FrightFest 2012: Dario Argento o svom novom filmu Dracula 3D

3

Dario Argento poseban je gost ovogodišnjeg FrightFesta i u razgovoru sa zamjenikom urednika Total Filma dotakao se i svog novog filma Dracula 3D.

IMG 3125

Po onome što sam ja do sada vidio na netu, a i što drugi kažu, riječ je vjerojatno o poštenom kiksu velikog Argenta, ali evo neke od informacija koje je podijelio sa publikom.

Zašto 3D?

Ideja mu je pala pri posjeti filmskoj konvenciji u SAD-u gdje je sudjelovao na retrospektivi 3D filmova. Jedan od filmova koje se inicijalno snimao za 3D bio je Alfred Hitchcockov Dial M for Murder (tko bi rekao), ali se kasnije odustalo od takvog prikazivanja radi troškova. Kada je ovo vidio u 3D-u, odlučio se da svoj novi film snima na taj način.

Zašto Dracula?

Ponuđena mu je ideja za taj film i nije imao ništa protiv ali mu je uvjet bio da se radi u 3D. U priči o Draculi, želi pokazati romantičnu i seksualnu stranu kombiniranu sa brutalom.

O CGI-u

CGI mu uopće ne smeta, budući da je brdo stvari vrlo teško i skupo snimiti bez korištenja digitalnih kompjuterskih efekata.

O radu sa Rutger Hauerom

Tip iz Total Filma je u pitanju napomenuo da je radio par puta intervju sa Hauerom i da je tip prilično poseban. Argento je rekao da mu je bilo drago raditi sa njim, budući da nije samo običan glumac, već da je pametan i ima duha. Spomenuo je jednu anegdotu sa snimanja. Rutger se trebao pojaviti ujutro, ali se nije javljao sljedećih pol dana. Već su zvali policiju da prijave nestanak, a Hauera su onda naknadno našli sa autom u šumi sa nekom mladom ruskinjom :))

Za sve vezano uz FrightFest 2012, klik na festivalski logo:

Share.

3 Comments

  1. “…želi pokazati romantičnu i seksualnu stranu kombiniranu sa brutalom..” – pa šta nije Coppolina Dracula baš takva? Izmišljaju toplu vodu..

  2. HorrorHR on

    Mislio je vjerojatno na svoj stil nasilja, makar je film posteno popljuvan na ovogodisnjem Cannesu

Leave A Reply