Koji ste horror zadnji gledali?
- sikeone
Doomsday 9/10-sta reći nego izvrsno, nemogu vjerovati što je sve Neil Marshall uspio ukrcati u ovaj film,posveta svemu što sam obožavao gledati u osamdesetima od Mad Maxa do Carpentera i svih b postapokaliptičnih filmova talijanske produkcije. A ovaj film ima sve ubojiti virus,punkerske negativce koji su uz to i kanibali, srednjovjekovne vitezove,muziku iz osamdesetih i jednu od najboljih jurnjava snimljenih u zadnje vrijeme.Izvrsno a i glavna glumica je opako dobra 
- Hobotshy
uh, meni taj film nije nikako legao, baš kao što si napisao, maneštra svega i svačegasikeone wrote:Doomsday 9/10-sta reći nego izvrsno, nemogu vjerovati što je sve Neil Marshall uspio ukrcati u ovaj film,posveta svemu što sam obožavao gledati u osamdesetima od Mad Maxa do Carpentera i svih b postapokaliptičnih filmova talijanske produkcije. A ovaj film ima sve ubojiti virus,punkerske negativce koji su uz to i kanibali, srednjovjekovne vitezove,muziku iz osamdesetih i jednu od najboljih jurnjava snimljenih u zadnje vrijeme.Izvrsno a i glavna glumica je opako dobra
koliko sam vidio, ljudima se ili jako sviđa ili ne sviđa uopće
- sikeone
ovo je samo za sladokusce takvih filmova i nostalgičare za osamdesetima i svemu što se tada snimaloHobotshy wrote:uh, meni taj film nije nikako legao, baš kao što si napisao, maneštra svega i svačegasikeone wrote:Doomsday 9/10-sta reći nego izvrsno, nemogu vjerovati što je sve Neil Marshall uspio ukrcati u ovaj film,posveta svemu što sam obožavao gledati u osamdesetima od Mad Maxa do Carpentera i svih b postapokaliptičnih filmova talijanske produkcije. A ovaj film ima sve ubojiti virus,punkerske negativce koji su uz to i kanibali, srednjovjekovne vitezove,muziku iz osamdesetih i jednu od najboljih jurnjava snimljenih u zadnje vrijeme.Izvrsno a i glavna glumica je opako dobra
- Aryx
ma super zabavan filmsikeone wrote:ovo je samo za sladokusce takvih filmova i nostalgičare za osamdesetima i svemu što se tada snimaloHobotshy wrote:uh, meni taj film nije nikako legao, baš kao što si napisao, maneštra svega i svačegasikeone wrote:Doomsday 9/10-sta reći nego izvrsno, nemogu vjerovati što je sve Neil Marshall uspio ukrcati u ovaj film,posveta svemu što sam obožavao gledati u osamdesetima od Mad Maxa do Carpentera i svih b postapokaliptičnih filmova talijanske produkcije. A ovaj film ima sve ubojiti virus,punkerske negativce koji su uz to i kanibali, srednjovjekovne vitezove,muziku iz osamdesetih i jednu od najboljih jurnjava snimljenih u zadnje vrijeme.Izvrsno a i glavna glumica je opako dobra
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.
[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]
[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]
- Dragonrage
30 Days of Night 4/5 - TRAILER
Zanimljiva i vizualno iznimno privlačna adaptacija u širim krugovima ne baš poznatog istoimenog underground stripa Steve Nilesa koja pljeni odličnom fotografijom, fantastičnim vizulanim identiteom, jako dobrom i mračnom horror atmosferom, suptilnim ali izvrsnim specijalnim efektima i više nego solidnim glumačkim izvedbama. Sama priča je veoma jednostavna i zapravo se ponajviše svodi na čisto preživljavanje gl. likova...koncept koji su iskušali mnogobrojni filmovi, ali koji u ovom slučaju funkcionira baš kako treba. Zaplet je izostavljen nekih objašnjenja (tipa od kuda su došli vampriri, tko je tajanstveni stranac itd.), ali to pomalo pridonosi atmosferi i tajanstvenosti cijeline. Nekima to možda neće biti po volji, ali opet, takav pristup ostavlja publici na maštu da sami stvore neku pozadinu priče. Najveći problem filma je zapravo to što iako je radnja razbacana, odnosno film u svojih sat i pol trajanja prati period od 30 dana, gledatelji možda neće steći taj dojam, već sve djeluje kao da sve traje u nekom "realnom" vremenu ili u vremenu od maximalno nekoliko dana. Također ne bi bilo na odmet da su se autori pozabavili malo karakternim promjenama gl. likova i na taj način također pridonjeli prikazu nekog dužeg vremenskog razdoblja. No ti međuljudski odnosi između likova ostaju manje više isti od početka do kraja i možda se nedovoljno ušlu u njihovu "dubinu", iako je bilo potencijala za to. Recimo u veoma sličnom filmu šta se kocepta tiče, "The Mist", taj aspekta filma je mnogo bolje riješen, iako je vremensko razdoblje tamo nešto kraće. Što se tiče samo uspredbe stripa i filma, na žalost moram priznati da strip nisam pročitao, pa ne znam koliko radnja filma prati strip, no imao sam ga prilike prolistati, pa mogu reći da s vizualne strane film i više nego dobro i vjerno "oponaša" strip.
Sve u svemu film nudi i više nego što se od njega očekuje. Istovrmeno je zanimljiv, napet, atmosferičan, tajanstven što će zasigurno zadovoljiti one koji se ne pale na mnogobrojne današnje horrore koji se u većini slučajeva svode samo na hektolitre krvi i mnošto razbacanih udova. Ali istovremeno ni ljubitelji gorea, akcije i specijlanih efekata ne bi smijeli biti razočarani pošto je film i vizulano zabavan te atraktivan. Topla preporuka.
Zanimljiva i vizualno iznimno privlačna adaptacija u širim krugovima ne baš poznatog istoimenog underground stripa Steve Nilesa koja pljeni odličnom fotografijom, fantastičnim vizulanim identiteom, jako dobrom i mračnom horror atmosferom, suptilnim ali izvrsnim specijalnim efektima i više nego solidnim glumačkim izvedbama. Sama priča je veoma jednostavna i zapravo se ponajviše svodi na čisto preživljavanje gl. likova...koncept koji su iskušali mnogobrojni filmovi, ali koji u ovom slučaju funkcionira baš kako treba. Zaplet je izostavljen nekih objašnjenja (tipa od kuda su došli vampriri, tko je tajanstveni stranac itd.), ali to pomalo pridonosi atmosferi i tajanstvenosti cijeline. Nekima to možda neće biti po volji, ali opet, takav pristup ostavlja publici na maštu da sami stvore neku pozadinu priče. Najveći problem filma je zapravo to što iako je radnja razbacana, odnosno film u svojih sat i pol trajanja prati period od 30 dana, gledatelji možda neće steći taj dojam, već sve djeluje kao da sve traje u nekom "realnom" vremenu ili u vremenu od maximalno nekoliko dana. Također ne bi bilo na odmet da su se autori pozabavili malo karakternim promjenama gl. likova i na taj način također pridonjeli prikazu nekog dužeg vremenskog razdoblja. No ti međuljudski odnosi između likova ostaju manje više isti od početka do kraja i možda se nedovoljno ušlu u njihovu "dubinu", iako je bilo potencijala za to. Recimo u veoma sličnom filmu šta se kocepta tiče, "The Mist", taj aspekta filma je mnogo bolje riješen, iako je vremensko razdoblje tamo nešto kraće. Što se tiče samo uspredbe stripa i filma, na žalost moram priznati da strip nisam pročitao, pa ne znam koliko radnja filma prati strip, no imao sam ga prilike prolistati, pa mogu reći da s vizualne strane film i više nego dobro i vjerno "oponaša" strip.
Sve u svemu film nudi i više nego što se od njega očekuje. Istovrmeno je zanimljiv, napet, atmosferičan, tajanstven što će zasigurno zadovoljiti one koji se ne pale na mnogobrojne današnje horrore koji se u većini slučajeva svode samo na hektolitre krvi i mnošto razbacanih udova. Ali istovremeno ni ljubitelji gorea, akcije i specijlanih efekata ne bi smijeli biti razočarani pošto je film i vizulano zabavan te atraktivan. Topla preporuka.
- Nyu
- negativni
meni ni original nije bio ništ posebno, vizualno lijep ali prazan sadržajem.pumpkin girl wrote:The Eye (americki) - eh, kao i inace ne vidim razloge za snimanje remakeova ili sto vec japanskih filmova kad su originali uvijek bolji, a vremenska razlika u stvaranju originala i remakea je toliko mala da je jos vise besmisleno...valjda ljudi ne mogu gledati film ako nije na eng.
remake negledljiv.
btw: the eye orig. ti nije japanski
- negativni
vjerovatno je bila opsjednuta. kao u američkima kad opsjednuti pričaju latinski u honkkongškim (nije Kina) pričaju japanski!pumpkin girl wrote:Ah, da u pravu ste...stalno vrtim scene kako cura prica japanski, al to nije taj film nego jedan drugi valjda...
my mistake ^^
BTW: HK/Singapur koprodukcija, jezici kojima se priča u filmu: Cantonese | Thai | English | Mandarin.
(http://www.imdb.com/title/tt0325655/)
al dobro malo smo zabrazdili u OT!
- elrania
red room [1999]
vecina filmova ovakvog karaktera ima naviku napraviti zbir scena koje nemaju neke velike logike ni karaktera i uglavnom zavrsim tako da prevrtim film i pogledam svega pola sadrzaja s obzirom na to koliko prazno sve izgleda.
ovdje sam cak imala osjecaj ko da se nesto konkretno dogada i sve u svemu, nije lose.
ne mogu ici toliko daleko da nahvalim ovo djelo, no taj prljavi snuff, softcore stil mi je skroz sjeo. daleko sam od stanja odusevljenosti, ali smatram film vrijednim gledanja...
5,5/10
vecina filmova ovakvog karaktera ima naviku napraviti zbir scena koje nemaju neke velike logike ni karaktera i uglavnom zavrsim tako da prevrtim film i pogledam svega pola sadrzaja s obzirom na to koliko prazno sve izgleda.
ovdje sam cak imala osjecaj ko da se nesto konkretno dogada i sve u svemu, nije lose.
ne mogu ici toliko daleko da nahvalim ovo djelo, no taj prljavi snuff, softcore stil mi je skroz sjeo. daleko sam od stanja odusevljenosti, ali smatram film vrijednim gledanja...
5,5/10
- john_constantine
elrania wrote:red room [1999]
5,5/10
Michel puši karu.