Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
marcato

Post by marcato » 28 Nov 2009, 12:58

john_constantine wrote:Omen 2 - odličan i napeti nastavak s strašnim scenama smrti, dobrim likovima, par brutalnih scena (crnac u dizalu), dobre radnje, i sjajan završetak. 4/5

Da.....slazem se........taj nastavak je svakako respektabilan....zadrzava onu atmosferu iz prvog dijela sto se u kasnijim nastavcima vise nije ponovilo.

Po meni je cak i suludo sto su se uopce snimali nastavci (3 i 4) ali eto....

Filmoznalac

Post by Filmoznalac » 28 Nov 2009, 14:11

Final Destination 4

Film je užasan i evo zašto:

Sam koncep je izlizan i s vremenom sve postaje dosadno, likovi su toliko plosnati i loše odglumljeni da sam jedva čekao kad će više poginuti da me više prestanu mučiti, priča je i više nego jednostavna- uopče je nema samo hrpa napaljenih, praznoglavih tinejđera koji moraju umrijeti, načini umiranja su loše smišljeni (prevelika uporaba specialnih efekata) i odvratni do bola, ja sam navikno gledati krvave filmove ali me ništa nije moglo pripremiti da uvaj degutantni splater, scena seksa nema veze s ničim, jednostavno je tu jer ju svaki horor treba imati, kada smo već kod horora ovaj film nebi uplašio niti djete u vrtiću nego bi ga samo natjerao da povraća, kraj filma je užasan i tako dalje i tako dalje...

Izbjegavajte put bez povratka u širokom luku ako vam je imalo stalo do vaše inteligencije.
UPOZORENI STE!!!

3.5/10

Drag me to hell

Film je rađen u stilu Evil Deada, dakle, čista zabava za gledatelja. Ali meni osobno, ovo nije ni 'h' od horora. Sam Raimi rabi čistu metodu atraktivnih efekata s ciljem da zabavi gledatelja. I u tome naravno uspijeva. Ali očekivati nekakav suspense i dublju priču je promašaj. Također, lik sa glavnom ženskom je pogođen, koja se uvaljiva u nadnaravne probleme. Zasmetao me njezin dečko koji ovaj film čini blagom komedijom iako to nije ali je osjeti neka komična atmosfera kao u drugom ili trečem nastavku Evil Deada. Zadnja scena mi je predvidljiva i očekivana ali je tehnički napravljena dobro i upravo zadnji kadar odaje cover filma i naslov samoga filma. U moru horora sa forsiraninjem krvi i mučenja i antipatičnih likova, Drag Me To hell je pravo osvježenje i nudi zagarantiranu zabavu - ali ne i nešto više od toga. Kao što su mnogi već naveli, neke će vas scene nasmijati, dok će vam druge zgaditi život, jezivih scena gotovo da i nema, kao ni klasičnih horor prekenjavanja, ali to je Raimi, pravi Raimi kakvog želimo i moramo gledati.

8/10

I nisam nigdje kopirao, neznam otkuda vam to. Nisam, ovo je sve moje :wink:
ryder gubi svu nadu i samo osjeti oštricu srpa kako ga je probola kroz rame i lagano klizeći kroz polovicu vrata, pada na pod, a čovjek srp odlazi, ali mu nešto ispada, Ryder polagano umire

john_constantine

Post by john_constantine » 28 Nov 2009, 14:16

Michel puši karu.

Filmoznalac

Post by Filmoznalac » 28 Nov 2009, 14:22

Da :roll: ne vidim di je tu šta kopirano, baš ste ifsustrirani nekako

E da, zanimljivo da ti constantine, baš čitam po forumu hr kada si pisao u vezi SAW-a i screama, popljuvao si ih do nebesa, a onda nedavno i hvališ do nebesa baš ovdje, očito nemaš svoje mišljenje, toliko Smile
Last edited by Filmoznalac on 28 Nov 2009, 14:25, edited 1 time in total.
ryder gubi svu nadu i samo osjeti oštricu srpa kako ga je probola kroz rame i lagano klizeći kroz polovicu vrata, pada na pod, a čovjek srp odlazi, ali mu nešto ispada, Ryder polagano umire

Filmoznalac

Post by Filmoznalac » 28 Nov 2009, 14:23

Ghostface wrote:
John_Ryder wrote:bilo je i vrijeme :roll:
Isfustrirani :D

Wendigo

Post by Wendigo » 28 Nov 2009, 14:35

u večini slučajeva trollovi su ti koji su isfrustrirani.

john_constantine

Post by john_constantine » 28 Nov 2009, 16:14

Filmoznalac wrote:
Da :roll: ne vidim di je tu šta kopirano, baš ste ifsustrirani nekako

E da, zanimljivo da ti constantine, baš čitam po forumu hr kada si pisao u vezi SAW-a i screama, popljuvao si ih do nebesa, a onda nedavno i hvališ do nebesa baš ovdje, očito nemaš svoje mišljenje, toliko Smile
nađi mi taj link. :lol Za saw se sjećam da sam pljuvao, ali to je bilo prije nego sam gledao film. A scream, tu se ne sjećam zašto. :lol:
Michel puši karu.

bakero

Post by bakero » 28 Nov 2009, 19:52

Maximum overdrive - jedan od najdosadnijih Kingovih filmova, izuzev AcDc soundtracka u filmu ništa posebno nema, čak se usudim reć prilično glupavo ostvarenje 4/10
FREDDIE MERCURY GOD OF ROCK!!!
Deeeeeeeeeeeeeeeeeo.......alright.... Gone but not forgotten!
R.I.P.

A$H

Post by A$H » 28 Nov 2009, 20:16

bakero wrote:Maximum overdrive - jedan od najdosadnijih Kingovih filmova, izuzev AcDc soundtracka u filmu ništa posebno nema, čak se usudim reć prilično glupavo ostvarenje 4/10
to je i on skuzio..zasto vise nije niti jedan film rezirao..lol..i bolje..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Bad Seed

Post by Bad Seed » 28 Nov 2009, 22:27

pontypool - odličan film.

Decadentor

Post by Decadentor » 29 Nov 2009, 03:55

The Descent - fim je dosta dobar, nista specijalno, ali svidja mi se, a i onaj non horror dio filma mi je bio dosta zanimljiv tako da 7/10
Image

Boby

Post by Boby » 29 Nov 2009, 04:14

A$H wrote:
bakero wrote:Maximum overdrive - jedan od najdosadnijih Kingovih filmova, izuzev AcDc soundtracka u filmu ništa posebno nema, čak se usudim reć prilično glupavo ostvarenje 4/10
Meni je film čisto solidan za jedno trash ostvarenje.

cactus

Post by cactus » 29 Nov 2009, 08:17

Boby wrote:
A$H wrote:
Pa da,film nije loš i ima dobru ideju,
Taktika je kad znaš što da radiš kad nešto može da se uradi.
Strategija je kad znaš šta da radiš kad ništa ne može da se uradi.

marcato

Post by marcato » 29 Nov 2009, 12:53

cactus wrote:
Boby wrote:
A$H wrote: to je i on skuzio..zasto vise nije niti jedan film rezirao..lol..i bolje..
Pa da,film nije loš i ima dobru ideju,

Da....upravo tako......Stephen King nije za reziju sto se pokazalo u tom filmu.....vjerovatno bi film dobio zanimljiviji profil da ga se svojevremeno uhvatio neki
mladi reziser pun entuzijazma ili recimo Peter Jackson :D ....u vremenu kad je briljirao sa svojim kultnim ostvarenjima.

Sjecam se da se Stephen King nije slagao sa Kubrick-ovom adaptacijom Shining-a ( cisto o njegovom ukusu prebacivanja njegovih dijela u pokretne slike).....sto nije odvratilo iskrene fun-ove od te verzije. Po meni osobno...one serije The Shining iz 1990 (koje je sam King pohvalio) ne mogu ni primirisati onoj turobnoj i jezivoj atmosferi iz Kubrickove verzije.

Boby

Post by Boby » 29 Nov 2009, 13:00

To je zato kaj Kubrickova verzija djeluje previše Kubrickovski a i Nicholsonova snažna interpretacija uzela je danak od ostatka filma dok se kod one potonje baš kuži da je adaptacija Kinga jer ima onu njegovu tipičnu atmosferu. Da kojim slučajem gledam Kubrickovu verziju bez ikakvog prethodnog info-a nikada ne bih pomislio da je riječ o adaptiranju Kinga.

Post Reply