Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
john_constantine

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by john_constantine » 20 Aug 2011, 21:06

Info wrote:
elrania wrote:
Info wrote:ma kakvi Wariorsi, green street hooligans i slični filmovi.
:zbunj:
kud ovo dvoje spajaš :lol:
Filmovi se bave tučnjavama, stoga imaju sličnosti :)

A Ondskan se bavi također s time, samo na jednom višem nivou. Stvar je u tome da je green street hooligans navijački film gdje ima uličnih tučnjava. Wariors je film o bandama gdje također ima uličnih tučnjava. Tako da Cons svoje facepalmove zalijepi na zid svoje sobe, a ne se tu dizat u nebesa i lijepit :facepalm: ma ne, filmovi uopće nemaju sličnosti :wink:
pa kada nemaju. :zubifale:
Warriors je ionako fikcija o uličnim bandama, a ova druga dva filma realni prikaz huligana i nasilja u društvu. Ali neka, nisam mislio da spajaš te filmove radi tučnjave, to je već druga priča.
Michel puši karu.

Info

Post by Info » 20 Aug 2011, 21:12

Pa da :zubifale: spajam ih zbog toga jer GSH nije film o navijačima kao takvima već o huliganizmu, svakodnevne tučnjave. Wariorsi jesu fikcija no ulične tučnjave su tu. Isto kao i u Football Factory, Rumble Fish sa Dillonom i Rourkeom. Tako kada me netko pita za neku preporuku što se tiče tučnjava na filmu, nabrojat ću te. Navijači, te izmišljene bande, nema veze... Jedna stvar ih veže, nasilje, tučnjave što je i glavna radnja tih filmova :)

EDIT: izgleda da onda drugačije gledamo na takve filmove 8)
"I saved your life Jesse... are you gonna save mine?"
http://www.youtube.com/watch?v=582TR2N_sPM

john_constantine

Post by john_constantine » 20 Aug 2011, 21:29

Info wrote:Pa da :zubifale: spajam ih zbog toga jer GSH nije film o navijačima kao takvima već o huliganizmu, svakodnevne tučnjave. Wariorsi jesu fikcija no ulične tučnjave su tu. Isto kao i u Football Factory, Rumble Fish sa Dillonom i Rourkeom. Tako kada me netko pita za neku preporuku što se tiče tučnjava na filmu, nabrojat ću te. Navijači, te izmišljene bande, nema veze... Jedna stvar ih veže, nasilje, tučnjave što je i glavna radnja tih filmova :)

EDIT: izgleda da onda drugačije gledamo na takve filmove 8)

ma sada dok si objasnio, sada shvaćam poveznicu. Moja greška. :P Ja sam ciljao na nešto drugo, što sam naveo u prošlom postu... Nikako mi se nije uklapala fikcija među realnim filmovima o huliganima.

u tome je i baš čar :supz: :supz:

P.S.
A onaj facepalm sam ionako stavio bezveze, samo da ne bude copy paste njezinog posta. :zubifale:
Michel puši karu.

alecto

Post by alecto » 20 Aug 2011, 23:41

pineapple express, opet, i opet mi je dobar :mrgreen: dečku je bezveze :roll: :lol:
we are such stuff as dreams are made on

Info

Post by Info » 21 Aug 2011, 01:05

Clue - jako dobra krimi komedija puna misterije. Izvrsnih zadnjih pola sata, totalno neočekivano. Tim Curry je stvarno odličan glumac. ima par stvarno smiješnih scena (u tih zadnjih pola sata) kada počnu pjevat :lol: :lol: 7.5/10

Info

Post by Info » 21 Aug 2011, 01:07

alecto wrote:pineapple express, opet, i opet mi je dobar :mrgreen: dečku je bezveze :roll: :lol:
Franco je presmiješan u filmu. Uvijek onaj njegov smiješak, usporenost :supz:

elrania

Post by elrania » 21 Aug 2011, 02:23

Info wrote:
elrania wrote:
Info wrote:ma kakvi Wariorsi, green street hooligans i slični filmovi.
:zbunj:
kud ovo dvoje spajaš :lol:
Filmovi se bave tučnjavama, stoga imaju sličnosti :)
ovom logikom možeš ić do krajnosti i spajati transportera s gospodarom prstenova, jer su svi u nekoj misiji da nešto obave i nekog spase protiv nekog zla, a svejedno nema nikakve veze među filmovima.
ovdje si spojio kompetno drugačija razdoblja stvaralaštva s drugim porukama, idejama, štihom i temom.

filmofil

Post by filmofil » 21 Aug 2011, 05:00

the warriorsi i GSH su u suštini 2 različita filma, ali imaju puno dodirnih točaka i po meni je ta usporedba na mjestu...'poruke i ideje' oba filma nisu tolko različite
This is the Zodiac speaking.

callac

Post by callac » 21 Aug 2011, 13:10

Bad Teacher - očaj od filma
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

alecto

Post by alecto » 21 Aug 2011, 14:36

planet of the apes - gledalo mi se nakon rise of the planet. zaboravila sam kolko helena bonham carter dobro glumi.
we are such stuff as dreams are made on

Info

Post by Info » 21 Aug 2011, 15:08

@Elrania, U tim filmovima je glavni cilj ulične tučnjave stoga ne vidim nikakav problem. Transporteru i gospodaru prstenova se može naći dodirnih točaka kao i u svakoj usporedbi bilo kakvih filmova, ali wariorsi i GSH su slični. Ne znam kako to ne vidiš, to mi nije jasno :? ovaj se film bavi uličnim bandama, a ovaj drugi huliganima i zajedničko su im ulične tučnjave što je i glavna radnja tih filmova. Nisu to sad filmovi sa ne znam kakvim dubokim porukama :wink:

Kako to da onda po raznim našim i stranim forumima, kada se nabrajaju filmovi o uličnim tučnjavama, uvijek se nabrajaju ti koje sam spomenuo + još onaj Football Factory itd. ne shvaćam kako ovo može biti krajnost ako im je radnja identična
Last edited by Info on 21 Aug 2011, 15:12, edited 1 time in total.

elrania

Post by elrania » 21 Aug 2011, 15:12

dosta mi je plitko ić te filmove povezivati samo na osnovu toga što se u njima tuče, no kad veliki filmoznalci progovore i objasne, nemam više što reć :lol:

Info

Post by Info » 21 Aug 2011, 15:14

Pa to im je i glavni cilj. Pitaj bilo gdje da ti netko preporuči takve filmove i vidjet ćeš da će ti dosta puta biti spomenuit GSH, wariorsi itd. ako je ovo plitko, onda moram reći da jednostavno ne razumiješ :)

filmofil

Post by filmofil » 21 Aug 2011, 15:24

elrania wrote:dosta mi je plitko ić te filmove povezivati samo na osnovu toga što se u njima tuče, no kad veliki filmoznalci progovore i objasne, nemam više što reć :lol:
ti nisi ništa rekla ni objasnila, zadrži ironične sugestije za sebe dok mi ne ponudiš nešto bolje od ovih fraza o našoj plitkosti i (ne)znanju o dotičnim filmovima

mislim da oba filma imaju prilično očitih dodirnih točaka i glavna im je tema jedna cijela alternativna kultura življenja, a eto, sto mu gromova, u oba filma imamo 'plemenske' borbe kao glavnu polaznu točku pa onda jako dobro obrađena tema prijateljstva (također u oba filma) kroz te sukobe s rivalima i totalni bijeg od konformizma u zamjenu za nešto tolko surovo i krvavo
This is the Zodiac speaking.

elrania

Post by elrania » 21 Aug 2011, 15:44

@info: razlog tome vidim u mogućem nedostatku šireg prekopavanja po raznoraznim filmovima slične tematike i u dolaženju do stvaranja poveznica na osnovu pojedinih dijelova koji i jesu slični, ali nikako ne ističu onu srž tih ostvarenja ko ono što zaista dijeli bit.

a za ovo zadnje; a čuj info, ako većina kaže nešto i upitna statistika za kojom se hvataš uvijek ide u prilog onome što kažeš, lako je reć bilo kome da ne razumije.

@filmofil: pozdrav napuhanosti!

a sad možemo dalje. ono što si objasnio je fino rečeno i ne mogu se ne složiti, ali opet ne bih na osnovu toga jedan i drugi dala u istoj preporuci. warriorsi i gsh govore o pripadnosti, ali način kako je obrađuju, kako i zašto se razvija ono što se u filmovima razvija, kako nastaju i propadaju odnosi među bandama, tko drži konce u rukama i ima zadnju riječ i s druge strane, prepuštenost životu i njegovoj silnoj surovosti je sve ono što ih čini kompletno različitima. kontrolu vidim ko nešto što ih razdvaja, zajedno s motivom koji je zaslužan za razvoj događaja, a ponajviše mi se ističe žestina emocija i nagona koja zasebno pokreće svakog od likova. već sam naglasila koliko mi je plitko povezivati ove filmove na osnovu tučnjave (naravno, možemo ih povezati, možemo mi štogod hoćemo povezati, ako nam se prohtije), jer u njima vidim nešto sasvim drugačije što sam objasnila sada i ono što jedan i drugi ostavljaju tokom i nakon gledanja mi nije usporedivo.

Post Reply