Michel wrote: ↑02 Mar 2018, 05:10
A Very Long Engagement (2004)
Ni Amelie ni Delicatessen mu nisam gledao a i iskreno ne da mi se.
Oba su filmovi koji se pamte cijeli život (iako Del. nije remek djelo) pa se stvaaarno isplati
Za ovaj Engagement film sam znala općenito i bila lijena pogledati. Da sam znala čiji je i da igra Gaspard ne bih bila tako lijena

Ispravit ću to.
ont
O Fantasma (2000) - jedna slika me privukla ovom filmu za kojeg dok ga skidam saznajem da je nakrcan nagradama kao primjer art gay cinema sheme (što donekle objašnjava sliku). Kad ono kuras, i ne samo doslovno (hrpu puta ekplicitno) nego i figurativno. Jedva da ima radnje pa sam pretrpjela do kraja i dala 4/10. Četvrticu je zaradio nekim vizualnim plusevima i simbolima.
The Man from U.N.C.L.E.(2015) - nisam sigurna jesam li o ovome pisala, ali gledala sam ga prije par mjeseci i sad se sjetila. Solidna popcorn zabava za ugoditi oku bez dubljeg portretiranja likova. Armie je imao još najsimpatičnijeg lika za utjeloviti, no nema on kapaciteta da to iznese
Persepolis (2007) - za strip nisam imala pojma, a ovo je bilo ugodno iskustvo preneseno meni dosad neviđenim očima, uz lijep i sumoran crtež koji se tu savršeno uklopio, čak i ako se uzme u obzir detaljna metamorfoza lika. Iran je uvijek povijesno zanimljiva tema.
O Lobo Atrás da Porta (2013) - tema se činila kao jako zanimljivo klupko za otpetljavanje. I jest bilo zanimljivo, ali me se nije dojmilo koliko sam mislila da hoće. Ne volim stavljanje pred gotov čin bez kompletnog truda da se zagrebe i objasni gledatelju "zašto" (ili bar nagovijesti). Pogotovo kad je uzrok pitanja
zašto tako stravičan događaj. Imala sam osjećaj da sam tamo s njima, vrućina preko ekrana i određeni dojam naturalizma, što je dobro, ali nedovoljno da budem zadivljena. Dvoumila sam se između ocjene 6 i 7 i dala slabiju.
Happy End (2017) - površno sam znala da je ovo dočekano s razočaranjem pa sam se pripremila da neće biti baš remek djelo. Ali nije uopće tako loše bilo. Istina da je slabije, jer se očekuje nešto impresivno nakon odličnog Amour, ali ovo je bilo za sedmicu. A to je dobra stvar. Truplo već minutu i pol nakon početka filma uvijek čovjeku uljepša dan, što jest jest

Ima sad već kućne glumice Huppert, ima hladnoće, zle djece i ono neočekivano - ima tehnologije. To je iznenadilo.