Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
Asfodel

Post by Asfodel » 29 Mar 2009, 14:38

Dobra misao Boby, da je poanta filma sam gledatelj... Bilo kako bilo, meni je film 9/10

Striček Haneke, ako ovo čitate, ja vas volim :D
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

sikeone

Post by sikeone » 29 Mar 2009, 15:55

Bad Influence-odličan triler iz 92 godine sa James Spaderom i Robom Loweom kojim sam uspio tek nedavno nabavit na dvdu.
J...š film u kojem nema tuče

elrania

Post by elrania » 29 Mar 2009, 16:21

ong bak 2 [2008]

ovo mi je bio jedan od rijetko ocekivanih filmova i u konacnici je dosta mlako zadovoljio ta ocekivanja.
nazalost, tokom skoro puna dva sata sam imala dojam da gledam bajku - dakle, plitki dijalozi, banalna prica i neuvjerljivo predstavljanje iste.
nisu ni ong bak a ni tom yum goong imali nesto pretjerano razvijene te elemente, ali opet su 'zarili i palili' jace nego ovaj film.
mozda ne bih bila ovakvih dojmova da se nisam toliko veselila ovom filmu s obzirom da su mi ova druga dva bili nesto predobro...
u globalu mi sve ovo djeluje strasno nepovezano i prekrcato raznim scenama borbe koje same po sebi jesu mnogo nice, ali uopce ne diraju previse, jer nemaju jasan prijelaz s prijasnjih scena i pomalu su zamorne kad se samo tako nizu.
posljednji veliki fight je zbilja impresivan i tony zna svoj posao, te mi zbog toga film ipak ima nesto dobro u sebi, ali zao mi je sto je to i jedino dobro.
no ajde, i vizualno je sasvim u redum, te mi se jako svida vremenski period u koji je smjestena prica...no ni to nije bas dovoljno da se osjecam zadovoljno ponudenim
sumnjam da ce se gledati jos jednom ko sto je bio slucaj s ona dva spomenuta.

5/10

A$H

Post by A$H » 29 Mar 2009, 17:10

elrania wrote:ong bak 2 [2008]

ovo mi je bio jedan od rijetko ocekivanih filmova i u konacnici je dosta mlako zadovoljio ta ocekivanja.
nazalost, tokom skoro puna dva sata sam imala dojam da gledam bajku - dakle, plitki dijalozi, banalna prica i neuvjerljivo predstavljanje iste.
nisu ni ong bak a ni tom yum goong imali nesto pretjerano razvijene te elemente, ali opet su 'zarili i palili' jace nego ovaj film.
mozda ne bih bila ovakvih dojmova da se nisam toliko veselila ovom filmu s obzirom da su mi ova druga dva bili nesto predobro...
u globalu mi sve ovo djeluje strasno nepovezano i prekrcato raznim scenama borbe koje same po sebi jesu mnogo nice, ali uopce ne diraju previse, jer nemaju jasan prijelaz s prijasnjih scena i pomalu su zamorne kad se samo tako nizu.
posljednji veliki fight je zbilja impresivan i tony zna svoj posao, te mi zbog toga film ipak ima nesto dobro u sebi, ali zao mi je sto je to i jedino dobro.
no ajde, i vizualno je sasvim u redum, te mi se jako svida vremenski period u koji je smjestena prica...no ni to nije bas dovoljno da se osjecam zadovoljno ponudenim

5/10
Ong Bak 2 - 2/5 - ahh..najvece razocaranje ove godine..od azijaca..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Studeni

Post by Studeni » 29 Mar 2009, 19:07

A$H wrote:sad se jos treba original pogledat..
uh, ponovit ćeš si patnju čitajući reakciju na remake, jer je remake kadar po kadar skinuti orginal uz neznatne izmjene.... :lol:
original mi je trunku simpatičniji, jer mi je taman za tu istu trunku više uznemirujući...
Haneke mi je u love-hate šemi općenito. Bit će da ti spadaš u hate :wink:
Another swig,
One last gulp,
One more tablet to pop,
Anything to get me to start
working on what I’ve been putting off

dr mladjo

Post by dr mladjo » 29 Mar 2009, 19:13

The International (2009)-sličan insideru i michaleu claytonu,ali lošiji.scena u muzeju je stvarno bila nepotrebna.očekivao bih od onakvih negativaca malo suptilniji način rješavanja problema 7/10
Space Chimps (2008).kao space cowyboys ali samo s mamunima..svašta se tu natrpalo.istina bilo je tu i komičnih scena,ali jednostavo ni blizu kvaliteti animiranih filmova koji su izašli prošle godine..4,5/10
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings

GreenHornet

Post by GreenHornet » 29 Mar 2009, 23:16

"Terminal"
8,5/10
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

Khaos[]

Post by Khaos[] » 29 Mar 2009, 23:18

A$H wrote:
elrania wrote:ong bak 2 [2008]

5/10
Ong Bak 2 - 2/5 - ahh..najvece razocaranje ove godine..od azijaca..
slazem se, donekle zabavan al sve u svemu prilicno sam razocaran. I koji kurac samuraji rade sa tajlandskim gusarima :lol: :lol: :lol:

filmofil

Post by filmofil » 30 Mar 2009, 03:32

papillon...tolko sam umoran da mi se neda pisati o filmu ništa...ukratko 5/5
This is the Zodiac speaking.

dr mladjo

Post by dr mladjo » 30 Mar 2009, 23:19

Madagascar: Escape 2 Africa (2008)-wow.jedan od rijetkih crtanih koji je nadmašio original.svi su likovi dobili svoju svrhu,stari likovi su se vratili.izdvajam bakicu i njen obračun s alexom.odavno mi suze od smijeha nisu krenule dok sam gledao crtani... 8/10
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings

elrania

Post by elrania » 31 Mar 2009, 03:57

burn after reading [2008]

kako samo ne volim filmove koje gledam na preporuku ocekujuci ono sto sam trazila i na kraju naletim na ono sto me najvise smeta i sto zaobilazim.
procitala sam bas negdje komentar 'a smart film about stupid people'... i eto, da, film ima nit koja ga ispunjava, ali meni fali poveca kolicina tolerancije za normalno pracenje zbog infestacije moronima kako je to malkovich lijepo rekao.
ekspresije likova su za svaku pohvalu i glumci su fantasticno odradili svoj posao, te su mi neki od njih postali i mrskiji, no sto su mi bili, zbog te svoje uvjerljivosti... al pretpostavljam da je to pozitivna stvar. :lol:
i pozitivno je koliko 96 minuta moze promijeniti kompletno raspolozenje i navest me da pocnem dublje disat u svrhu opustanja nakon zavrsne spice...
u mom je slucaju ovo uzasno ostvarenje za nekoga tko je htio uzivati u filmu, a fantasticno za svakoga koga zanima ismijavanje ljudskog roda u simbolicno nakaradnim prikazima pojedinih 'emocija' koje vecina nosi.
the joke's on us, jer ovisno o gledistu nekoga na nesto, na kraju smo krajeva svi smo 'moroni'... bas se nekako nadam da cu film sto prije zaboraviti, ali zasluzuje:

7,5/10

Boby

Post by Boby » 31 Mar 2009, 09:03

elrania wrote:burn after reading [2008]

kako samo ne volim filmove koje gledam na preporuku ocekujuci ono sto sam trazila i na kraju naletim na ono sto me najvise smeta i sto zaobilazim.
procitala sam bas negdje komentar 'a smart film about stupid people'... i eto, da, film ima nit koja ga ispunjava, ali meni fali poveca kolicina tolerancije za normalno pracenje zbog infestacije moronima kako je to malkovich lijepo rekao.
ekspresije likova su za svaku pohvalu i glumci su fantasticno odradili svoj posao, te su mi neki od njih postali i mrskiji, no sto su mi bili, zbog te svoje uvjerljivosti... al pretpostavljam da je to pozitivna stvar. :lol:
i pozitivno je koliko 96 minuta moze promijeniti kompletno raspolozenje i navest me da pocnem dublje disat u svrhu opustanja nakon zavrsne spice...
u mom je slucaju ovo uzasno ostvarenje za nekoga tko je htio uzivati u filmu, a fantasticno za svakoga koga zanima ismijavanje ljudskog roda u simbolicno nakaradnim prikazima pojedinih 'emocija' koje vecina nosi.
the joke's on us, jer ovisno o gledistu nekoga na nesto, na kraju smo krajeva svi smo 'moroni'... bas se nekako nadam da cu film sto prije zaboraviti, ali zasluzuje:

7,5/10
Jel to konačno došlo u videoteke ili si nabavila nekim drugim putem?

elrania

Post by elrania » 31 Mar 2009, 11:56

jednostavno je skinuto; nikad ne posudujem nista iz videoteka...

callac

Post by callac » 01 Apr 2009, 10:16

Elegy 2008.
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

Boby

Post by Boby » 01 Apr 2009, 10:41

"Before The Devil Knows You're Dead"
Jedan od boljih filmove ove godine. Scenarij je konstruiran po uzoru na filmove poput "21 Grama" u kojima se prošlost i budućnost naizmjence isprepleću i time stvaraju učinak kojim se uvelike obogaćuju likovi a oni su ovdje više nego dobro portretirani. Naravno, tome je pridonjela i impresivna glumačka elita; Phillip Seymour Hoffman i Ethan Hawke su standardno odlični te uspjevaju utjeloviti naoko pozitivne likove koju su igrom slučaja učinili nešto loše i od tada počeli tonuti sve dublje da bi na površinu isplivali njihovi najveći trenuci zla ili slabosti. I u tim trenucima, oni ostaju likovi s kojima se gledatelj može poistovjetiti, nad kojima se može zgražati i koji ga mogu nasmijati; sve to u isto vrijeme.
Sama radnja polazi od jednostavne priče: dva brata kojima je očajnički potreban novac kreću u pljačku draguljarnice i od tada stvari kreću po zlu i to u najgorem mogućem smislu.
Za preporuku svakom ljubitelju kvalitetnog i inteligentnog crnog humora i prvoklasne glume

Post Reply