Niš posebno, ali baš se pitam pa koliko postera se to počelo raditi za filmove? Valjda je to radi neta jer svaki mali mujo poprati izdavanje novih poster izdanja (/me included) pa se očito tako dobiva besplatna ekstra reklama za film…
Nakon što mu je brat sa “House of 1000 Corpses” uspješno uletio u horror vode, Spider, bivši frontmen grupe Powerman 5000 (imali su bar jedan OK album koliko se sjećam) kreće sa sličnim poslom. Film za sada nema imena, ali ideja je slijedeća: U Los Angelesu već koju godinu po ulicama šaraju zombiji, vampiri i […]
Periodično pokušavam održavati nekakav balans, pa uz svakih dvadesetak novijih filmova se bacim na jedan iz stare škole. Universalov “Mummy” sniman je početkom 30tih godina prošlog stoljeća, u zlatnom dobu crno bijelih preteča modernim horror filmovima. Britanski istraživači u Egiptu pronalaze mumiju svećenika Imothepa, te uz njegovo mumificirano tijelo primjećuju dobro zaštićene papiruse. Profesor koji […]
Netko je ubio Sir Karell Borotyna, a mještani sela sumnjaju da je kriv grof Mora koji živi u obližnjem selu. Priča se da će vampir napasti i njegovu kćerku, pa u selo dolazi profesor Zelen, jedan od vodećih autoriteta kada se govori o vampirima. U tipično kvalitetno odrađenoj Universalovoj produkciji, gledatelji mogu uživati u kvalitetnim […]
Među horror fanovima se uvijek pričalo da je Halloween II prvi horror koji se nastavlja direktno svoga predhodnika. Pod direktno mislim da kad bi se spojila oba filma da bi izgledalo kao da se radi o jednom filmu, bez vremenskog odmaka. E neće ići, “Dracula’s Daughter” počinje odmah nakon završnog kadra iz “Dracula”. Fora definitivno, […]
Originalni “Dracula” je u Americi postojao u svojoj nijemoj verziji bez govora, samo uz blokove teksta koji su opisivali trenutne događaje na velikom ekranu. To je bila verzija filma za kino dvorane koje još nisu omogućavali reprodukciju zvuka. Ipak naj-posebniji detalj oko Dracule je to što se napravila i “španjolska verzija” filma. Naime, latinsko tržište […]
Kao početak pogleda na ovaj legendarni film, morati ću ubaciti nešto trivije koje sam pokupio iz vrlo kvalitetnog dokumentarca na ovom DVDu, te iz audio komentara koji prati film. Znači svi znamo da je književni predložak za Dracule došao od strane Brama Stokera, čovjeka koji je godinama pokušavao svoje djelo prebaciti na daske Lyceum kazačišta […]