Tales from the Darkside – Season 1 (ep. 01-08)

0

5450.jpgRelativna uspješnost Creepshowa dovela je do ideje da se snimi kratka horror serija u manirama Zone Sumraka. Kako je bilo problema sa Warner Brosom koji je imao dio prava na Creepshow, George Romero se odlučio da uzme koncept koji im je bio na pameti i nazove ga Tales from the Darkside. Serija se u Americi vrtila pet godina – od 1983. do 1988. i obrađivala je teme vezane za horror, sci-fi, fantasy uz obaveznu dozu crnog humora. Nedavno sam napokon kupio prvu sezonu, pa evo da je “pogledate” uz mene.

#01 – Trick or Treat

NewImage.jpgPilot epizodu serijala je napisao sam George Romero. Radnja prati jedan Halloween u kući pretjerano bogatog starca, koji se na taj dan voli igrati sa djecom (ne u tom smislu koji vam je pao na pamet). Kako mu cijelo selo duguje lovu, na Halloween nudi djeci šansu da nađu skrivene potvrde o dugovanju i tako skinu roditeljima financijske probleme. Starac ima prepunu kuću lažnih monstruma, ali u igru ulazi i prava vještica.

Epizoda čisto prosjek, jedino što sam obožavao su odlični 80s efekti u kojima vještice, zombiji i monstrumi izgledaju predobro (u svom okviru:)

#02 – The New Man

Priča kao preuzeta iz Zone Sumraka gdje bivšem alkoholičaru na posao dolazi dječačić koji ga zove ocem. Kako on nema malog sina ostaje sa upitnicima u glavi, ali obiteljske slike i žena govore da mu je taj mulac stvarno sin. Košmar u glavi.

Niš posebno…

#03 – I’ll Give You a Million

Dva ultra bogata stara gnjusa troše tisuće dolara na pređusobne oklade, a u jedan od njih ponuđa drugome milijun dolara za dušu. Prijatelj pristaje, uskoro umire i dolazi do manifestacije mrtvaca i vraga.

Zanimljivo zacrtano, ali rasplet užas.

#05 – Pain Killer

NewImage.jpgMuškarac živi u užasnoj vezi sa dosadnom ženom i jednog dana istegne kičmu i započinje mu par mjeseci užasnih bolova. Doktor mu objašnjava da postoji vrlo lagani način da to riješi, a uključuje ubojstvo.

Ne znam dali glavnu ulogu ima tip koji odlično ili očajno glumi, nekako mi djelovalo sve kao da čitam neki strip za penzionere o problemima zajedničkog života. Twist još i OK, ali sam ga već ranije vidio u jednoj adaptaciji Stephena Kinga, pa je izgubio svoje čari.

#05 – The Odds

Danny Aiello glumi kladioničara koji je poznat da ne odbija niti jednu okladu. Stvari postanu zanimljive kada mu dolazi tip i ulaže ogromne novce na točan tajming njegovi smrti.

Bezveze, dosadnjava.

#06 – Mookie and Pookie

Klasična 80s priča o evoluciji računala. Mookie i Pookie su brat i sestra blizanci, a braco umire od teške bolesti i njegova duša prelazi u kompjuter, tj. tehnički u mrežu neku. Sestra mora nastaviti programiranje i tako pojačati prisutnost umrlog brata.

Bezveze, pamtim samo po tome što glumi “Hitchockova” Tippi Hedren.

#07 – Slippage

Čovjek otkriva da malo po malo prestaje postojati.

Prestalo me zanimati nakon polovice…

#08 – Inside the Closet

NewImage.jpgTom Savini je režirao epizodu koja se poigrava sa standardnim strahom od nečega u ormaru. U ovom slučaju to je mala gumena ljigava živina koja liči na Ghouliese :)

Prolazno radi ideje i bedasto osmišljenje kreature.

U globalu, kao što možete primjetiti, serija loše počinje, baš me zanima dali će se dalje što poboljšati…

Share.

Leave A Reply