i ima puno ljudi koji ne mogu pit pivu nakon obilnijeg jela, preteška je..
...i mrzim jogurt!
jogurt i jeste br.1 piće uz ćevape! u Bosni gdje su ćevapi prvoklasni, a ne kao u HR, skoro pod obavezno se pije jogurt i to domaći!Cannibalist wrote:ma znam al mi je fakat smjesno jogurt uz ćevape, moram to jos probatelrania wrote:hej!![]()
jogurt je odlican! ja ga kombiniram uz sve panirano, pohano... savrseno pase uz pikantna jela
mislim da je to u dubravi, nisam siguran.Studeni wrote:jogurt i jeste br.1 piće uz ćevape! u Bosni gdje su ćevapi prvoklasni, a ne kao u HR, skoro pod obavezno se pije jogurt i to domaći!Cannibalist wrote:ma znam al mi je fakat smjesno jogurt uz ćevape, moram to jos probatelrania wrote:hej!![]()
jogurt je odlican! ja ga kombiniram uz sve panirano, pohano... savrseno pase uz pikantna jela
u Zg sam jednom jeo ćevape koji se rade po sarajevskoj recepturi i relativno su blizu sarajevskih po kvaliteti (jedno dva koplja iza) i rade također domaći kajmak kao i u Sarajevu (kugla koja se ubaci u lepinju i onda se fino otopi i prelije preko ćevapa)....enivej, pošto vidim da si iz Zg pokušaj,ako mjesto još postoji....mislim da se zvalo "Čujić grill"....
jeste ni ti nisu loši...ali sarajevska škola (meni bar) je bolja od banjalučke (mada svaka čast)....relativno slabo znam ZG,ali sjećam se da je kraj tog "Čujić grilla" bila neka pizzeria "Basquiera" ili nešto.....ne bih rekao da je to u Dubravi,ali,kao što rekoh sa Zg sam na manje-više na "vi"...Cannibalist wrote:[
mislim da je to u dubravi, nisam siguran.
al meni najbolji cevapi u ZG su na branimirovom placu, tamo di su one 2 pecenjare al ne ona ljeva glupa
neg onda desna mislim da se zove "Banjalucki ćevapi Mrvica", prejebeni su mi tamo.
e pa takvi su kod trovača. nakon njih ti je sve smeće, a što se tiče rubelja slažem se. drastično se pokvario i pretvorio u sjenu onoga što je bio prije desetak godina..Betmen wrote:issss vi fakat niste ni bili na najboljim cevapima u zg, precko, 4 cevabđinice koje su prebolesne i sve su si blizu...
marinero, kod dede, kotač i jos jedna koje se nemrem sjetit
cevapi su prebolesni, kod dede dobijes lepinju ko dno od tanjura, ogromna je sa kajmakom predivna stvar...
marinero ima dobitnu kombinaciju najfinije cevape u zg, i tocenu bavariukoja ne kvari okus jer je prefino pivo
i ne pricam o cevapima koji su ok, nego koji su orgazmicni!!! vidim da je netko spomenuo rubelj? hahah to je odvratno, ko to jos jede?
vola ?Wendigo wrote:što je to?HorrorHR wrote:Uf neki dan u Lovorki, spektakl od šopske salate, gurmanskih pljeskavica, malog voza, gljiva sa kajmakom na žaru itd... Jebeno meso