Navijači

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Post Reply
Freddy

Post by Freddy » 19 Sep 2008, 16:19

GreenHornet wrote:
A$H wrote:Covijeka pretuku i pale bakljom, izivljavaju se na njemu, a ti pitas - po cemu to -...to sve govori o tebi.. :roll:
i sad ce cajkici radi tog nekog vjerovatno istanburat i onda ce bit kako opet tuku jadne nevine navijace...a gamad je 90% njih..
I radi toga mu treba dati 10 godina zatvor?? :shock:
Kad navijač pravi sranja,treba ga se privesti,ispitati ga,naplatit mu kaznu ako je kriv a ne ga mlatiti i lišiti osnovnih ljudskih prava!
Po meni su gamad svi ljudi koji policijsku represiju odobravaju i svršavaju na nju.
po meni nije trebo tako strogu kaznu dobit,ali neka se ugledaju na london....da tako oni nešto naprave,doživotno ne može na utakmice,murjak je ipak službena osoba i zbog toga je takva kazna,a da je palio drugog navijača,ne bi ni približno bila takva kazna
You can kill a rapper, but not his music.
You can kill an actor but not his work.
You can kill a poet but not his poetry.
You can kill a Tupac but he'll live in our hearts forever.
Rest In Peace, PAC, Thug love 4 you...

Mairosu
Location: Ministarstvo za istrazivanje ruda i gubljenje vremena

Post by Mairosu » 19 Sep 2008, 16:21

GreenHornet wrote:Ovako razmišlja osoba koja za sebe kaže da je bio na abnormalno puno utakmica... :roll: No comment. :roll:
Da, bio sam na abnormalno puno utakmica. I pun mi je vise qrac, da izvinis, "navijaca" koji dolaze da se biju medjusobno, lome stolice, bacaju baklje na teren, pevaju Karadzicu, Mladicu, Kosovu, i svemu sto nema veze sa fudbalom. Da je nama u Srbiji manje takvih "navijaca", mozda bi neko normalan i dosao na stadion. Osnovna svrha je bodriti svoj tim, ne praviti sranja.
[i]Ako vidite duha, napijte se Pik piva do uha ![/i]

Mairosu

Post by Mairosu » 19 Sep 2008, 16:23

GreenHornet wrote:Kad navijač pravi sranja,treba ga se privesti,ispitati ga,naplatit mu kaznu ako je kriv a ne ga mlatiti i lišiti osnovnih ljudskih prava!
Alo bre dete, ovo je POKUSAJ UBISTVA, GURAO MU JE ZAPALJENU BAKLJU U USTA COVECE ! nije mu opalio dve uz usi pa da sednu popricaju, popiju i naplate kaznu...

GreenHornet

Post by GreenHornet » 19 Sep 2008, 16:25

Predpostavljam da je i igračima draže da ih bodre pravi navijači koji će navijat,radit koreografije,palit baklje i sve to nego da ih samo gleda i tu i tamo zaplješče grupa penzionera,tete iz vrtića sa djecom,ljudi koji će mirno jesti kokice...
Nogomet bez navijača ništa ne vrijedi.

Pa sam Ruud Van Nistelrooy je rekao da mu se neda igrat kad vidi navijače Manchestera kako mirno sjede i jedu hamburger.
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

GreenHornet

Post by GreenHornet » 19 Sep 2008, 16:27

Mairosu wrote:
GreenHornet wrote:Kad navijač pravi sranja,treba ga se privesti,ispitati ga,naplatit mu kaznu ako je kriv a ne ga mlatiti i lišiti osnovnih ljudskih prava!
ovo je POKUSAJ UBISTVA, GURAO MU JE ZAPALJENU BAKLJU U USTA COVECE ! nije mu opalio dve uz usi pa da .
Gledao sam snimku više puta i nema nikakvog pokušaja guranja baklje u usta,samo mu je stavio pokraj lica 2-3 sekunde.Za to naravno treba odgovarati ali ovolika kazna je imbecilizam.

Asfodel

Post by Asfodel » 19 Sep 2008, 16:27

@Green - U pitanju su dva zločina (napad na službenu osobu + teška tjelesna ozljeda/pokušaj ubojstva) koja u stjecaju moraju dat visoku kaznu zatvora

za ovo gore nisam sigurna jel teška tjelesna ili pokušaj, na snimci su rekli da je pretrpio tešku (no to ne mora biti ista stvar za koju je optužen)

Da tebi dođe neki crnac kojeg su neki zli bijeci mlatili cijeli život i teško tjelesno ozlijedi tebe (koji nemaš veze s njim) samo zato što si bijelac i sličiš na njih, jel bi ti onda rekao da mu treba naplatit kaznu ili ga kazniti zakonski propisanom sankcijom (koja je zatvor, a ne novčana kazna)?
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

A$H

Post by A$H » 19 Sep 2008, 16:28

GreenHornet wrote:
A$H wrote:Covijeka pretuku i pale bakljom, izivljavaju se na njemu, a ti pitas - po cemu to -...to sve govori o tebi.. :roll:
i sad ce cajkici radi tog nekog vjerovatno istanburat i onda ce bit kako opet tuku jadne nevine navijace...a gamad je 90% njih..
Kad navijač pravi sranja,treba ga se privesti,ispitati ga,naplatit mu kaznu ako je kriv a ne ga mlatiti i lišiti osnovnih ljudskih prava!
Po meni su gamad svi ljudi koji policijsku represiju odobravaju i svršavaju na nju.
da jer je pokusaj ubojsta i kaj se mene tice jedan od brutalnijih nacina, a radi cega??jer je cajkic? takve treba maknut/izdvojit iz drustva...nek se hladi i razmisli o sranjima koje uzvodi i zasto ih izvodi...ionako ce izac prije isteka kazne...
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

GreenHornet

Post by GreenHornet » 19 Sep 2008, 16:31

Asfodel wrote:

Da tebi dođe neki crnac kojeg su neki zli bijeci mlatili cijeli život i teško tjelesno ozlijedi tebe (koji nemaš veze s njim) samo zato što si bijelac i sličiš na njih, jel bi ti onda rekao da mu treba naplatit kaznu ili ga kazniti zakonski propisanom sankcijom (koja je zatvor, a ne novčana kazna)?
Treba ga kazniti zatvorom ali 10 godina??!!!Ej,pa nije ubio čovjeka,niti ga osakatio,niti ga doživotno poslao u mirovinu.
A Delijama svaka čast jer su uletili za momka kojeg je policija htjela privesti,na njih bi se sve skupine trebale ugledati.Jer koliko vidim ti si skontala da se radi o nekakvoj osveti prema policiji bez razloga...

Mairosu

Post by Mairosu » 19 Sep 2008, 16:31

GreenHornet wrote:Predpostavljam da je i igračima draže da ih bodre pravi navijači koji će navijat,radit koreografije,palit baklje i sve to nego da ih samo gleda i tu i tamo zaplješče grupa penzionera,tete iz vrtića sa djecom,ljudi koji će mirno jesti kokice...

Pa sam Ruud Van Nistelrooy je rekao da mu se neda igrat kad vidi navijače Manchestera kako mirno sjede i jedu hamburger.
Navijaci smeju da se deru. I da pevaju. I da vriste. I ne vidim tu nista lose, sve dok god je potreba toga da se podrzi TIM NA TERENU. Gde ja osudjujem koreografije ? Cak sam ucestvovao u nekoliko. To je sve u dometima dobrog navijanja, i to sve podrzavam.

Ali da mi 90 minuta pevaju hitove tipa "djenerala ako uhapse, grobari ce svi, puske uzeti, sve cemo vas redom pobiti" ili "kosovo je srce srbije" ili "obija trafike ministar policije"...jebote, igramo sa Bayernom, celo drugo poluvreme, imamo ih u saci, a sta sever peva ? Obija trafike ministar policije...jebo vas Jocic, sta igrace dole boli kurac za njega.

Glede fotografija, sticajem okolnosti sam tada radio u FKCZ i dobar sam prijatelj sa zvanicnim fotoreporterom koji je zabelezio celu pricu. Bilo je tu svacega, samo cu toliko reci, a dosta tih slika nije objavljeno u javnost.

A$H

Post by A$H » 19 Sep 2008, 16:31

GreenHornet wrote:Predpostavljam da je i igračima draže da ih bodre pravi navijači koji će navijat,radit koreografije,palit baklje i sve to nego da ih samo gleda i tu i tamo zaplješče grupa penzionera,tete iz vrtića sa djecom,ljudi koji će mirno jesti kokice...

da ali razlika je izmedju toga i kad trgas i bacas stolce, pa palis druge bakljma, gadjas vratare i sudce bocama/upaljacim...mlatis se sa svakim(cak i po gradu tuces osobe koje nemaju veze sa nogometom niti su navijaci bilo kojeg kluba...)

GreenHornet

Post by GreenHornet » 19 Sep 2008, 16:32

A$H wrote:
GreenHornet wrote:
da jer je pokusaj ubojsta i kaj se mene tice jedan od brutalnijih nacina,
ti pod pokušaj ubojstva kontaš par udaraca i držanje baklje od 3 sekunde pokraj njega?

elrania

Post by elrania » 19 Sep 2008, 16:33

GreenHornet wrote:
A$H wrote:
GreenHornet wrote: I radi toga mu treba dati 10 godina zatvor?? :shock:
da jer je pokusaj ubojsta i kaj se mene tice jedan od brutalnijih nacina,
ti pod pokušaj ubojstva kontaš par udaraca i držanje baklje od 3 sekunde pokraj njega?
da si bio taj pored koga se drzala baklja bi li smatrao normalnim da tom liku naplate novcanu kaznu i puste ga?

A$H

Post by A$H » 19 Sep 2008, 16:33

GreenHornet wrote:
Asfodel wrote:

Treba ga kazniti zatvorom ali 10 godina??!!!Ej,pa nije ubio čovjeka,niti ga osakatio,niti ga doživotno poslao u mirovinu.
A Delijama svaka čast jer su uletili za momka kojeg je policija htjela privesti,na njih bi se sve skupine trebale ugledati.Jer koliko vidim ti si skontala da se radi o nekakvoj osveti prema policiji bez razloga...
psihicke ozljede su najgore..cak ako ni ne ostanu neki fizicki oziljci..ovi hoce..

GreenHornet

Post by GreenHornet » 19 Sep 2008, 16:35

elrania wrote:
GreenHornet wrote:
A$H wrote: da jer je pokusaj ubojsta i kaj se mene tice jedan od brutalnijih nacina,
da si bio taj pored koga se drzala baklja bi li smatrao normalnim da tom liku naplate novcanu kaznu i puste ga?
ne,ali mislim da bi mu godina,eventualno dvije zatvora bila sasvim dovoljna...

između ostalog u jednom navijačkom sukobu me momak sa 3 metra udaljenosti pogodio kamenom od par kg u vilicu pa mi na pamet nije palo da ga treba zatvoriti...

Asfodel

Post by Asfodel » 19 Sep 2008, 16:36

GreenHornet wrote:
Asfodel wrote:

Nisam govorila o osveti općenito, nego sam se povela za tobom jer na početku nisi (bar je tako izgledalo) sagledao slučaj objektivno, nego si rekao da cajkani uvijek mlate navijače i promatrao iz tog kuta... Izgleda kao da treba osakatit ovog policajca jer općenito policajci mlate navijače, nek on plati - ovako otprilike izgleda tvoje gledište...

(ne bih se dalje upuštala u rasprave, samo sam htjela upozorit na moć stjecaja na početku)
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Post Reply