Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
Boby

Post by Boby » 21 Sep 2008, 18:46

FilmTV wrote:
Boby wrote:
FilmTV wrote: Betmen je rekao da mu je ovaj žanr gay a ne film :wink:
U tom je fora. Ovo ne bih podvukao pod niti jedan klasični žanr. Ovo je snimano kao da se na licu mjesta snima dvoje ljudi a da oni to ni ne znaju. Nema standardne konstrukcije i scenarija koji priliči komercijalnim filmovima. Film je do te mjere realističan da ga ne bih žanrovski ograničavao. Ali da postoji žanr u kojem bi prevladavali ovakvi filmovi (s obzirom na temu i način na koji je ona dočarana) nikako ga ne bih nazvao gay
Iskreno, previše kenjaš. To što tebi nešto nije gay ne znači da drugima ne može biti i, uostalom, da nije. Osim toga, svaki film se može staviti u neki žanr koji dominira.
Boby wrote:Film je do te mjere realističan da ga ne bih žanrovski ograničavao.
Kakve veze ima realizam nekog filma sa žanrom? Po tebi ako je film realističan onda se ne može staviti u neki žanr. :lol: :lol: :D :lol: Ovo bi si mogao staviti u signature pod "preseravanje of the week".

BTW, šta je to "klasičan žanr", imamo li i "moderan žanr"?
Klasični žanrovi su ti drame, komedije, horrori, SF... mislim da znaš dalje. To ti je osnovna stvar za nekog tko smatra da zna nešto o filmovima. Kako vrijeme ide tako se i pojavljuju novi tipa kvazidokumentaraca (to su ti oni o dinosaurima gdje je sve u stvari čista gluma bez imalo improvizacije).
I svakako je moguće snimiti film realističan do te mjere da ga ne možeš svrstati ni u kakav žanr budući da može sadržavati elemente gotovo svakog.
A signature si samo sobodno uzmi, mogu ti i baciti par prijedloga za avatar

elrania

Post by elrania » 21 Sep 2008, 21:44

tenacious d - the pick of destiny [2006]
bas sam nekako nenamjerno uvijek zaobilazila ovaj film i sad mu se posvetih i moram rec da se isplatilo.
zabavna rock komedija s fora pjesmama i pretjerivanjima. zadnje me odusevilo. :lol:
doduse, malo mi je nedorecen film, ko da je razlomljen na djelovima, al buduci da sam jos pod pozitivnim dojmom, zasluzio je 7/10.

dr mladjo

Post by dr mladjo » 21 Sep 2008, 21:56

elrania wrote:tenacious d - the pick of destiny [2006]
bas sam nekako nenamjerno uvijek zaobilazila ovaj film i sad mu se posvetih i moram rec da se isplatilo.
zabavna rock komedija s fora pjesmama i pretjerivanjima. zadnje me odusevilo. :lol:
doduse, malo mi je nedorecen film, ko da je razlomljen na djelovima, al buduci da sam jos pod pozitivnim dojmom, zasluzio je 7/10.
meni je odličan soundtrack.a znaš li tko im se ono suprostavio na kraju?
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings

elrania

Post by elrania » 21 Sep 2008, 22:02

sotona kojeg glumi dave grohl?

dr mladjo

Post by dr mladjo » 21 Sep 2008, 22:09

elrania wrote:sotona kojeg glumi dave grohl?
ma ja.da niam pogledao na imdb ne bih nikad pogodio...

elrania

Post by elrania » 21 Sep 2008, 22:10

dr mladjo wrote:
elrania wrote:sotona kojeg glumi dave grohl?
ma ja.da niam pogledao na imdb ne bih nikad pogodio...
ma i ja sam ga skuzila tek kad sam gledala na imdbu. :D

FilmTV

Post by FilmTV » 21 Sep 2008, 22:42

Boby wrote:Klasični žanrovi su ti drame, komedije, horrori, SF... mislim da znaš dalje. To ti je osnovna stvar za nekog tko smatra da zna nešto o filmovima.
Ozbiljno? WOW, hvala, nisam znao!
Boby wrote:Kako vrijeme ide tako se i pojavljuju novi tipa kvazidokumentaraca (to su ti oni o dinosaurima gdje je sve u stvari čista gluma bez imalo improvizacije).
"kvazidokumentarac" je moderan žanr? ooooook. Dinosauri glume? Nadam se da su učlanjeni u sindikat glumaca, ipak bi bio red da dobiju plaću ako bude štrajka ;)
Boby wrote:I svakako je moguće snimiti film realističan do te mjere da ga ne možeš svrstati ni u kakav žanr budući da može sadržavati elemente gotovo svakog.
Nije.
Boby wrote:A signature si samo sobodno uzmi, mogu ti i baciti par prijedloga za avatar
Hvala, ne treba, znam da ima puno slika Connora (ili Conora, kako god) po netu ;) ali zadovoljan sam sa svojim avatarom.

Khaos[]

Post by Khaos[] » 22 Sep 2008, 01:01

Muay Thai Chaiya
super film, bas mi se svidala prica, malo tuzan na kraju :(
svakako preporucljiv :D
FilmTV wrote:
Boby wrote:Kako vrijeme ide tako se i pojavljuju novi tipa kvazidokumentaraca (to su ti oni o dinosaurima gdje je sve u stvari èista gluma bez imalo improvizacije).
"kvazidokumentarac" je moderan žanr? ooooook. Dinosauri glume? Nadam se da su uèlanjeni u sindikat glumaca, ipak bi bio red da dobiju plaæu ako bude štrajka ;)
:lol: :lol: :lol: :lol: made my day

elrania

Post by elrania » 22 Sep 2008, 02:37

filmtv wrote:Dinosauri glume?
:lol: Image

ot:

mr. and mrs. smith [2005]
ovo je bilo jedno od iscrpnijih i poprilicno monotonih iskustava...film zbilja predugo traje; da su mu srezali bar pola sata mozda bi ostavio bolji dojam.
prvih sat vremena je nista vise nego romanticni film koji u drugoj polovici, osobito red kraj, dobiva elemente akcije koji su opravdali moja izuzetno losa ocekivanja.
namjeravala sam u potpunosti zaobici ovo ostvarenje, jer me nikada nije mamilo, no eto...
3,5/10

Wendigo

Post by Wendigo » 22 Sep 2008, 09:33

elrania wrote:tenacious d - the pick of destiny [2006]
mene je malkice "razočarao" i to baš zbog ove nedorečenosti kaj si spomenula i nepovezanosti, al moram priznat da je bilo situacija di sam se odvalio od smjeha (susret i upoznavanje na venice beachu i "plivanje" niz rijeku :lol: :lol: )

dr mladjo

Post by dr mladjo » 22 Sep 2008, 10:01

elrania wrote: mr. and mrs. smith [2005]
ovo je bilo jedno od iscrpnijih i poprilicno monotonih iskustava...film zbilja predugo traje; da su mu srezali bar pola sata mozda bi ostavio bolji dojam.
prvih sat vremena je nista vise nego romanticni film koji u drugoj polovici, osobito red kraj, dobiva elemente akcije koji su opravdali moja izuzetno losa ocekivanja.
namjeravala sam u potpunosti zaobici ovo ostvarenje, jer me nikada nije mamilo, no eto...
3,5/10
film je trebao bit dosta tmurniji i nakon incidenta u spoilder (tržišnom centru završiti kao butch cassidy i sundance kid.)spoiler

Boby

Post by Boby » 22 Sep 2008, 10:24

Vidim da su neki krivo shavtili po pitanju dinosaura; glume naravno ljudi. Sigurno ste vidjeli bar jedan nastavak gdje čovjek šeće po divljini i promatra ih sa "sigurne" udaljenosti i nabaci par informacija

ot:
"Juno"
Dirljiv, na trenutke melankoličan i orginalan film. Sve pohvale za glavnu glumicu a i ostali su ostvarili dobre interpretacije. Uz nekoliko urnebesnih izjava film također krasi i odličan soundtrack

dr mladjo

Post by dr mladjo » 22 Sep 2008, 10:43

Brotherhood (2004)-htio sam da vidimhoče li me opet potrest.več sam zaboravio koliko ima brutalnih scena u filmu.9/10

john_constantine

Post by john_constantine » 22 Sep 2008, 16:10

elrania wrote:

ot:

3,5/10
uf, ja sam odustao nakon 15 minuta koliko je dosadan.. najgori filmski par, samo čekam kada će ju brat odjebati i otići george michaelu. :lol:
Michel puši karu.

Boby

Post by Boby » 22 Sep 2008, 18:05

john_constantine wrote:
elrania wrote:

ot:

3,5/10
uf, ja sam odustao nakon 15 minuta koliko je dosadan.. najgori filmski par, samo čekam kada će ju brat odjebati i otići george michaelu. :lol:
Potpis. Inače, Georgea Michaela su jučer opet uhitili; droksao se u javnom WC-u

Post Reply