The Descent

Od Velike Britanije do Rusije; od Italije do Norveške
Post Reply
Vorador

Post by Vorador » 14 Nov 2007, 23:11

dr mladjo wrote:
Vorador wrote: Jedino kraj možda šteka malo ali meni je OK.
:shock: pa zbog kraja se toliko i ističe.. SPOLIER(nema happy end)END
Ističe se zbog kraja jer postoje dvije verzije. Jedna duža ( UK ) - kao bolja i kraća verzija ( USA ) - kao lošija; inače kraj uopće nije nešto inovativan čak možda i bezveze ali meni skoz OK i ne kvari mi dojam o filmu.

dr mladjo

Post by dr mladjo » 14 Nov 2007, 23:19

ja pak američki kraj ne smatram ništa lošijim od normalnog kraja.ima svoju simbolićnost..
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 15 Nov 2007, 00:26

dr mladjo wrote:ja pak američki kraj ne smatram ništa lošijim od normalnog kraja.ima svoju simbolićnost..
Nisam imao nikada volje ga pogledati, debilana mi je sama ta ideja da se kraj radi XY mijenja sa drugim...

dr mladjo

Post by dr mladjo » 15 Nov 2007, 00:48

HorrorHR wrote:
Nisam imao nikada volje ga pogledati, debilana mi je sama ta ideja da se kraj radi XY mijenja sa drugim...
pogledao si američki kraj a da toga nisi svjestan.američki kraj ide do SPOILER( scene s prikazom u autu,dok britanski nastavlja dalje sa scenom u špilji.. )END ..kako bilo oba su (gorka)

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 15 Nov 2007, 01:42

dr mladjo wrote:pogledao si američki kraj a da toga nisi svjestan.američki kraj ide ....
Kao što rekoh, debilana žešća. Happy happy joy joy kraj za svakog pozitivnog amerikanca :roll: Bar na SE ili unrated disku su ljudi mogli vidjeti kako zapravo to treba završiti...

dr mladjo

Post by dr mladjo » 15 Nov 2007, 01:59

spoiler(žrtvovanje prijateljice,prolazak preko brda lubanja,prikaza prijateljice u autu i ti to zoveš happy end?)end

oftopic-mora se se stalno stavljat ovo spoiler?jel prihvatljivo samo ( ) i crnjenje slova?

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 15 Nov 2007, 02:45

dr mladjo wrote:spoiler(žrtvovanje prijateljice,prolazak preko brda lubanja,prikaza prijateljice u autu i ti to zoveš happy end?)end

oftopic-mora se se stalno stavljat ovo spoiler?jel prihvatljivo samo ( ) i crnjenje slova?
Nemoraš tako staviti nego samo SPOILER veliki crveni na početku posta... Iovako ovo što je tebi crno drugima nije - recimo tvoj text se bez beda može čitati jer pozadina postova nije crna nego tamno siva.

SPOILER Ontopic: uspoređujući američki ending sa originalnim svakako da se može reći da je happy end... A i glede prijateljice nije baš žrtvovana, payback is a bitch 8)

dr mladjo

Post by dr mladjo » 15 Nov 2007, 02:54

znam da je pozadina tamno siva..ali tko hoče pročitat mora označit tekst(lakšeg čitanja)..činjenica što je spoiler ističen ne znači da ne možeš slučajno krajičkom oka pročitat nešto što ne želiš.

ontopic -a u vezi kraja..relativan je od gledatelja do gledatelja..što je nekom happy,drugome je gorak kraj.

A$H

Post by A$H » 15 Nov 2007, 07:14

dr mladjo wrote:znam da je pozadina tamno siva..ali tko hoče pročitat mora označit tekst(lakšeg čitanja)..činjenica što je spoiler ističen ne znači da ne možeš slučajno krajičkom oka pročitat nešto što ne želiš.

ontopic -a u vezi kraja..relativan je od gledatelja do gledatelja..što je nekom happy,drugome je gorak kraj.
pa dobro i ako nekaj vidiš kraičkom oka nećeš čitat do kraja..a to kaj je tekst crne boje ne znači meni osobno ništa..možda baš oćeš nekaj naglasit...kad se spoila onda SPOILER/END
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

GreenHornet

Post by GreenHornet » 16 Nov 2007, 14:07

nesto kao "od sumraka do zore"
odjednom nagli obrat u radnji :)
:)
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

Wampiritza

Post by Wampiritza » 18 Nov 2007, 21:29

GIANT SPOILERS AHEAD

Film zaista spada u bisere horor zanra. Ali ima propusta koji se uzasno tesko vare, posebno ako vam je biologija ili evolucija jedan od interesa... Zasto? Evo:
- ljudi-krtice bi trebali da su obicni ljudi, koji su nekada davno upali u pecinu, nisu mogli napolje i prilagodili se situaciji. Ok, sve i da uzmemo da je to moguce, i da oni zaista ne vide, kako to da su im i ostala cula zakrzljala? Prodju na dva cm od zenske koja dise, koja se znoji i nista. Stanu na zensku koja lezi (i ima telesnu tolpotu, miris, krece joj se bar grudni kos) i opet nista.
- jedna od ribica pojasni kako ovi izrodi izlaze napolje da love. Eto problema: kako izlaze napolje da love, kad ne vide? I ako vec izlaze napolje da love i uvlace u pecinu toliko plena da mogu napraviti jezero krvi, znaci da do izlaza i nije tako tesko doci, te samo ta recenica pocne da urusava celu premisu.
Misljenja sam da, obzirom na zavrsetak, filmu ne treba nastavak.

dr mladjo

Post by dr mladjo » 18 Nov 2007, 21:43

Wampiritza wrote: Misljenja sam da, obzirom na zavrsetak, filmu ne treba nastavak.
britanci su to radili.oni ne rade tako lako nastavke..

evo jedan meni drag wallpaper..

Image

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 18 Nov 2007, 21:45

Wampiritza wrote:GIANT SPOILERS AHEAD

Film zaista spada u bisere horor zanra. Ali ima propusta koji se uzasno tesko vare, posebno ako vam je biologija ili evolucija jedan od interesa... Zasto? Evo:
- ljudi-krtice bi trebali da su obicni ljudi, koji su nekada davno upali u pecinu, nisu mogli napolje i prilagodili se situaciji. Ok, sve i da uzmemo da je to moguce, i da oni zaista ne vide, kako to da su im i ostala cula zakrzljala? Prodju na dva cm od zenske koja dise, koja se znoji i nista. Stanu na zensku koja lezi (i ima telesnu tolpotu, miris, krece joj se bar grudni kos) i opet nista.
- jedna od ribica pojasni kako ovi izrodi izlaze napolje da love. Eto problema: kako izlaze napolje da love, kad ne vide? I ako vec izlaze napolje da love i uvlace u pecinu toliko plena da mogu napraviti jezero krvi, znaci da do izlaza i nije tako tesko doci, te samo ta recenica pocne da urusava celu premisu.
Misljenja sam da, obzirom na zavrsetak, filmu ne treba nastavak.
Lako objašnjivo...oni love kao šišmiši na zvuk...ostali osjeti su im slabi, ali zato sluh kao u šišmiša ili netopira (eho lokacija i slične stvari)... Kad se malo bolje pogleda većina životinja ima jako dobar sluh
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

shogo

Post by shogo » 19 Nov 2007, 08:57

ta bića love na sonar...ispuštaju zvuk koji se odbija i stvaraju sliku u mozgu..miris,toplina, za njih nemaju značenje
eto lako objašnjenje

carver

Post by carver » 09 Dec 2007, 10:50

Sad mi ništa nije jasno. Onaj koji sam ja gledao završava ovako:SPOILER-plavuša ubije onu juno, pronalazi izlaz iz špilje, u autu joj se prikazuje prijateljica koju je ubila.Kasnije se budi u špilji i ispada da je izlazak iz špilje bio san. Koja je to verzija?

Post Reply