Glazba.
- dark_driving
tu se nikako ne slazem s tobom, kontakt s publikom je najvazniji na koncertima, kad sam ih ja gledao odsvirali su savrseno, bez greske to im moram priznati, muzicar sam pa znam to cijeniti ali s obzirom da kontakta s publikom nije bilo nikakvog ostao mi je jako gorak okus u ustima, nesto kao da sam slusao tool cd preko koncertnog razglasa a to me ne pali bas previse, nisu imali nikakve improvizacije, niti su imali kakve komentare, niti su odsvirali kakvu obradu ... jebi ga, mrzim kad dodjem na koncert a bend dodje i odvira svoj set bez emocija, mislim, shvacam ja da svatko tko osnuje bend ocekuje ili se bar nada da ce moci zivjeti od toga ali kad pocnes svirati samo zato sto ti je to posao, cisto tehnicki bez emocija sve ode u k***cFilmTV wrote:Ljudi seru govna a pričanje sa rajom je totalno overrated što mi se potvrdilo n puta.dark_driving wrote:a ja sam cuo sve najgore o ovoj zadnjoj turneji, navodno je bilo koncerata na kojima je maynard cijelo vrijeme bio okrenut publici ledima jer mu kao smetaju reflektori, mozda nije istina ... nekako imam dojam da sad sve rade preko k***a i da je samo pitanje dana kad ce objsvit raspad, vjerovatno ih samo obaveze prema izdavacima drze na okupu
gdje si ih gledao? milano?
Maynard je došao na stage, pozdravio publiku. Rekao je 2-3 rećenice tijekom koncerta. Na kraju svirke je pozdravio publiku i otišao.
Meni to kod Toola savršeno paše jer me interesira glazba a ne filozofiranje nikoga iz benda. Vizualizacije iza benda na 5 ogromnih wall-ova su naprosto genijalne i uz glazbu ti više ama baš ništa ne treba, uživiš se i nisi više u ovom svijetu barem tih 90 minuta. Oduvijek sam cijenio Tool zato jer glazbu stavljaju na prvo mjesto a sviraju specifične stvari koje im dopuštaju da mogu u biti ne imati odnos sa publikom tijekom svojih nastupa. Zakon!
Mislim da je bio Treviso, nisam siguran.
- Freddy Krueger
Nekako se slazem s obadvojicom...dark_driving wrote:tu se nikako ne slazem s tobom, kontakt s publikom je najvazniji na koncertima, kad sam ih ja gledao odsvirali su savrseno, bez greske to im moram priznati, muzicar sam pa znam to cijeniti ali s obzirom da kontakta s publikom nije bilo nikakvog ostao mi je jako gorak okus u ustima, nesto kao da sam slusao tool cd preko koncertnog razglasa a to me ne pali bas previse, nisu imali nikakve improvizacije, niti su imali kakve komentare, niti su odsvirali kakvu obradu ... jebi ga, mrzim kad dodjem na koncert a bend dodje i odvira svoj set bez emocija, mislim, shvacam ja da svatko tko osnuje bend ocekuje ili se bar nada da ce moci zivjeti od toga ali kad pocnes svirati samo zato sto ti je to posao, cisto tehnicki bez emocija sve ode u k***cFilmTV wrote:Ljudi seru govna a pričanje sa rajom je totalno overrated što mi se potvrdilo n puta.dark_driving wrote:a ja sam cuo sve najgore o ovoj zadnjoj turneji, navodno je bilo koncerata na kojima je maynard cijelo vrijeme bio okrenut publici ledima jer mu kao smetaju reflektori, mozda nije istina ... nekako imam dojam da sad sve rade preko k***a i da je samo pitanje dana kad ce objsvit raspad, vjerovatno ih samo obaveze prema izdavacima drze na okupu
gdje si ih gledao? milano?
Maynard je došao na stage, pozdravio publiku. Rekao je 2-3 rećenice tijekom koncerta. Na kraju svirke je pozdravio publiku i otišao.
Meni to kod Toola savršeno paše jer me interesira glazba a ne filozofiranje nikoga iz benda. Vizualizacije iza benda na 5 ogromnih wall-ova su naprosto genijalne i uz glazbu ti više ama baš ništa ne treba, uživiš se i nisi više u ovom svijetu barem tih 90 minuta. Oduvijek sam cijenio Tool zato jer glazbu stavljaju na prvo mjesto a sviraju specifične stvari koje im dopuštaju da mogu u biti ne imati odnos sa publikom tijekom svojih nastupa. Zakon!
Mislim da je bio Treviso, nisam siguran.
Skoro sam jebo jucer.Skoro sam jebo danas.
Jebem skoro svaki dan...
Jebem skoro svaki dan...
-
Gosp.
-
FilmTV
Svako ima na koncertu svoje gušte pa tako i ja. Gledao sam stvarno masu koncerata i, kao što sam napomenuo u svom postu, kada je riječ o Toolu, jednostavno mi takav pristup najviše paše. Isto tako, smatram da kontakt sa publikom i sviranje bez emocija kako si napisao nemaju veze jedno s drugim. Ko kaže da bendovi koji pričaju s publikom sviraju sa više emocija? Uostalom, komentari koji se inače čuju: kako je ovo super publika, volimo vašu zemlju, imati najljepše cure, ajmo sada svi u krug pogat, i slični klišeji meni samo krate vrijeme svirke.dark_driving wrote:tu se nikako ne slazem s tobom, kontakt s publikom je najvazniji na koncertima, kad sam ih ja gledao odsvirali su savrseno, bez greske to im moram priznati, muzicar sam pa znam to cijeniti ali s obzirom da kontakta s publikom nije bilo nikakvog ostao mi je jako gorak okus u ustima, nesto kao da sam slusao tool cd preko koncertnog razglasa a to me ne pali bas previse, nisu imali nikakve improvizacije, niti su imali kakve komentare, niti su odsvirali kakvu obradu ... jebi ga, mrzim kad dodjem na koncert a bend dodje i odvira svoj set bez emocija, mislim, shvacam ja da svatko tko osnuje bend ocekuje ili se bar nada da ce moci zivjeti od toga ali kad pocnes svirati samo zato sto ti je to posao, cisto tehnicki bez emocija sve ode u k***c
Kada imam priliku preferiram nakon ili prije koncerta popričati s bendom, slikati se i slično. Tada me interesira izmijeniti par riječi i to mi više znači.
Isto tako, ne vidim kakve veze sa kvalitetnim koncertom ima sviranje obrada, to je čisto isto stvar ukusa i očekivanja, ja preferiram slušati bend za koji sam platio ulaznicu.
Evo npr. RHCP sam gledao live i to je bend za koji ne bi dao 20 lipa, dapače, netko bi mi trebao platiti da ih opet pogledam uživo. Stalno nešto filozofiraju, sviraju toliko improvizirano da pola pjesama zvuči kao loša garažna demo verzija originala, vokal skviči i pjeva kao ja kada sam pijan pa mi se prašta... No, sve je stvar ukusa.
-
FilmTV
Komunikacija ne mora biti riječima. Za razliku od velike većine bendova, Tool ima impresivno velike vizualizacije koje meni, u kombinaciji sa glazbom, govore puno više nego neki drugi bendovi koji tijekom koncerta stalno nešto prilčaju.Gosp. wrote:Bez odnosa sa publikom nema niti kvalitetnog koncerta.
Ono što sigurno umanjuje barem za 50% kvalitetu odrađenog koncerta je izvedba repertoara bez ikakve komunikacije sa publikom.
Osobno volim show na koncertu.
- dark_driving
vjeruj mi da ima i bendova koji imaju malo kreativnije komentare od ovogaFilmTV wrote:Uostalom, komentari koji se inače čuju: kako je ovo super publika, volimo vašu zemlju, imati najljepše cure, ajmo sada svi u krug pogat, i slični klišeji meni samo krate vrijeme svirke.
nisam ni rekao da to ima veze s kvalitetnim koncertom, ali isto tako kvalitetni koncert nije samo dobro odvirana pjesma koju sviraju vec 5/10/15 ili koliko god godina, jednostavno je uzitak cuti neku stvar koju nisi ocekivao, npr. pushit verzija sa salivala mi je puno slabija od originala ali bi radije da su nju odsvirali cisto zbog neke promjeneFilmTV wrote:Isto tako, ne vidim kakve veze sa kvalitetnim koncertom ima sviranje obrada, to je čisto isto stvar ukusa i očekivanja, ja preferiram slušati bend za koji sam platio ulaznicu.
a video zidovi iza njih, jebi ga, svaki bend s lovom si moze nabaviti nekog umjetnika da im napravi sat i pol videa koj pase s muzikom da ga vrte na monitoru
nemoj krivo shvatiti, meni je tool najdrazi bend bio oduvijek i jos uvijek je ali live su mi bili jako jako JAKO veliko razocaranje
na dynamo open airu sam gledao bend koj vise ne postoji, one minute silence, nit su imali video zid, nit su imali dobre pjesme, nit su poznati pa da je publika poludila zbog hypea ali su napravili tako dobar show da se jos uvijek toga rado sjetim
- metallicat
klav.
malo je offtopic, ali imam jedno pitanje. da li itko ovdje svira klavijature/klavir/sinyth? imam problema s nalaženjem nota(rock, metal), jer nema na netu(koliko sam ja vidjela, a da nije nekako bezveze napisano). i dal se tko zna dobro koristit s anvil studiom? p.s. neznam baš po sluhu skinut, jer ne sviram dugo.

- dark_driving
Re: klav.
sogorica mi je nedavno skidala nesto za evanescence, raspitat cu se di je to nasla pa ti javim na pmmetallicat wrote:malo je offtopic, ali imam jedno pitanje. da li itko ovdje svira klavijature/klavir/sinyth? imam problema s nalaženjem nota(rock, metal), jer nema na netu(koliko sam ja vidjela, a da nije nekako bezveze napisano). i dal se tko zna dobro koristit s anvil studiom? p.s. neznam baš po sluhu skinut, jer ne sviram dugo.
- metallicat
Re: klav.
dark_driving wrote: sogorica mi je nedavno skidala nesto za evanescence, raspitat cu se di je to nasla pa ti javim na pm
super hvala. može bilo šta. jer nađem tu i tamo nešto kao s abecedom ali to je tako glupo napisano, a najčešće i krivo. jer bi ja baš note... hvala

- Aryx
-
Gosp.