Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
hitman_4

Re: Koji ste horror zadnji gledali?

Post by hitman_4 » 13 May 2013, 23:25

Sleepaway Camp III: Teenage Wasteland (1989) - i dalje dosta zabavno :D Angela mi je definitivno najdraža manijakuša :mrgreen:

8/10
Image

Image

Image

Sammy

Post by Sammy » 14 May 2013, 22:35

Haute tension (2003) - Jako dobar, nisam imao nikakva očekivanja i baš sam ostao ugodno iznenađen. Zabavan, krvav, pogledan u jednom dahu te stalna gradacija napetosti sve do po meni genijalnog kraja. - 8/10
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

Michel

Post by Michel » 14 May 2013, 23:44

Fear of the Dark (2003) - low-budget horor gdje se radnja dešava na jednom mjestu, u kući. Ne mogu reći da nije zanimljiv. Bilo je dosta potencijala koji je neiskorišten. Čudovište izgleda ok, lijepa atmosfera. Radi se o klincu koji se boji mraka i jednu večer ostane sam u kući sa svojim burazom koji počinje shvaćati da stvarno nečega ima u mraku. Uglavnom se sve svodi oko njihovog odnosa.

8=====-o/8==========o (5.5/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Salvador

Post by Salvador » 15 May 2013, 07:14

Michel wrote:Fear of the Dark (2003) - low-budget horor gdje se radnja dešava na jednom mjestu, u kući. Ne mogu reći da nije zanimljiv. Bilo je dosta potencijala koji je neiskorišten. Čudovište izgleda ok, lijepa atmosfera. Radi se o klincu koji se boji mraka i jednu večer ostane sam u kući sa svojim burazom koji počinje shvaćati da stvarno nečega ima u mraku. Uglavnom se sve svodi oko njihovog odnosa.

Meni je jedino kraj filma mrvicu zeznuo film, ali inače mi je dosta dobar. 7/10

Decadentor

Post by Decadentor » 15 May 2013, 09:55

Salvador wrote:
Michel wrote:Fear of the Dark (2003) - low-budget horor gdje se radnja dešava na jednom mjestu, u kući. Ne mogu reći da nije zanimljiv. Bilo je dosta potencijala koji je neiskorišten. Čudovište izgleda ok, lijepa atmosfera. Radi se o klincu koji se boji mraka i jednu večer ostane sam u kući sa svojim burazom koji počinje shvaćati da stvarno nečega ima u mraku. Uglavnom se sve svodi oko njihovog odnosa.

Meni je jedino kraj filma mrvicu zeznuo film, ali inače mi je dosta dobar. 7/10
meni bio prelos, bas onak za djecu
Image

Salvador

Post by Salvador » 15 May 2013, 10:46

Meni je baš ok film. Bavi se niktofobijom/aklufobijom (strah od mraka) koja se može pojaviti u bilo kojoj životnoj dobi. Koliko se sjećam filma, na kraju je od onog mulca brat počeo dobivati fobije hehe.

Michel

Post by Michel » 16 May 2013, 00:39

Dark Night of the Scarecrow (TV 1981) - skinuo film i dobio katastrofalnu snimku i mislio odustati, ali pogledao radi Durninga. Maska ubojice izglda jezovito i to mi je jednio što mi se baš svidjelo. Ostatak mi je slabašan, a sad jel to do loše snimke, ne znam. Ipak, znam prepoznati meni zanimljivu radnju, a ovaj film to nema.

8=====o/8==========o (5/10)

Don't Be Afraid of the Dark (TV 1973) - još jedan TV film, ali ovaj je puno bolji. Ne bi ni znao za ovaj da nema remake koji je slabašan filmić, a Del Toro jedan precijenjeni horor redatelj. Ne volim kod njega taj bajkoviti štih. I CGI čudoviša je koristio. Ovdje u original verziji ta mala čudovišta su puno bolje napravljena zbog maski. Bizarni su, mali zdepasti ogavnih lica. U remakeu ta mala čudovišta love djevojčicu dok ovdje odraslu ženu. Većina radnje je po mraku i napetost je odlična. Šteta što danas horor redatelj ne koriste više maske, rijetki su ti. Pa i Carpenter koji je poznat po maskama, je koristio CGI u zadnjem filmu. Insidious mi je ostao u ugodnom sjećanju po maski od onog demona. A njegov redatelj, Wan je po meni trenutno najbolji horor redatelj. Slagalice strave, Dead Silence, Insidous (sad će i drugi dio). Sad mu dolazi i The Conjuring koji mi je najiščekivaniji horor godine. Jedini današnji horor redatelj kojeg vidim kao nasljednika starih velikana.

8=======-o/8==========o (7.5/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

maddjuro

Post by maddjuro » 16 May 2013, 02:08

suspiriu- po neznam koji put sam ovo pogledao, pošto mi se ništa neda novoga gledati. FIlm je i dalje odličan
I may be an idiot, but i am no fool.

blindgod

Post by blindgod » 17 May 2013, 13:55

house of fears (2007) - uzasan film, ali gledao ga pijan, pa mi bio čak i dobar. zgodne glumice, kliše na kliše, sve već viđene stvari. loša gluma prednjači, naravno. efekti su čak i solidni. svi ti monstrumi izgledaju sasvim zadovoljavajuće. pogledati jednom, zabaviti se, i zaboraviti.
taj tip filma :)

Victor Crowley

Post by Victor Crowley » 17 May 2013, 15:02

The Possession, konačno da sam ga pogledao. Pa nije loš. :D

Asfodel

Post by Asfodel » 17 May 2013, 21:51

Hansel & Gretel: Witch Hunters - ne moram valjda crtati da ovo nisam gledala svojom voljom :lol:
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

john_constantine

Post by john_constantine » 17 May 2013, 22:08

Asfodel wrote:Hansel & Gretel: Witch Hunters - ne moram valjda crtati da ovo nisam gledala svojom voljom :lol:
baš mi je blesavo to što kod nas prevode kao Ivica i Marica, umjesto da koriste originalna imena. Ali meni prilično zabavan akcijski horor s gore scenama. :supz:
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 18 May 2013, 10:50

Hansel & Gretel: Witch Hunters - odličan i vrlo zabavan akcijski horor s puno krvi, nasilja i humora. Puno bolje od razočaravajućeg Abrahama Lincolna vampire huntera i puno zabavnije nego je bio priest. Gore scena uopće ne nedostaje, što je i bilo za očekivati od režisera Dead snow. Scena s trolom i kako ubija negativce je prilično zabavna. Sam film traje sat i pol, ali film nema onih sporih trenutaka, tek toliko da se razjasne neke stvari. Sama priča nije ništa posebno, već viđene stvari i ideje, ali s prilično zabavnim forama (dijabetes). Tek akcijom nabijena završnica. Totalno pretjerivanje od filma, ali na pozitivan način. 4/5
Michel puši karu.

Salvador

Post by Salvador » 18 May 2013, 12:48

Meni je samo zabavan, ali daleko je to od dobrog filma. Ja takve filmove ubrajam u grupu zabavnih filmove bez ikakve svrhe i smisla, ili glupi filmovi koji me zabavljaju hehe.

Asfodel

Post by Asfodel » 18 May 2013, 15:17

Ajd, mene je uspjela zabaviti uvodna špica :)
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Post Reply