mene istocallac wrote:Mene samo zanima odakle si ovo prepisao...Filmoznalac wrote:American Psycho
Iako se film može pohvaliti izuzetno jakom glumačkom postavom, veliki broj likova je protračen ili nema nikakvu dramatursku svrhu. Najeklatantniji primjer je Dafoev lik detektiva, kojemu je posvećena velika pažnja da bi bez ikakvog objašnjenja nestao na polovici filma. A i sam tumač naslovne uloge Christian Bale teško da će imati nekog posebnog razloga da istakne AMERIČKI PSIHO kao svijetlu točku svoje karijere - njegov Batman ima previše groteskne manire da bi ga itko shvatio ozbiljno, bilo kao poslovnog čovjeka ili kao psihopatskog ubojicu. No, od glume u ovom filmu najviše na živce ide to što su Turner i Harron podlegle istoj onom sindromu koji je potopio filmove mnogo poznatijih i talentiranijih filmskih velikana. Zavrsnica filma predstavlja nešto najgore što se može zamisliti - istovremeno je maksimalno predvidljiva i klišejizirana, a istovremeno ništa ne odgovara na nikakva pitanja i umjesto toga me davi nekakvim pseudointelektualnim monolozima glavnog junaka. Ipak mora se priznati da film ima par svijetlih, gotovo tarantinovskih, trenutaka (kao u scenama u kojima Batman daje detaljno objašnjenje svoje opčinjenosti pop-ikonama 80-tih, oni prekratko traju da bi popravili opći dojam. Na kraju AMERIČKOG PSIHA ostaje gorak okus pri pomisli Što bi od ovog materijala uČinili Verhoeven i Tarantino.
3.5/10