Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Victor Crowley

Re: Koji ste horror zadnji gledali?

Post by Victor Crowley » 10 Feb 2015, 10:33

Crawl Or Die - a ono baš niskobudžetni film ali kako je woodruff napisao sasvim su to lijepo ukomponirali i napravili jedan solidan film s brdo mana ali nekako se oproste jer baš se vidi da je film niskobudžetan.

jeba

Post by jeba » 11 Feb 2015, 07:16

The Haunted Palace (1963) - a šta reći nego odlično. Uvodna scena i sam početak filma su jako atmosferični i ulijevaju osjećaj onih starih dobrih horora. Vincent Price je kao i uvijek :prayer: :supz:

hitman_4

Post by hitman_4 » 13 Feb 2015, 02:28

Joy Ride 3 (2014) - preloše :facepalm: jedan od likova je pljunuti bojan jambrošić :facepalm:

1/10
Image

Image

Image

cactus

Post by cactus » 14 Feb 2015, 07:34

Jurassic City (2014)-Pozitivne strane filma su da ne traje dugo,animacije dinosaurusa koje izgledaju kao da su izvučene iz neke igrice tipa dino crisis i dvije sporedne uloge koje su me zabavile. Može poslužiti kao film za ekipu i pivu (ako ima dovoljno pive naravno).
3/10
Taktika je kad znaš što da radiš kad nešto može da se uradi.
Strategija je kad znaš šta da radiš kad ništa ne može da se uradi.

GreenHornet

Post by GreenHornet » 16 Feb 2015, 11:07

GHOST SHIP (2002)
Jedan cisto dobar filmic, koji primjetio sam, bas fino kotira medju horror fanovima.
Prva scena sa zicom je usudio bi se reci postala kultna u horror zanru! Zaista odlicna! I potresna, kao i ostale scene ubojstava na brodu, bas su nekako za smrznuti se! Lokacija je dosta creepy, imamo par vise nego solidnih scena, i ok twist, koji je ipak nekako predvidljiv. Sami kraj mi je bas odlican uz odlicnu pjesmu! Vecih zamjerki prakticki nemam, ovo je jedan od filmova kojemu je max.domet bez mana da bude "samo" dobar.
6/10
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

maddjuro

Post by maddjuro » 23 Feb 2015, 01:14

Imao sam jednu Carpenterovsku filmsku noc:

In the mouth of madness (1994)- ovo je jedan od onih filmova koji vam se ili sviđaju ili ih smatrate glupima. Ja na ovaj film gledam kao na svojevrsnu posvetu piscima kao sto su to S.King ili H.P.Lovecraft. Ukratko izdavačka kuća unajmi privatnoga istražitelja da pronađe njihovog popularnog pisca (pisca popularnih horror romana) koji je nestao prije nego im je predao svoj najnoviji roman. Put ih odvede u grad u kojemu pisac smješta sve svoje priče. Polako taj istražitelj i žena koja je išla s njime u potragu, a sama je zaposlenica te izdavačke kuće, počnu primjećivati da se neke stvari iz romana počnu dešavati u gradu. Istraživač se pita jeli to sve dio predstave za publicitet ili nešto drugo. Vizualno je film dobar, nema jumpscare-ova i ima nešto praktičnih efekata.

Body Bags (1993) - ovaj film bi najbolje opisao kao Tales from the crypt, samo umjesto onoga leša uvod prije svake od tri priče , dakako s nemalo "pun"-ova, daje mrtvozornik. Što se tiče priča, nemogu reći da su nešto specialno. U rangu su onih ,u najbolju ruku, prosječnih epizoda tales from the crypt.a. U jednoj od epizoda glumi Mark Hamil; te ima cameo-a poznatih faca u Horror sceni. Film za jedno gledanje.
I may be an idiot, but i am no fool.

jeba

Post by jeba » 23 Feb 2015, 06:23

GreenHornet wrote:GHOST SHIP (2002)
Jedan cisto dobar filmic, koji primjetio sam, bas fino kotira medju horror fanovima.
Prva scena sa zicom je usudio bi se reci postala kultna u horror zanru! Zaista odlicna! I potresna, kao i ostale scene ubojstava na brodu, bas su nekako za smrznuti se! Lokacija je dosta creepy, imamo par vise nego solidnih scena, i ok twist, koji je ipak nekako predvidljiv. Sami kraj mi je bas odlican uz odlicnu pjesmu! Vecih zamjerki prakticki nemam, ovo je jedan od filmova kojemu je max.domet bez mana da bude "samo" dobar.
6/10
definitivnio jedan od dražih, stvarno volim ovaj film

Victor Crowley

Post by Victor Crowley » 25 Feb 2015, 10:43

The Curse 1987. - jako dobar film, fina radnja, fine maske. Čak me neke scene podsjetile na Evil Dead :D

copycat

Post by copycat » 25 Feb 2015, 13:39

Manas

Post by Manas » 26 Feb 2015, 00:16

The Evil Dead (1981) - U utorak na Pink Horror kad ovaj film... prije sam ga na istom kanalu gledao malo pred kraj,a sad sam imao cast od pocetka do kraja..ne treba puno govorit, kultni horor, odlicna atmosfera, prica.. jedino su me na momente zivcirali pojedini potezi glumaca al eto sve u svemu, vrh :supz:

Evil Dead 2 (1987) - ni u pola mi nije legao kao prvi dio... nekako previse glupih poteza, cini mi se bez neke konkretne ideje..svidaju mi kreature al to ne popravlja toliko dojam...

Ubrzo planiram pregledati i Remake i nadam se da ce vrijedjeti :D

Michel

ZLATNI MARATON: FRANCUSKA PETORKA

Post by Michel » 02 Mar 2015, 17:03

Les diaboliques (1955) - Henri-Georges Clouzot 2 od 3
Vrhunski film. Opet Simone Signoret i Vera Clouzot (žena od redatelja) glume dvije učiteljice koje se odluče da ubiju muža koji ih stalno maltretira. Film se odlično gradi i stvara atmosferu, a na polovici filma kreće odličan twist zbog kojeg nisam mogao pogoditi kako će se to odviti na kraju, a na kraju ispadne još veći i bolji twist
SpoilerShow
samo bi volio da nisam znao kako je Simone Signoret bila njegova ljubavnica. To je od početka prikazano, a da nisam znao, na kraju bi bio veći doživljaj.
8========-o/8==========o (8.5/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

hitman_4

Post by hitman_4 » 02 Mar 2015, 17:13

Les diaboliques :rock: :rock:
Image

Image

Image

woodruff

Post by woodruff » 02 Mar 2015, 17:25

Fear Clinic (2014) - Još jedan film sa Robertom Englundom u glavnoj ulozi, još jedno razočarenje. Film je prekonfuzan i težak za praćenje a u nekim aspektima i dosta amaterski urađen. Šteta što se jedno od najoriginalnijih čudovišta koje sam video u poslednje vreme pojavilo u jednom ovakvom filmu. Ocena: 4/10

Mercy (2014) - Mercy je u većini segmenata izuzetno profesionalan film, snimljen u vrlo dobrom vizuelnom tonu, sa dobrim kastingom i na dobroj lokaciji. Nažalost, druga polovina filma, a naročito finale, je nejasno, premračno i preanimirano jeftinim animacijama. Ocena: 6/10

The Device (2014) - The Device nije zanimljiv za gledanje jer izgleda sivo, sterilno i neatraktivno. Film ne pokušava da izmisli toplu vodu već koristi stare dobre oprobane metode žanra za još jednu priču o otmici vanzemaljaca i osemenjavanju lepih ženskinja, nažalost ispričanu na veoma veoma spor a pokatkad i glup način. Ocena: 3/10

Ninja

Post by Ninja » 12 Mar 2015, 13:47

Hijackam temu jer nemrem nac temu u kojoj se daju preporuke. :D

Ima li netko za preporucit dobar UFO abduction/alien film? Ne mora biti ni strikno horror, moze neki misterij ili nesto slicno.

Hvala.

Michel

Post by Michel » 12 Mar 2015, 14:00

"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Post Reply