The Name of the Rose (1986) - nisam čitao tu poznatu knjigu, ali čitam kako je sami pisac bio teži ljevičar. Vrlo dobar film koji kombinira povijest, misteriju i krimić. Odlični Sean Connery i mladi Christain Slater. I Ron Perlman uvijek mora biti u ovakvim filmovima
8=======-o
/8=========o (7.5/10)
The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013) - ne znam što da mislim. Nije bio dosadan jer volim ovakve filmove, ali je toliko nerealan (da, nerealan fantasy). Sad će netko reći
"pa to je fantazija", a ja ću odgovoriti pa neka je, ali svaka fantazija ili sf mora imati nešto realno. Recimo, u lotr-u su borbe bile realne, barem u prvom nastavku, u drugom su već počeli pretjerivat (Legolas na dasci) ne volim takve gluposti. Ovdje isto s onim bačvama, ili legolas koji sve orce bez problema dobije. A najveća glupost je ta zadnja borba protiv zmaja. Joj, kako su iritantni patuljci i najviše me smeta
što nitko ne pogine. Pa koji ću kurac onda to gledat ako znam da će svi naši junaci šreživjeti. Tu je lotr bio bolji
i gdje je još bio bolji je manjak CGI-a. Orke su bile odlične i sav okoliš je bio realniji. U nekim trenucima sam mislio da gledam crtić. Ipak, nije loše jer mi nije bio dosadan, a i Gandalf je tu koji uvijek spašava scene.
8======o
/8==========o (6/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"