Adventureland (2009) - Jesse Eisenberg mi je jedan od onih glumaca koji mi je u početku bio antipatičan, ali što dulje ga gledam, sve mi je bolji. On glumi teenegera koji dobije ljetni posao u lunaparku i tamo se s prijateljuje s jednom curom te počnu izlaziti dok u isto vrijeme ona hoda s jednim oženjenim tipom. Neloš i zabavan filmić + glumi Kristen Stewart koja uvijek izgleda nekako napušeno. Film je smješten u 80-e.
8=======o
/8==========o (7/10)
Son of Rambow (2007) - i ovaj je smješten u 80-e i radi se o klincu koji u kinu pogleda film Rambo te želi postati redatelj, a s druge strane jedan drugi klinac pogleda Ramba i pokuša postati Rambo. Dakle, avanture, dječije ludosti i sve što ide uz to. Prva polovica sjajna, a druga mi je malo pokvarila film kad se sve više ljudi uključivalo dok u prvom dijelu pratimo samo njih dvoje.
8=======o
/8==========o (7/10)
The Squid and the Whale (2005) - haha, i ovdje je radnja smještena u 80-e. Prilično je očito da ako se želi napraviti coming of age film, jedno od pravila je da radnja bude u 80-ima

i ovdje glumi Eisenberg, a on glumi teenegera kojem se roditelji rastaju i onda se bori s tim, a pjesnik je u duši jer mu je otac (jeff daniels) pisac i ono što je najbolje u filmu je njihov odnos koji je totalno opušten i prirodan. Tu se baš našli ne samo kao likovi već kao i dva glumca.
8========o
/8==========o (8/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"