@info: razlog tome vidim u mogućem nedostatku šireg prekopavanja po raznoraznim filmovima slične tematike i u dolaženju do stvaranja poveznica na osnovu pojedinih dijelova koji i jesu slični, ali nikako ne ističu onu srž tih ostvarenja ko ono što zaista dijeli bit.
a za ovo zadnje; a čuj info, ako većina kaže nešto i upitna statistika za kojom se hvataš uvijek ide u prilog onome što kažeš, lako je reć bilo kome da ne razumije.
@filmofil: pozdrav napuhanosti!
a sad možemo dalje. ono što si objasnio je fino rečeno i ne mogu se ne složiti, ali opet ne bih na osnovu toga jedan i drugi dala u istoj preporuci. warriorsi i gsh govore o pripadnosti, ali način kako je obrađuju, kako i zašto se razvija ono što se u filmovima razvija, kako nastaju i propadaju odnosi među bandama, tko drži konce u rukama i ima zadnju riječ i s druge strane, prepuštenost životu i njegovoj silnoj surovosti je sve ono što ih čini kompletno različitima. kontrolu vidim ko nešto što ih razdvaja, zajedno s motivom koji je zaslužan za razvoj događaja, a ponajviše mi se ističe žestina emocija i nagona koja zasebno pokreće svakog od likova. već sam naglasila koliko mi je plitko povezivati ove filmove na osnovu tučnjave (naravno, možemo ih povezati, možemo mi štogod hoćemo povezati, ako nam se prohtije), jer u njima vidim nešto sasvim drugačije što sam objasnila sada i ono što jedan i drugi ostavljaju tokom i nakon gledanja mi nije usporedivo.