Alien vs. Ninja (2010)

3

photo.jpgNakon uspješno obavljenog zadatka tim ninja se vraća u svoje selo na report. U trku prema domu na nebu primijete vatrenu kuglu koja pada u blizini, a njihovom novi zadatak postaje istražiti i otkriti tko ili što je to za to zaslužno. U pomoć im stiže drugi odred ninja, što naveliko povećava količinu mogućih žrtava.

U šumi ubrzo naleću na jedinog preživjelog tipa iz sela u blizini koji im prepričava da su ih napali nekakvi monstrumi. Pravi ninja se nikoga ne bori i ubrzo kreće spektakularna makljaža sa vanzemaljcima.

Nisam previše upoznat sa azijskim filmovima ovakvog splatter/fajt karaktera, ali djeluje mi da su protagonisti klasika – macho tip, zgodna žena ninja, i nekakav plačljivi seljo ninja koji služi samo da nasmijete publiku. A protiv koga se bore – e to je već nešto posebno…

Vanzemlajci izgledaju kao mini gumene verzije nečega sa čim bi se borila Godzilla ili imam još bolju usporedbu – kao tipični neprijatelji Mighty Morphin Power Rangersa. Sjećate se onakvog klasičnog tipa monstruma, evidentno da je čovjek u nekakvoj gumenoj ljigavoj tuti.

Radnja filma je ta – fajt, fajt i samo fajt. Tj ima i jedno dvadesetak minuta ne fajt scena koje su dosadne, jer te bizarne i čudne diskusije ne možeš provariti ni za lijek. Ali fajt – fajt je genijalan – krvav, brutalan i nadasve mega smiješan.

Udovi se čupaju na sve moguće načine, mačevi se zabijaju u najdublje vanzemaljske anuse, glave se gnječe sve u šesnaest, a nije ni za baciti finalni obračun ručnog čupanja vanzemaljskih fetusa iz utrobe ninji – i to kroz usta.

Fajtovi su nabijeni mega glasnom i nabrijavajućom tehno mjuzom, tako da imaš filing kao da igraš nekakvu najbizarniju splatter verziju Mortal Kombata. CGI-a ima napretek, nije najbolji, ali pozitivno djeluje na film jer je evidentan i sa time smiješan, što je vjerujem i bio cilj.

Da je film srezan za kojih pola sata, tj da su sve ne fajt scene svedene na minimum ovo bi bilo remek djelo filma za ekipu. Ma jeb’ga i ovako je odličan film za pogledati sa frendovima! Vjerujem da mi je stav još bolji budući da sam ga gledao u kinu oko ponoći i da je film razbudio i najpospanije. Pošteno sam se nasmijao, nagledao nevjerojatne tučnjave i u globalu ja sam zadovoljan.

Kliknite na logo za sve moje članke sa FrightFest 2010 festivala u Londonu.

transparentcopya.gif

Share.

3 Comments

  1. koje sranje od filma, prosto ne znam kako ih nije sramota da prave ovakve filmove.
    2/10 (za trud glumaca)

Leave A Reply