog čega?
Evo jedno pitanje:
Zašto kad vuk uđe u tor gdje je recimo 20 ovaca ne ubije jednu, nego ih pokolje svih 20?
Slična je stvar i kod lisice ili kune kad uđu u kokošinjac...
Serial killer filmovi su jako slični giallo i slasher filmovima, ali opet sva tri podžanra su različita...ili nisu? Što vi mislite?
I ne treba razbijati glavu zašto ili zbog čega?
Evo jedno pitanje:
Zašto kad vuk uđe u tor gdje je recimo 20 ovaca ne ubije jednu, nego ih pokolje svih 20?
Slična je stvar i kod lisice ili kune kad uđu u kokošinjac...
Serial killer filmovi su jako slični giallo i slasher filmovima, ali opet sva tri podžanra su različita...ili nisu? Što vi mislite?
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "
- Charles Bukowski -
- Charles Bukowski -
-
filmofil
ako ćemo o filmovima onda nek se za to otvori posebna tema
ali ukratko, po meni je giallo sofisticirana verzija slashera, SKORO pa su sinonimi, ali ipak kad mi netko kaže riječi giallo i slasher za svaki pojam zamislim drugu sliku u glavi
a što se tiče toga da genetika postavlja uvjete, e pa to vrijedi u slučaju nekih ljudi, ali mislim da se serijski ubojice razlikuju od običnog pakosnog budale koji svima želi zlo, zato se i mogu prilagoditi normalnom životu...npr rode se zakinuti za osjećaj empatije i to je sve što genetika obavi, ali kasnije okolina oblikuje tu nakupinu stanica u nešto puno gore...koji to zloglasni serijski ubojica nije imao nekakve pizdarije u djetinjstvu?
ali ukratko, po meni je giallo sofisticirana verzija slashera, SKORO pa su sinonimi, ali ipak kad mi netko kaže riječi giallo i slasher za svaki pojam zamislim drugu sliku u glavi
a što se tiče toga da genetika postavlja uvjete, e pa to vrijedi u slučaju nekih ljudi, ali mislim da se serijski ubojice razlikuju od običnog pakosnog budale koji svima želi zlo, zato se i mogu prilagoditi normalnom životu...npr rode se zakinuti za osjećaj empatije i to je sve što genetika obavi, ali kasnije okolina oblikuje tu nakupinu stanica u nešto puno gore...koji to zloglasni serijski ubojica nije imao nekakve pizdarije u djetinjstvu?
This is the Zodiac speaking.
- Asfodel
Srđan Mlađan. Za taj ti primjer mogu jamčiti.filmophil wrote:ako ćemo o filmovima onda nek se za to otvori posebna tema
Normalno da te ne mislim zajebavati samo s jednim primjerom, ima njih, sve je stvar proučavanja. Na novije svjetski poznate serijske ubojice se gotovo ne obaziremo. Pamtimo ove po kojima su snimljeni filmovi i sl..
Fascinira i psihološki profil žena koje se preko medija zaljubljuju u psihotične osuđene ubojice i kontaktiraju ih pismima, udaju se za njih...i sl.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
-
filmofil
Code: Select all
No počeci tragedije datiraju još iz Srđanove djetinje dobi, konkretnije, dok je imao nepunih 12 godina.
Biografija Srđana Mlađana prepuna je neobičnih obrata »dobro - zlo«.This is the Zodiac speaking.
- Decadentor
ili su balavice koje bi bile cool i mracneAsfodel wrote:Srđan Mlađan. Za taj ti primjer mogu jamčiti.filmophil wrote:ako ćemo o filmovima onda nek se za to otvori posebna tema
Normalno da te ne mislim zajebavati samo s jednim primjerom, ima njih, sve je stvar proučavanja. Na novije svjetski poznate serijske ubojice se gotovo ne obaziremo. Pamtimo ove po kojima su snimljeni filmovi i sl..
Fascinira i psihološki profil žena koje se preko medija zaljubljuju u psihotične osuđene ubojice i kontaktiraju ih pismima, udaju se za njih...i sl.

-
filmofil
pa ima 'ono nešto' na tim licima psihopata, nešto što privlači...bez zajebancije, nije to ništa čudno što žene šalju pisma i dive se takvim ljudima
- Asfodel
To što si citirao nema veze s nekom traumom koja mu se dogodila, nego s godinama kad je officialy nešto loše prvi put napravio (neka pljačka ili krađa). Ako pomnije promotriš citat, upravo o tako nečemu i govori.filmophil wrote:ali on niti ne spada u ono što bi ja stavio kao serijski ubojica, tj on niti nije to, njemu je ubijanje bilo nužno za druge stvari, a ne da zadovolji neku svoju potrebuCode: Select all
No počeci tragedije datiraju još iz Srđanove djetinje dobi, konkretnije, dok je imao nepunih 12 godina. Biografija Srđana Mlađana prepuna je neobičnih obrata »dobro - zlo«.
Možda ne spada u strogu definicija serijskog ubojice, slažem se...al onda i još neki "velikani"
A što se tiče žena, stručnjaci ih sve trpaju u isti koš po profilima bez obzira na dob i druge čimbenike različitosti. I ta su proučavanja jako zanimljiva. I nisu baš u stilu ima nešto u njima, kome se ne bi svidjeli, malo su to ozbiljniji slučajevi u glavama takvih žena. Al nije tema..
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- dr_gonzo
Srđan nije serijski ubojica nego obični kriminalac i ludi ubojica...filmophil wrote:ali on niti ne spada u ono što bi ja stavio kao serijski ubojica, tj on niti nije to, njemu je ubijanje bilo nužno za druge stvari, a ne da zadovolji neku svoju potrebuCode: Select all
No počeci tragedije datiraju još iz Srđanove djetinje dobi, konkretnije, dok je imao nepunih 12 godina. Biografija Srđana Mlađana prepuna je neobičnih obrata »dobro - zlo«.
Jedini serijski ubojica na prostorima Ex Juge je bio Metod Trobec i jedna žena trovačica koja je ubijala na početku 1900-te...
Ne znam što je sa Makedoncima Viktorom Karamarkovim i Vladom Tanevskim, ali Karamarkov bi mogo biti serijski ubojica po onome što pišu novine...ali moram više pročiati o slučaju što i kako i sl.
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "
- Charles Bukowski -
- Charles Bukowski -
- Andrej
Ovo je stvar zbog koje bi trebalo da smo ponosnidr_gonzo wrote: Jedini serijski ubojica na prostorima Ex Juge je bio Metod Trobec i jedna žena trovačica koja je ubijala na početku 1900-te...
We're all mad here...
- Decadentor
-
filmofil
da, odlična mi je ta tema, ali ne bavi se baš serijskim ubojicama, a mi smo konkretno zapeli za njih