Oldboy remake?

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Asfodel

Post by Asfodel » 10 Nov 2008, 17:46

A nije sad baš Tarantino čudo neviđeno u svijetu filma kakvim ga vole prikazivati. Iglesia je Tarantino prije Tarantina
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

filmofil

Post by filmofil » 10 Nov 2008, 17:59

ne kažem ja da radi čuda neviđena, ali je po načinu snimanja filmova i pisanju scenarija jedan od najboljih u hollywoodu...kad gledaš njegov film znaš da to nitko drugi ne može napraviti
This is the Zodiac speaking.

kikuchiyo

Post by kikuchiyo » 10 Nov 2008, 21:59

filmophil wrote:ne kažem ja da radi čuda neviđena, ali je po načinu snimanja filmova i pisanju scenarija jedan od najboljih u hollywoodu...kad gledaš njegov film znaš da to nitko drugi ne može napraviti
uhhhh sunce ti jebem :lol:

zelim reci da je tarantino OK, ja volim njegove filmove i iscekujem ih kao i svaki drugi covjek - kad sam prvi put kao klinac pogledao Pulp Fiction mislio sam da kinematografija pocinje s tarantinom, malo sam se prevario jer sam ipak imao 13-14 godina :o

QT je malo posudio ideja od nekih filmova i napravio svojevrsni hommage... meni se recimo svida sto je napravio s Kill Bill - onak, napravio je po meni zapadnjacki Lady Snowblood, koji je svakako superiorniji od originala iz 70-ih (meni ne i drazi, ali svakako bolji)... to ce napravit i s Inglorious Bastards, koji je talijanski B-film iz '78. - http://www.imdb.com/title/tt0076584/, naravno da ce quentinov film bit superiorniji u svakom pogledu, s velikim budzetom i hollywoodskim glumcima...
filmophil wrote: i po čemu je inglorious basterds krađa? ako misliš na onaj film iz 80-ih to nema veze s ovim što on radi Wink
''onaj film iz 80-ih'' :roll: - http://www.youtube.com/watch?v=k3RTve6AQpk
Fighter: You can't hit me! I have five hundred times faster reflexes then Mike Tyson!

A$H

Post by A$H » 10 Nov 2008, 22:02

filmophil wrote:ne kažem ja da radi čuda neviđena, ali je po načinu snimanja filmova i pisanju scenarija jedan od najboljih u hollywoodu...kad gledaš njegov film znaš da to nitko drugi ne može napraviti
i prije njega su snimali na taj nacin..scenariji su spoj svega i svaceg vec vidjenog..ali je prezentirano na drugi nacin..npr. redosljed/rezanje prica.. po tome je koliko toliko originalan..ali svatko tko je vidio dosta starih ili azijskih filmova..tocno vidi kaj je od kojeg ukrao..ovaj posudio..ups..posvetio.. :roll:
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

kikuchiyo

Post by kikuchiyo » 10 Nov 2008, 22:18

Mi otisli u offtopic s genijem Tarantinom :lol: - ja sam zelim zavrsnu s tim ''posudivanjem'' ideja, ja nemam nista protiv jer uzivam u Tarantinovim filmovima i zeljno iscekujem svaki novi - meni se jedino ne svidaju njegovi fanbojevi na netu koji su gledali u zivotu 10 filmova i misle da je QT originalan filmas te ga trpaju u kos s americkim filmasima kao ford, peckinpah, scorsese itd. gdje on svakako ne pripada.
Fighter: You can't hit me! I have five hundred times faster reflexes then Mike Tyson!

filmofil

Post by filmofil » 10 Nov 2008, 23:04

kikuchiyo wrote:Mi otisli u offtopic s genijem Tarantinom :lol: - ja sam zelim zavrsnu s tim ''posudivanjem'' ideja, ja nemam nista protiv jer uzivam u Tarantinovim filmovima i zeljno iscekujem svaki novi - meni se jedino ne svidaju njegovi fanbojevi na netu koji su gledali u zivotu 10 filmova i misle da je QT originalan filmas te ga trpaju u kos s americkim filmasima kao ford, peckinpah, scorsese itd. gdje on svakako ne pripada.
hehe pogledao sam ja puno više filmova nego što ti misliš i mogu procjeniti šta je dobar a šta loš film...tarantinovi filmovi su vrhunac zabave za ljude koji vole njegov stil i uspoređivat tarantina i ove navedene je kao da uspoređuješ kruške i jabuke...svaki do njih ima ono nešto zbog čega je tolko dobar i ja samo kažem da tarantino po ničemu ne zaostaje za najboljim redateljima današnjice

e sad, druga stvar je što on ne snima baš filmove za široke mase, tj nisu njegovi filmovi baš za svakoga...očito je danas popularno mrziti tarantina i optuživati ga za kopiranje što je po meni preseravanje...to mi je najjače kad netko kaže "ako voliš tarantina znači da ti nisi pogledao prave filmove" i onda mi nabraja svakojake redatelje i filmske top ljestvice...

to je sve stvar ukusa i ništa više...meni je recimo citizen kane užasno dosadan film, a sveznajući kritičari ga proglašavaju najboljim filmom svih vremena...to ne znači da sam ja zaostao niti da nemam pojma o filmovima nego jednostavno imam ukus za drugačije stvari, a razlikovat loš i dobar film sigurno mogu jer sam pogledao filmove iz svih mogućih kategorija i žanrova i tarantino će mi uvijek biti na vrhu, ispred svega jer su mi njegovi filmovi najbolja zabava

a ovo što se tiće njegove originalnosti...smiješno mi je kad netko kaže da on nije originalan...pa daj mi nađi takve dijaloge negdje drugdje i takvu atmosferu u filmu...čovjek voli i kuži filmove, ima jebeni talent za režiju i pisanje scenarija i što je najvažnije, snima za svoj gušt...

e da, zašto si mi naveo scorsesea u ovu grupu :lol: njegov jedini film koji je pobrao oscara je remake :wink: to je stvarno originalno

Mairosu
Location: Ministarstvo za istrazivanje ruda i gubljenje vremena

Post by Mairosu » 10 Nov 2008, 23:15

filmophil wrote:pulp fiction je krađa?
Stilisticki koncipiran u svom razbijenom narativu kao francuski noir mada generalno uz jackie brown najoriginalniji njegov film.
kill bill je krađa?
Ima manje originalnih delova nego Cher.
death proof je krađa?
Ma ne.
i po čemu je inglorious basterds krađa? ako misliš na onaj film iz 80-ih to nema veze s ovim što on radi :wink:
Sem sto je remake istog ?
[i]Ako vidite duha, napijte se Pik piva do uha ![/i]

Mairosu
Location: Ministarstvo za istrazivanje ruda i gubljenje vremena

Post by Mairosu » 10 Nov 2008, 23:17

filmophil wrote:e sad, druga stvar je što on ne snima baš filmove za široke mase, tj nisu njegovi filmovi baš za svakoga...
Ma da bre covece...Tarantino je odmah tu uz Abel Ferraru kao kult underground reziser.
a ovo što se tiće njegove originalnosti...smiješno mi je kad netko kaže da on nije originalan...pa daj mi nađi takve dijaloge negdje drugdje i takvu atmosferu u filmu...čovjek voli i kuži filmove, ima jebeni talent za režiju i pisanje scenarija i što je najvažnije, snima za svoj gušt...
Dva filma cu ti dati, ResDogs i Pulp Fiction, pri cemu je prvi onako iskopirao sve zivo (uz licno priznanje).
e da, zašto si mi naveo scorsesea u ovu grupu :lol: njegov jedini film koji je pobrao oscara je remake :wink: to je stvarno originalno
A Oscar je merilo vrednosti, sta li ?
[i]Ako vidite duha, napijte se Pik piva do uha ![/i]

kikuchiyo

Post by kikuchiyo » 10 Nov 2008, 23:27

filmophil wrote:hehe pogledao sam ja puno više filmova nego što ti misliš i mogu procjeniti šta je dobar a šta loš film...tarantinovi filmovi su vrhunac zabave za ljude koji vole njegov stil i uspoređivat tarantina i ove navedene je kao da uspoređuješ kruške i jabuke...svaki do njih ima ono nešto zbog čega je tolko dobar i ja samo kažem da tarantino po ničemu ne zaostaje za najboljim redateljima današnjice

e sad, druga stvar je što on ne snima baš filmove za široke mase, tj nisu njegovi filmovi baš za svakoga...očito je danas popularno mrziti tarantina i optuživati ga za kopiranje što je po meni preseravanje...to mi je najjače kad netko kaže "ako voliš tarantina znači da ti nisi pogledao prave filmove" i onda mi nabraja svakojake redatelje i filmske top ljestvice...

to je sve stvar ukusa i ništa više...meni je recimo citizen kane užasno dosadan film, a sveznajući kritičari ga proglašavaju najboljim filmom svih vremena...to ne znači da sam ja zaostao niti da nemam pojma o filmovima nego jednostavno imam ukus za drugačije stvari, a razlikovat loš i dobar film sigurno mogu jer sam pogledao filmove iz svih mogućih kategorija i žanrova i tarantino će mi uvijek biti na vrhu, ispred svega jer su mi njegovi filmovi najbolja zabava

a jebiga decko, fulao si ceo fudbal :lol:
Last edited by kikuchiyo on 10 Nov 2008, 23:28, edited 1 time in total.

Aryx

Post by Aryx » 10 Nov 2008, 23:28

a da otvorite neki topic o tarantinu tipa lopof ili ne ? :lol: :lol:
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

A$H

Post by A$H » 10 Nov 2008, 23:44

da prvo mali offtopic.. :lol: drugo filmophil totalno si otisao u krvo sa raspravom..spominjes stvari koje nisu ni vazne..a opet prva recina ti je odmah nula bodova..jer da svi pogledao dosta filmova znao bi koliko je tarantino originalan..to sto mozes razlikovat dobar/los film nije tu vazno..nego je vazno da ocit nisi pogledao neke starije klasike pa da mozes to usporedit sa njegovim filmovima..npr. A Better Tomorrow II koliko samo ima slicnosti i fora iz njega u Reservoir Dogs..a tek iz filma City on Fire...vecinu scena je cak istu napravio..tak da se ostatak netreba ni komentirat..

filmofil

Post by filmofil » 11 Nov 2008, 00:15

znam ja da on puno toga uzima iz drugih filmova i znam odakle je uzimao inspiraciju za svaki svoj film, ali to što je on uzeo priču za res dogs iz city on fire nema veze...to bi bio loš film da nije tih specifičnih tarantinovih dijaloga, soundtracka, glumačke postave, nekih fora (rezanje uha, uvodna špica, gun showdown na kraju, .....) znači mi ne pričamo o radnji nego sitnicama koje određuju kvalitetu filma...jebeš ti dobru priču ako je realizacija nikakva i ako redatelj sve radi po šablonama

negativni

Post by negativni » 11 Nov 2008, 15:26

A$H wrote:
i prije njega su snimali na taj nacin..scenariji su spoj svega i svaceg vec vidjenog..ali je prezentirano na drugi nacin..npr. redosljed/rezanje prica.. po tome je koliko toliko originalan..ali svatko tko je vidio dosta starih ili azijskih filmova..tocno vidi kaj je od kojeg ukrao..ovaj posudio..ups..posvetio.. :roll:
čovjek je radio u videoteci nije kao da je išao u neku tajnu školu drugačijeg režiranja, sve te tehnike kao i sam kažeš je vidio pa potom i sam upotrebio,
ipak po meni je on odličan redatelj jer svoje filmove radi s puno ljubavi i predanosti što se po meni vidi.
meni je kod filmova neovisno o žanru najbitnija atmosfera, odnosno spretnost redatelja da nas uvuče u svoj svijet,
a tarantino me dosad nije razočarao.

za samim remakeom oldboy nema potrebe jer je i original rađen da bude razumljiv prosječnom gledatelju na zapadu.

A$H

Post by A$H » 21 Nov 2008, 16:52

OldBoy is one of the greatest films ever made. It is so awesome that it defy's the word awesome. I am not a fan of foreign films as a rule and OldBoy is one movie that blew me away and got me really giving foreign films a second chance. The new remake being done by Spielberg it turns out will not be a remake at all but is instead going to be based on the comic book according to Will Smith.

Will Smith told FSR that the film will be based on the comic... but that pretty much means it will be very similar to the film Park Chan Wook did which was also based on the comic.
Oldboy is Park Chan-Wook’s classic genre-defining revenge tale of a man who’s wrongly been imprisoned for 15 years and is then suddenly released. Given money and a cell phone, he’s challenged to discover who incarcerated him in the first place, but he only has five days to uncover the truth. Even with a mysterious young girl to help him, his tortures have just begun. Cannes-winner championed by Tarantino, Oldboy has become a cult favorite, regularly appearing in top ten best movie polls.
Image

john_constantine

Post by john_constantine » 28 Oct 2009, 17:34

trakavica se nastavlja...

http://www.imdb.com/title/tt1321511/

ali will smith kao glavni lik? :shock: :shock: :povrac: :povrac: :povrac: :povrac:
Michel puši karu.

Post Reply