Akira (1988) - meni ovo bilo odlično i uživao sam od počtka do kraja. Animacija je jedna od najboljih koje sam vidio. Sama priča je velika i zanimljiva. Borbe, pucnjave, eksplozije, sve stvarno odlično. Likovi isto jako pamtljivi. A tek glazba. Sjajno.
8=========o
/8==========o (9/10)
Nineteen Eighty-Four (1984) - dobar i depresivan film o totalitarizmu gdje su ljudi zarobljeni i moraju raditi, derati se što im govore. Big Brother je svuda, daju im vijesti kojima ih manipuliraju sve dok se jedan ne pobuni i započne zabranjenu ljubavnu vezu s jednom ženskom. 90% toga imamo danas. Bravo, Orwell!
8=======o
/8==========o (7/10)
Brazil (1985) - o da, ovo je fantastičan film sklon različitim interpretacijama. Gilliam je napravio odličan posao i njegov poznati rad kamere gdje sve totalno iskrivi pa se dobije stvarni dojam tog apsurda i ludila. Pratimo jednog lika koji radi za tu elitu, ali ubrzo shvaća koliko je to što oni žele apsurdno, a u isto vrijeme pomaže jednom zbilja smiješnom liku kojeg glumi De Niro u svega par scena. Ima puno nadrealnosti i bizarnih scena. Sve mi je jasno u filmu, ali na prvi pogled. Kad se malo zagrebe, vidi se tu dosta simbolike. Malo potražih a netu i ovo mi se jako sviđa
http://thisruthlessworld.wordpress.com/ ... azil-1985/ posebno dio koji nisam primijetio
o tome da je Sam ustvari Jill. Pogotovo scene između zrcala što se i vidi u tekstu. Alter ego, ona je hrabra, on je kukavica i stvorio si je tu maštu kako mora pobijediti tog nekog divovskog samuraja da nju spasi, a ustvari da spasi sebe.
Velika preporuka ko nije gledao.
8========-...o
/8==========o (8.8/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"