Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Asfodel

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by Asfodel » 28 Feb 2018, 20:08

Witch Hunt (1994) - zabavan tv polutreš o distopiji gdje se prakticira magija :) Preporučica, omanja.

The Monuments Men (2014) - više nego pristojno i ugodno, a zanimljivo je i s povijesne strane. Vrlo dobro, recimo

Ghost in the Shell (1995) - namjeravam pogledati još i drugi, a treći mi se neće dati. Vidjela sam da ću lajkati već kod krasne uvodne špice. Priča mi nije toliko zanimljiva, a kod svega ovoga sam se podsjetila da moooram dovršiti death note više :shock:
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Michel

SVJETSKI HLADNI RAT

Post by Michel » 02 Mar 2018, 05:10

A Very Long Engagement (2004) - prvi u maratonu uzeo sam najmlađi film. Glumi Audrey Tautou (Amelie). Radnja smještena za vrijeme prvog svjetskog rata gdje pratimo jedan zaljubljeni par ali kako je rat počeo, on mora otići u rat gdje mu se gubi svaki trag. Dolazi pismo da je mrtav, ali ona u to ne vjeruje pa pokušava glumiti detektiva čitavi film kako bi otkrila je li zbilja umro ili je živ. Dobar film jako zaigran i zabavan, ali kad treba predstaviti svu strahout rata to i pokaže. Pošto dolazi od redatelja koji je poznat po toj jakoj bajkovitoj boji, takav je i ovaj film. Ni Amelie ni Delicatessen mu nisam gledao a i iskreno ne da mi se.

8=======..o/8==========o (7.2/10)

The Ipcress File (1965) - Michael Caine je faca, pogotovo tamo u 60-ima i 70-ima. Ovo je tipičan negov film po kojima je postao poznat. Snimljem prema jednoj špijunskoj knjizi pratimo Harry Palmera na jednom zadatku gdje mora otkriti što se točno događa oko te jedne stvari. Ubrzo bude upleten u mnogo veću priču. Film rastura na svim razinama. Ima dijelova koji su li la, ali je film tako pametno napisan da mi je Caineov lik Harry Palmer jako brzo prirastao srcu i postao odličan filmski lik. Pametni dijalozi, fantastičan rad kamere kakav ne viđam danas nažalost. Onaj POV na kraju u odličnoj završnici je perverzija. A tek kako je i redatelj pametan sa tim kadrovima gdje prikaže scenu, ali idući kadar razotkriva ustvari pravu istinu i to je napravio više puta kroz film. Baš jak film.

8========-o/8==========o (8.5/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Michel

SVJETSKI HLADNI RAT

Post by Michel » 03 Mar 2018, 19:06

Funeral in Berlin (1966) - drugi nastavak sa legendarnim Caineovim likom, Harry Palmerom. Ovaj put on bude posla u Berlin još kad se Njemačka dijelila na Zapadnu i Istočnu da istraži i kontaktira jednog čovjeka. Tu bude upleten u špijunažu sa više strana. Nije na razini prvog dijela, ali i dalje dobar špijunski film. Cainea je i dalje užitak gledati u ovoj ulozi kako pokušava saznati tko stoji iza svega toga. Vidim da još imam jedan film sa Caineom u maratonu, ali ne glumi Harry Palmera neki drugi sa Pierce Bronsonom i njim.

8=======o/8==========o (7/10)

Michel

SVJETSKI HLADNI RAT

Post by Michel » 17 Mar 2018, 15:52

All Quiet on the Western Front (1930) - najstariji film u ovom maratonu i moram reći da sam bome ugodno impresioniran kako je ovo snimljeno. Ovo je ono kada pogledaš neki film i kažeš ok, ovo je ispred svojeg vremena. Gledao sam neke druge filmove iz tog doba i ne izgledaju ni izbliza ovako impresivno. Uglavnom, pratimo jedan razred za vrijem e prvog svjetskog rata u kojem profesor koji nikad nije bio u ratu, ali je veliki patriot i počne im pričati bajke o ratu kako se mora poginuti za državu i svi kako su naivni radosno ti prihvate. Oni odlaze u rat, ali ubrzo shvaćaju kako je sve pogrešno. Kako je rat zlo i polako ih počne uništavati jedno po jedno. Pratimo više likova, jedan od njih je ipak glavni koji sve to svjedoči. Scene rata su vrhunski napravljene, Eto, to me najviše oduševilo kako je moguće da se tako nešto napravi prije 90 godina, a da izgleda vrhunski i dan danas. Svaka im čast. Cijenim to. Na kraju taj lik nako nrata dolazi kod tog profesora koji sad nabrijava drugi razred za rat i profesor mu kaže da kaže njima kako je rat odlično iskustvo, ali naravno da se to ne dogodi već popljuje, ali u isto vrijeme cijeli razred popljuje njega jer govori da se ne isplati poginuti radi drugih ljudi koji su to sve zakuhali. Kako istinitio i dan danas kada pogledamo ovdje kod nas kad te odmah etiketiraju. Film je ispred svojeg vremena, prvi film koji je osvojio Oscara. Važan i utjecajan film. E da, kraj :( velik film :prayer:

8========-o/8==========o (8.5/10)

boyko

Post by boyko » 19 Mar 2018, 12:25

The Brothers Grimsby (2016) - još jedna dobra komedija Cohena. radnja je tipično u njegovom stilu, bedasta do bola.
stvarno se ne sjećam kad sam se zadnji put tolko nasmijal, suze su tekle.
za bolji doživljaj preporučam ovo gledati u društvu.
8/10
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

Michel

SVJETSKI HLADNI RAT

Post by Michel » 24 Mar 2018, 08:38

Eye of the Needle (1981) - kako volim ovakve špijunske filmove potpuno neiskvarene. Radi se o tipu koji je njemački špijun i u engleskoj potajno izvještava švabe kad će ameri/englezi napasti i što sve pripremaju. Na svm putu je spream ubiti svakog. Prva polovica filma je lovljenje njega i čista špijunaža, a druga polovica filma je radnja na jednom otoku gdje ga primi jedan bračni par ne znajući da je on špijun i tu počne čisti triler. Zbilja dobar film, lijepo režiran i atmosferičan. Donald Sutherland je zastrašujuć u ulozi špijuna, baš mu je uloga legla.

maddjuro

Post by maddjuro » 01 Apr 2018, 22:27

suicide squad : hell to pay (2018)- novi animirani suicide squad koji je pred par dana izašao. Iako je daleko bolji of live action verzije, nije mi sjeo onoliko dobro kao assault on arkham. Priča je bila bolja u arkhamu dok je u ovome nešto "šašavija", i ovaj put je harley quinn bila apsolutno nepotreban član tima. No unatoč tome, zabavnih sat i pol. Vizualno je ljep, dizajn likova nešto drugačiji nego u prijašnjemu filmu. KAo o obično animirani DC filmovi su za preporuku.
I may be an idiot, but i am no fool.

Michel

SVJETSKI HLADNI RAT

Post by Michel » 04 Apr 2018, 12:56

Doctor Zhivago (1965) - napokon pogledao i ovo čudo. Tko drugi nego David Lean, čovjek koji je u ono vrijeme uz Williama Wylera bio zadužen za najbolje epic filmove. Pvdje se radi o doktoru Živagu i njegovom romantičnom putu kroz ratove partizane, zimu, dvije ljepotice. Film je očekivano odlično snimljen i odglumljen. Prva polovica filma mi je nešto bolja jer je nekako mračnija, ali druga polovica je tužnija. Omar Sharif je bio velik glumac u to vrijeme. Rijetko se spominje, ali je glumio u stvarno odličnim klasicima.

8========o/8==========o (8/10)

On the Beach (1959) - ovo je jedan od prvih ako ne i prvi film katastrofe. Radi se o tome da se dogodio nuklearni rat i da će život kakav znaju biti uskoro uništen. Gregory Peck i Ava Gardner imaju izvrsnu kemiju i Peck mi je uvijek bolji kad kraj sebe ima neku žensku za glumit. Film je dobar, ali danas se ne izdvaja po ničem posebnom.

maddjuro

Post by maddjuro » 05 Apr 2018, 01:40

Felidae (1994)- njemački animirani film (za jako dobrim engleskim dubom, može se pogledati na youtubeu). Pošto su ga opisivali kao "watership down", ali sa mačkama odlučih ga pogledati. Priča je dobra, animacija solidna. Ako ste mačkoljubac ovo preskočite jer ima dosta necenzuriranih scena mrtvih, umirućih i mučenih mačaka na kojima se vrše experimenti. FIlm traje cca sat i 15min.

Logan- Mislim da je ovo prvi x-men film koji sam gledao nakon X3. Ljepo je bilo viditi da su ozbiljnije odradili ovo, bez cenzuriranja nasilja. Priča ok, makar su mi pred kraj klinci pomalo isli na zivce. Isplati se pogledati, ako jos niste

Asfodel

Re: SVJETSKI HLADNI RAT

Post by Asfodel » 18 Apr 2018, 00:53

Michel wrote:
02 Mar 2018, 05:10
A Very Long Engagement (2004)

Ni Amelie ni Delicatessen mu nisam gledao a i iskreno ne da mi se.
Oba su filmovi koji se pamte cijeli život (iako Del. nije remek djelo) pa se stvaaarno isplati

Za ovaj Engagement film sam znala općenito i bila lijena pogledati. Da sam znala čiji je i da igra Gaspard ne bih bila tako lijena :spankme: Ispravit ću to.

ont

O Fantasma (2000) - jedna slika me privukla ovom filmu za kojeg dok ga skidam saznajem da je nakrcan nagradama kao primjer art gay cinema sheme (što donekle objašnjava sliku). Kad ono kuras, i ne samo doslovno (hrpu puta ekplicitno) nego i figurativno. Jedva da ima radnje pa sam pretrpjela do kraja i dala 4/10. Četvrticu je zaradio nekim vizualnim plusevima i simbolima.

The Man from U.N.C.L.E.(2015) - nisam sigurna jesam li o ovome pisala, ali gledala sam ga prije par mjeseci i sad se sjetila. Solidna popcorn zabava za ugoditi oku bez dubljeg portretiranja likova. Armie je imao još najsimpatičnijeg lika za utjeloviti, no nema on kapaciteta da to iznese

Persepolis (2007) - za strip nisam imala pojma, a ovo je bilo ugodno iskustvo preneseno meni dosad neviđenim očima, uz lijep i sumoran crtež koji se tu savršeno uklopio, čak i ako se uzme u obzir detaljna metamorfoza lika. Iran je uvijek povijesno zanimljiva tema.

O Lobo Atrás da Porta (2013) - tema se činila kao jako zanimljivo klupko za otpetljavanje. I jest bilo zanimljivo, ali me se nije dojmilo koliko sam mislila da hoće. Ne volim stavljanje pred gotov čin bez kompletnog truda da se zagrebe i objasni gledatelju "zašto" (ili bar nagovijesti). Pogotovo kad je uzrok pitanja zašto tako stravičan događaj. Imala sam osjećaj da sam tamo s njima, vrućina preko ekrana i određeni dojam naturalizma, što je dobro, ali nedovoljno da budem zadivljena. Dvoumila sam se između ocjene 6 i 7 i dala slabiju.

Happy End (2017) - površno sam znala da je ovo dočekano s razočaranjem pa sam se pripremila da neće biti baš remek djelo. Ali nije uopće tako loše bilo. Istina da je slabije, jer se očekuje nešto impresivno nakon odličnog Amour, ali ovo je bilo za sedmicu. A to je dobra stvar. Truplo već minutu i pol nakon početka filma uvijek čovjeku uljepša dan, što jest jest :mrgreen: Ima sad već kućne glumice Huppert, ima hladnoće, zle djece i ono neočekivano - ima tehnologije. To je iznenadilo.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 23 Apr 2018, 15:18

Taeksi woonjunsa (2017) - bazirano na istinitim događajima o nemirima u Južnoj Koreji 7/10

Paradox (2017) - hongkongški Taken 6/10

The Disaster Artist (2017) - kada se sjetim prvi puta scena iz "originalnog" filma :D 6.5/10

Fear and loathing in Las Vegas (1998) - prvi put gledao nakon VHS-ice, kult samo takav 8/10

The Big Sick (2017) - simpatično 6.5/10

Jasmine French (2013) - odlična gluma, zanimljiva tematika 7/10

LBJ (2016) - Woody odličan, filmu nešto fali ipak 6/10

maddjuro

Post by maddjuro » 24 Apr 2018, 22:14

Batman Ninja- ovom sam se filmu veselio jer je trailer za njega bio ;da ne spoilam previše batman se vrati u prošlost; u feudalni japan. Raazlog tome je bio određeni pokus koji je prebacio njega skup s jokerom, 2 faceom, pingvinom, poison ivy i deadshootom; kao i nekoliko dobrih. Doduše batman je stigao tamo cca 2 god nakon ostalih jer ga je posljednjega "progutao" (ajmo' ga tako nazvati time warp buble). Svaki od zlikovaca je ovladao djelom japana , te nastoji pokoriti ostale i postati jedino vladar. Batman u ovo doba nema svoju tehnologiju na raspolaganju. Dakako ovo nije prva priča di se batman mora osloniti samo na svoje sposobnosti, nešto se slično odvijalo u jednoj epizodianimirane serije.... E sad, na papiru ovo odlično zvuči, ali ovako jedna poveća ideja bi puno bolje prostajala seriji, a ne filmu od sat i pol. A što se tiče samoga filma, pošto vam ne želim spoilati , samo ću reći da trailer jako; JAKO loše dočara sam ton filma. Što neznači da je film loš; no ponavljam da nemojte očekivati film koji ste vidili u traileru. Ovo je , tehnički, anime a ne zapadnjački uradak pa kao rezultat toga pripremite se na elemente koji bi samo japancima mogli pasti na pamet.

olio

Post by olio » 16 May 2018, 23:28

Deadpool 2

Vise od prvog
Sporiji pocetak, ali kad krene, nema stanke.

Glavna ekipa u filmu je super, Brolin je fantastican.

Dosta zanimljivih likova u filmu...ustvari puno likova.

U ovom dijelu je akcija puno bolja, kreativnija.

Krv, lomovi svakog dijela tijela, guzice, psovanje, rasizam, Frozen...pun film svega, predivno :partyman:

9/10

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 17 May 2018, 15:55

Lady Bird - ok, 6/10

Dunkirk - filmčina 8/10

john_constantine

Post by john_constantine » 18 May 2018, 17:13

olio wrote:
16 May 2018, 23:28
Deadpool 2

Vise od prvog
Sporiji pocetak, ali kad krene, nema stanke.

Glavna ekipa u filmu je super, Brolin je fantastican.

Dosta zanimljivih likova u filmu...ustvari puno likova.

U ovom dijelu je akcija puno bolja, kreativnija.

Krv, lomovi svakog dijela tijela, guzice, psovanje, rasizam, Frozen...pun film svega, predivno :partyman:

9/10
Jučer pogledao i izašao ravnodušan. Slažem se za akciju da je kreativna, ali imao sam dojam da je na isti kalup kao original. Domino je baš cool, ali humor mi je lošiji nego u originalu. A i deadpool je na kraju malo naporan... Original mi je i dalje najbolji.
Super da se pojavio Juggernaut, ali loša CGI maska...
Michel puši karu.

Post Reply