Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
dr mladjo

Post by dr mladjo » 26 Oct 2008, 02:30

filmophil wrote:lnpr reakcija ovog malog koji je cijelo vrijeme šutio na to da je daltonist
a kako je to trebao reagirat?
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings

sikeone

Post by sikeone » 26 Oct 2008, 08:11

Cyborg-Canon produkcija.Van Damme glavna uloga i Albert Pyunn režija što čovjeku više treba za vrhunski trash gdje Van Damme high i kružnim kickovima, noževima ,bodežima i improviziranom puškom tamani postapokaliptične pirate :D 4/5(visoka ocjena nije baš objektivna više iz nostalgičnih i sentimentalnih razloga :D )

filmofil

Post by filmofil » 26 Oct 2008, 11:32

dr mladjo wrote:
filmophil wrote:lnpr reakcija ovog malog koji je cijelo vrijeme šutio na to da je daltonist
a kako je to trebao reagirat?
nije uopće trebalo biti toga s daltonizmom jer nije nikako utjecalo na film, a ta reakcija je bila prejaka nekako prema ostatku filma...ne kužim poantu ovog filma i o čemu se tu ustvari radi
This is the Zodiac speaking.

dr mladjo

Post by dr mladjo » 26 Oct 2008, 14:01

simboličnost da nikome u obitelji nije dobro išlo..najvažnija je u stvari bila scena sa sestrom kad shvača što je najvažnije,,
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings

Asfodel

Post by Asfodel » 26 Oct 2008, 16:24

filmophil wrote:little miss sunshine 3.5/5...okej film, ali ništa posebno...očekivao sam više kad sam vidio da je na imdb u top 250, a možda ga ja nisam skužio
Ja sam skužila da je taj film najbolje gledat s puno ljudi, po mogućnosti u kinu (za slučaj da ste osoba koja nema previše smisla za humor ili joj ne odgovara ovakva vrsta humora) jer bi među hrpom ljudi teško bilo tko ostao ozbiljan.
Po mom mišljenju je uistinu i zaslužio sve lovorike :klapklap:
Pametni mali topli nezavisni film je zgazio Hollywood (u ovom slučaju)
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

filmofil

Post by filmofil » 26 Oct 2008, 17:08

Asfodel wrote:
filmophil wrote:little miss sunshine 3.5/5...okej film, ali ništa posebno...očekivao sam više kad sam vidio da je na imdb u top 250, a možda ga ja nisam skužio
Ja sam skužila da je taj film najbolje gledat s puno ljudi, po mogućnosti u kinu (za slučaj da ste osoba koja nema previše smisla za humor ili joj ne odgovara ovakva vrsta humora) jer bi među hrpom ljudi teško bilo tko ostao ozbiljan.
:roll: ako je ovo trebala biti neka komedija onda su stvarno fulali, meni je ovo 80% drama, a 20% komedija...nasmijao sam se doslovno jednom, a film je prepun neke patetike i jada...

john_constantine

Post by john_constantine » 26 Oct 2008, 17:11

filmophil wrote:
Asfodel wrote:
:roll: ako je ovo trebala biti neka komedija onda su stvarno fulali, meni je ovo 80% drama, a 20% komedija...nasmijao sam se doslovno jednom, a film je prepun neke patetike i jada...
pa film i je drama... a čuj, svi drukčije definiraju filmove. A tvoja je pogreška što si u tome tražio komediju i razočarao se jer ti je malo toga smiješno. A idući put za godinu dvije pogledaj opet film, pa ćeš vidjeti kako će ti se tada svidjeti.
Michel puši karu.

filmofil

Post by filmofil » 26 Oct 2008, 17:27

ne, ja nisam u tom filmu tražio apsolutno ništa...nego ova asfodel kaže da je to kao komedija pa ju nisam shvatio :roll: da se razumijemo, film je stvarno dobar, ali sam očekivao puuuuno više kad sam vidio da je u imdb top 250...mislio sam da će se na kraju desiti nešto šokantno i da će film dobiti poantu, ali ovako ispada kao jedna prosječna drama u kojoj svim likovima ne ide u životu i na kraju svi plešu i boli ih kurac za sve...

Asfodel

Post by Asfodel » 26 Oct 2008, 18:01

filmophil wrote:nego ova asfodel kaže da je to kao komedija
Ne znam odakle ti ovo

usput, ako već idemo definirati film (što ja nisam u postu radila) onda je to humorna drama
spominjala sam humor zato što su neki rekli da su se strgali samo na jednu scenu i sl.

filmofil

Post by filmofil » 26 Oct 2008, 18:13

e pa da, to je humorna drama sa par smiješnih scena...ali opet, ja pitam, koja je poanta tog filma??? po čemu je tako poseban, zašto u top 250?? po ničemu se ne izdvaja od prosjeka

john_constantine

Post by john_constantine » 26 Oct 2008, 18:36

filmophil wrote:e pa da, to je humorna drama sa par smiješnih scena...ali opet, ja pitam, koja je poanta tog filma??? po čemu je tako poseban, zašto u top 250?? po ničemu se ne izdvaja od prosjeka
to samo pokazuje da amerikanci nemaju pojma o filmovima. :lol: Mislim, nema evil dead na popisu. 8)

No, pa što ako je na popisu 250 najboljih? ja uopće ne vjerujem u taj popis... return of the living dead 4 ima najnižu ocjenu 2 na imbd - u, a meni je bio vrlo zabavna horor komedija.
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 26 Oct 2008, 18:38

surfs up - zabavna akcijska animirana komedija, s prejakim forama, surferskom glazbom, i dobrim otkačenim likovima. Ma ovo je pravi crtić za obitelj, djeca se zabavljaju, a i odrasli i mladi uživaju u humoru (lijek za ubod od morskog ježa) i glazbi. A i animacija je izvrsna. 4/5.
Michel puši karu.

filmofil

Post by filmofil » 26 Oct 2008, 18:40

a znam da je ta lista smeće, ali ipak kad jedna drama kao little miss sunshine uđe na listu taj film onda mora biti po nečemu poseban...recimo, nebi obraćao pažnju da se radi o iron manu ili transformersima jer se mlađa publika pali na to i onda daje desetke bez razmišljanja, ali ovo je drama

john_constantine

Post by john_constantine » 26 Oct 2008, 18:48

ma sve su to gluposti taj spisak, tu ulaze samo ozbiljni filmovi, a ovaj je neka jeftina drama, pa se to izgleda američkoj publici dopalo i stavili su tamo, jer je ono ozbiljno, s tematikom i sve to... ma gluposti.
Michel puši karu.

Asfodel

Post by Asfodel » 26 Oct 2008, 18:49

filmophil wrote:e pa da, to je humorna drama sa par smiješnih scena...ali opet, ja pitam, koja je poanta tog filma??? po čemu je tako poseban, zašto u top 250?? po ničemu se ne izdvaja od prosjeka
Sve je to individualno, kao i kod svakog filma. tebi je to prosječan film bez poante s par smiješnih scena...
Drugima je to prelijep filmić s puno smiješnih scena i s itekakvom poantom.
Mladjo ti je već rekao poantu... znači disfunkcionalna američka obitelj u kojoj je svaki član po nečemu "lud" a zapravo onaj kojeg društvo etiketira kao "ludog" (jer se pokušao ubiti) je možda jedini koji normalno vidi stvari. Svi su oni sjebani i žele neki instantni uspjeh ili užitak u tom brzom načinu života i svijetu u kojem je jedino novac važan. A trebao im je jedan zajednički trenutak (putovanje u kojem su svi zajedno) da bi shvatili da već imaju ono što im treba - jedni druge aka ljubav.

Usput i nevezano uz temu, mene neke humorne drame uspiju više nasmijat nego čistokrvne komedije (npr. East Is East ili Little Miss)

Post Reply